slovanský svet

Rusko uvalilo sankcie na prezidenta USA Bidena aj šéfa americkej diplomacie Blinkena, ktorí viac nesmú vstúpiť do krajiny. Americký senát vyhlásil ruského prezidenta Vladimira Putina za vojnového zločinca

Na „čiernom zozname“ je celkom 13 ľudí, napríklad aj bývalá americká prvá dáma a niekdajšia šéfka diplomacie Hillary Clintonová, šéf zboru náčelníkov štábov Mark Milley, hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová alebo Hunter Biden, syn terajšieho šéfa Bieleho domu.

Rusko zavádza sankcie proti americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, šéfovi diplomacie USA Antonymu Blinkenovi, ministrovi obrany Lloydovi Austinovi a ďalším predstaviteľom súčasnej americkej administratívy. Na svojich internetových stránkach o tom informuje ruské ministerstvo zahraničia, podľa ktorého ide o reakciu na to, že Spojené štáty zakázali vstup na svoje územie najvyšším predstaviteľom Ruskej federácie.

„Tento krok, ktorý treba považovať za reakciu na rokovania Spojených štátov, bol nevyhnutným dôsledkom krajne rusofóbnej orientácie súčasnej americkej administratívy,“ uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničia. Na „čiernom zozname“ je celkom 13 ľudí, napríklad aj bývalá americká prvá dáma a niekdajšia šéfka diplomacie Hillary Clintonová, šéf zboru náčelníkov štábov Mark Milley, hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová alebo Hunter Biden, syn terajšieho šéfa Bieleho domu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Ďalej na ňom figuruje Jake Sullivan, bezpečnostný poradca Bieleho domu alebo šéf Ústrednej spravodajskej služby William Burns. Ruské ministerstvo zahraničia doplnilo, že neodmieta udržiavať oficiálne vzťahy s Washingtonom, pokiaľ to „bude to bude zodpovedať ruským národným záujmom“.

Rezort oznámil, že sankčný zoznam rozšíri o ďalších vysoko postavených zástupcov americkej administratívy, Kongresu, podnikateľov a predstaviteľov médií. Ide o osoby, ktoré sa podľa Moskvy správajú „rusofóbne, podnecujú nenávisť voči Rusku a prispeli k zavedeniu reštriktívnych opatrení“. Spojené štáty a jeho spojenci vrátane Európskej únie proti Rusku zaviedli niekoľko sérií sankcií kvôli rozsiahlej vojenskej invázii na Ukrajinu. Tu ruský prezident Vladimír Putin začal 24. februára s cieľom Ukrajinu demilitarizovať a „denacifikovať“.

Senát rezolúciou vyhlásil Vladimira Putina za vojnového zločinca

Americký Senát v utorok jednomyseľne prijal rezolúciu, ktorou označil ruského prezidenta Vladimira Putina za vojnového zločinca. Správu o tom TASR prevzala z agentúry Reuters, podľa ktorej ide o vzácny prejav jednoty v americkom Kongrese, kde vládne hlboký rozkol.

Rezolúcia, ktorú predstavil republikánsky senátor Lindsey Graham a podporili ju senátori z oboch politických táborov, nabáda Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu i ďalšie štáty na vyšetrovanie ruskej armády pre vojnové zločiny počas invázie na Ukrajine.

„My všetci sme sa v tejto komore spojili, demokrati a republikáni, aby sme povedali, že Vladimir Putin nemôže ujsť pred zodpovednosťou za zločiny spáchané na ukrajinskom ľude,“ uviedol v prejave pred hlasovaním líder demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer.

Rusko svoje kroky na Ukrajine nazýva „špeciálnou vojenskou operáciou“ zameranou na „demilitarizáciu“ a „denacifikáciu“ Ukrajiny, pripomína Reuters.

Putin tiež Ukrajinu označil za americkú kolóniu s bábkovým režimom, pričom vyhlásil, že nemá žiadnu tradíciou nezávislej štátnosti.

Moskve sa doposiaľ nepodarilo obsadiť žiadne z desiatich najväčších miest na Ukrajine po vojenskej invázii, ktorá sa začala 24. februára. Ide o najrozsiahlejší útok na európsky štát od roku 1945, píše Reuters.

Vladimir Putin 21. februára podpísal dekréty o uznaní zvrchovanosti LĽR a DĽR v reakcii na žiadosti donbaských republík a po vystúpení poslancov Štátnej dumy. Podľa Putina je tiež potrebné uskutočniť denacifikáciu Ukrajiny a postaviť pred súd všetkých vojnových zločincov zodpovedných za „krvavé zločiny proti civilistom“ v Donbase.

Podľa slov Ministerstva obrany RF ozbrojené sily útočia len na vojenskú infraštruktúru a ukrajinské jednotky, civilné obyvateľstvo ohrozené nie je. Skupiny DĽR a LLR s podporou ruskej armády rozvíjajú ofenzívu, ktorá prináša straty na všetkých stranách. Ukrainské ozbrojené sily, nacisti a banderovci používalú civilistov ako ľudské štíty.

Putin zachránil státisíce životov. NATO plánovalo rozpútať 3. svetovú vojnu s použitím jadrových zbraní proti Rusku, vyhlásil bývalý ukrajinský premiér Azarov

Ruská vláda sa rozhodla obnoviť poriadok na Ukrajine, uviedol minulý týždeň bývalý ukrajinský premiér Nikolaj Azarov (Mykola Janovyč Azarov). Tvrdí, že NATO plánovalo jadrový útok na Rusko.

„NATO chcelo rozpútať tretiu svetovú vojnu použitím jadrových zbraní proti Rusku,“ potvrdil Azarov. „Od decembra 2021 Rusko dostáva informácie o plánoch NATO – rozmiestniť na Ukrajine štyri armádne brigády: 2 pozemné, 1 námornú, 1 leteckú, schopnú niesť jadrové hlavice.“

Zdôraznil, že čas, za ktorý preletia hlavice z Charkova do Moskvy je 3 minúty, na reakciu by Rusko nemalo čas.

Podľa Azarova malo NATO presun vojakov dohodnúť v lete na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN. S najväčšou pravdepodobnosťou by do konca roka vyvolali konflikt a spustili rozsiahle vojenské operácie proti Rusku s použitím jadrových zbraní. Kľúčovú úlohu v tom zohrávala súčasná Američanmi ovládaná vládnuca elita na Ukrajine a nacionalisti.

„Ruská vláda sa rozhodla urobiť poriadok na Ukrajine, aby odvrátila tretiu svetovú vojnu a jadrový útok na Rusko,“ píše Azarov, ktorý bol trikrát – v rokoch 2004, 2005 a 2010 – ukrajinským premiérom.

Zdroj: ta3.com (1)(2) / InfoVojna


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Šimečka: PS stále verí, že iniciatíva za okrúhly stôl strán uspeje

Pellegrini prekazil Šimečkove plány, keď v nedeľu vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán ešte…

57 minút ago

Robert Kaliňák stojí za ministrom vnútra, dôvod na jeho odstúpenie nevidí

Kaliňák dodal, že jedna zo strán, ktorú považuje za príčinu napätia, situáciu nepochopila a opätovne…

1 hodinu ago

Hoaxy o atentátnikovi: Matica slovenská a Slovenskí branci usvedčili protivládne médiá z klamstva

Opäť sa potvrdilo, že bývalé mienkotvorné médiá, dnes už otvorene protivládne, svojmu pôvodnému poslaniu dali…

1 hodinu ago

Kto zmazal históriu na facebooku Citnulu? Polícia preveruje verziu, že strelec na premiéra nekonal sám

Slovenskí vyšetrovatelia skúmajú teóriu, že ten, kto sa pokúsil zavraždiť premiéra Roberta Fica, nekonal sám,…

1 hodinu ago

Samovražedná politika: Migračný pakt je nevídaný paškvil

Slovensko nemá záložný plán B Samovražedná migračná politika, Grean deal, LGBT s genderom a Rusko-americká vojna na…

1 hodinu ago

EÚ využíva satelitný systém na pomoc pri hľadaní vrtuľníka iránskeho prezidenta Raisího

EÚ využíva satelitný systém, aby pomohla nájsť helikoptéru iránskeho vodcu Európska únia využije svoj satelitný…

2 hodiny ago