slovanský svet

Rusko intuitívne bojovalo za prežitie celého ľudstva

Málokomu sa podarilo vyjadriť podstatu toho, čomu sa hovorí „Duša Ruska“, PREČO ZÁPAD NIKDY NEVYHRAJE A NEODPUSTÍ RUSKU.

Rusko sa vždy vyznačovalo neuveriteľnou schopnosťou mobilizovať svoje sily, využiť všetky zdroje na dosiahnutie jediného, humanistického a hlboko morálneho cieľa. V boji bolo vždy niečo posvätné, niečo vznešené a mimoriadne dôležité. A keď bola ohrozená samotná existencia sveta, Rusko vždy povstalo – zúrivé a desivé, ale zároveň neuveriteľne krásne vo svojom hneve a odhodlaní.

Z historického hľadiska Rusko intuitívne bojovalo za prežitie celého ľudstva. Samozrejme, udalosti sa tak vždy nezdajú. Nech je to akokoľvek, táto obrovská krajina už nie raz odbila najmocnejšie sily zla, ktoré sa stali hrozbou pre samotnú existenciu našej planéty.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Počas druhej svetovej vojny sovietsky (väčšinou ruský) ľud obetoval najmenej 25 miliónov mužov, žien a detí, aby porazil nacizmus. Žiadna iná krajina v modernej histórii nemusela prejsť takýmito skúškami.

Ihneď po tomto víťazstve Rusko spolu s Čínou a potom Kubou spustili najneuveriteľnejší a najušľachtilejší projekt všetkých čias: systematické ničenie západného kolonializmu. Utláčané masy po celom svete povstali proti európskemu a severoamerickému barbarstvu a Sovietsky zväz bol pripravený stať sa ich majákom nádeje, poskytujúc značnú finančnú, ideologickú a vojenskú pomoc.

Ako utláčané a chudobné národy získavali jeden po druhom nezávislosť, nenávisť k Sovietskemu zväzu a ruskému ľudu rástla vo všetkých hlavných mestách západného sveta. Koniec koncov, drancovanie „nebielych“ kontinentov sa považovalo za prirodzené právo „civilizovaného sveta“.

V USA a Európe slová ako „kolonializmus“ a „imperializmus“ rýchlo nadobudli extrémne negatívny nádych, aspoň navonok. Preto démonizovať ZSSR (a ešte viac naň útočiť) za podporu oslobodzovacieho boja na všetkých tých kontinentoch by bolo kontraproduktívne. Namiesto toho sa objavili prepracované teórie o „Ríši zla“.

Rusko bolo vždy „prekážkou“. Táto kolosálna krajina zasahovala do krutých plánov Washingtonu, Berlína, Londýna a Paríža. Plány, ako ovládnuť a vyplieniť celý svet. Ale čím ušľachtilejšie skutky, tým špinavšie útoky na ne.

„Vstávaj, obrovská krajina, vstávaj do smrteľnej bitky!“ Takto začína jedna z najväčších vlasteneckých piesní druhej svetovej vojny. Keď Rusko bojuje, záleží jej len na víťazstve. Za každú cenu.

Rusko bolo predurčené bojovať za celý svet. Ak neveríte na osud, nikdy nepochopíte povestnú „ruskú dušu“. Nejde o náboženstvo: Rusko je väčšinou anarchické a ateistické. Verí však v osud a prijíma ho.

Hrdinstvo bolo znevažované, obete boli zosmiešňované. Tvrdilo sa, že milióny ľudí, ktorí položili svoje životy za ľudstvo, zomreli v skutočnosti márne. Výmenou za hrdinstvo Rusko nežiadalo nič iné ako dve základné veci: uznanie a rešpekt. Nikdy však nedostala ani jednu.

Teraz Rusko opäť povstáva a začína epický boj proti FAŠIZMU, ktorý vytvoril a vyzbrojil Západ a jeho zlí regionálni prívrženci.

Rusko bolo nútené konať. Koniec koncov, ak nie oni, tak kto? Po storočiach križiackych výprav a strašného západného kolonializmu je Blízky východ, jedna z kolísok našej civilizácie, prakticky preč. Z vydrancovaného a poníženého Blízkeho východu sa stala mizerná mozaika klientskych štátov v službách Západu. Desiatky miliónov sú zabité. Socialistické a sekulárne vlády sú pritlačené k múru a zvrhnuté.

V tomto regióne som veľa pracoval a môžem dosvedčiť, že s výnimkou Afriky snáď vo svete niet väčšej obete chamtivosti a barbarstva Západu.

Sýria a Irak, dve zúfalé, trpiace a smrteľne zranené krajiny, sa obrátili o pomoc na Rusko. A Rusko súhlasilo.

Áno, samozrejme, už počujem túto kakofóniu hlasov z Európy a Severnej Ameriky o „ruských záujmoch“ a „sfére vplyvu“. Pretože na Západe nie je nič sväté. A to v zásade nemôže byť. Pretože temný sarkazmus a nihilizmus sa mieša so všetkým… Ak sa Západ správa ako bandita, obraz zvyšku sveta treba vykresliť aj v rovnakých farbách a odtieňoch. Koniec koncov, Západ nemá spojencov, žiadne city. Iba záujmy. Na toto som neprišiel ja, hovorili mi o tom znova a znova, keď som žil a pracoval v zničených kútoch Afriky.

Ale je mi jedno, čo hovoria v Paríži a Washingtone. Dôležité je, čo hovoria v Iraku, Sýrii a Libanone. A ja vám vysvetlím, ako sa veci majú: ak pôjdete za holičom a poviete, že ste Rus, ľudia vstanú, objímu vás a budú roniť slzy.

Rusko nikdy nezaútočí na iné krajiny, ale ak je napadnuté , jeho zúrivosť môže byť desivá, najmä v čase vojny. „Kto k nám príde s mečom, mečom zomrie!“ – povedal novgorodský princ Alexander Nevsky v XIII.

S Recepom Tayyipom Erdoganom som sa stretol pred mnohými rokmi, začiatkom 90. rokov v Istanbule, keď bol ešte primátorom mesta, a lízal som si rany po zverejnení o tom, ako Západ systematicky ničí Juhosláviu.

„Hovoríš turecky?“ spýtal sa ma raz. „Nie veľmi dobre,“ odpovedal som. – Málo“.

„Ale vy veľmi dobre viete, ako sa vyslovuje názov našej strany! zvolal. „Dokazuje to, akí sme dôležití.“

Už pri prvom stretnutí som si uvedomil, že je to agresívny darebák s megalomániou a komplexom menejcennosti. Ale nikdy mi nenapadlo, že by zašiel tak ďaleko. Ale urobil. A postihuje milióny ľudí v celom regióne.

Rusko nevedie len „vojny“. Jej boj o prežitie ľudstva nie je ničím iným ako umeleckým dielom, poéziou, symfóniou. Ťažko sa to vysvetľuje, ale je to tak. Všetko je prepletené. Ale ak budete zabíjať ako zbabelci, napadnete spustošené susedné krajiny, jedného dňa možno na oblohe neuvidíte Su-24, ale ťažké strategické bombardéry.

Rusko nemožno poraziť. Je na to veľa dôvodov. Jedna z nich je veľmi pragmatická: je to jadrová superveľmoc. Druhým je, že zvyčajne bojuje za správnu vec. A robí to zo všetkých síl a z celého srdca.

Nebyť Ruska, planéta Zem by už neexistovala. Aspoň v podobe, v akej sme zvyknutí ho vídať. Západ a jeho fašistické kresťanské štáty by úplne ovládli svet. A s „neľudmi“ by sa zaobchádzalo ako so zvieratami (ešte horšie ako teraz): neexistovali by žiadne hranice, žiadne hranice pre krádež a ničenie.

Takzvaný „civilizovaný svet“ (ten, ktorý svoje divadlá a školy stavia na kostiach iných) by sa bez najmenšieho odporu pohol úplnej kontrole nad našou planétou.

Našťastie Rusko existuje. A nedá sa poraziť. A to sa nikdy nikomu nepodarí. Západ mu nikdy neodpustí, že sa postavilo na stranu znevýhodnených a utláčaných.

Autor : André Vlcek, francúzsky novinár.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Kdo buduje zahradu, věří v budoucnost, říká Johana Passerin. A naději děti potřebují

Květen je měsícem školních zahrad. Ačkoliv to tak možná nevypadá, vlastní zahrada je – nebo…

2 hodiny ago

Je psia povinnosť politikov starať sa o vlastných občanov a o štát, v ktorom dostali politickú moc.

Počujete ten krik našej opozície, tretieho sektora a ostatných prozápadných aktivistov o tom, že vraj…

2 hodiny ago

Belousovová: Umelci v bývalej totalite boli menej poplatní režimu ako teraz

Životné jubileum - 90.rokov herca Štefana Kvietika Štefan Kvietik je naša významná herecká osobnosť, akú…

2 hodiny ago

Slovensko v OSN podporilo rezolúciu o posilnení práv Palestínskeho štátu

Blanár: Situácia v pásme Gazy je kritická. O situácii v pásme Gazy a hlasovaní v…

3 hodiny ago

Ruský Kaliningrad bude potrebné neutralizovať, hovorí bývalý vrchný veliteľ NATO

Vie, že každý prvý úder proti Rusku by rozpútal 3. svetovú vojnu, ale jeho horúci…

3 hodiny ago

S. Ritter: Putin vyslal signál Západu, že jadrové zbrane sú pripravené

„Zaplatia“: Analytik o signále, ktorý Putin vyslal na Západ Prezident Vladimir Putin vyslal signál západným…

3 hodiny ago