Európa

Prečo je Európa v priepasti? Lebo pácha „ekonomickú samovraždu“

Pozadie: Európske hospodárstvo je na pokraji. MMF má hrozné predpovede na rok 2023 a dohľadnú budúcnosť. Nepravdivo uvádza, že vojna na Ukrajine je zodpovedná za európsky hospodársky úpadok tým, že spôsobuje nedostatok energie, nedostatok potravín, zvyšovanie cien, zvyšovanie úrokových sadzieb – a ďalšie. MMF nerozlišuje medzi tým, čo je umelo vyvolané, a tým, čo by boli prirodzené ekonomické výkyvy.

Pozrime sa na situáciu v niekoľkých európskych krajinách

Ekonomika Spojeného kráľovstva

Vo februári 2023 vyrovnaná, bez rastu HDP.

  • Spojené kráľovstvo vyčlenilo 2,3 miliardy libier na vojenskú pomoc Ukrajine
  • Jedno zo štyroch detí v Spojenom kráľovstve žije v chudobe (27 %)
  • Spojené kráľovstvo zaznamenáva najvyššiu infláciu v západnej Európe
  • Veľké britské supermarkety začali prideľovať predaj niektorých základných druhov ovocia a zeleniny vrátane paradajok (marec 2023).
Nemecko

Ako sa pokazil nemecký ekonomický stroj

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <
  • Vojna na Ukrajine (energetická kríza, ktorú si sami vytvorili)
  • Blokády dodávateľského reťazca
  • Starnúca pracovná sila
  • Koniec desaťročia trvajúcej vlády nemeckej výroby zameranej na export
  • Pomoc Ukrajine: 14,2 miliardy dolárov
Francúzsko

Rast HDP sa v štvrtom štvrťroku druhýkrát po sebe medzikvartálne zmiernil. Hovoria, že slabšia expanzia bola spôsobená ukrajinskou vojnou (energia), teda poklesom súkromnej spotreby.

  • Rast fixných investícií a exportu sa znížil.
  • Rast verejných výdavkov sa viac ako zdvojnásobil.
  • Vojnová pomoc Ukrajine: 1,3 miliardy dolárov
Spojené štáty americké

Medzitým USA profitujú z tejto vojny, pokiaľ ide o Európsku úniu a Európu ako celok. Najvyšší európski predstavitelia sú nahnevaní na administratívu Joea Bidena a obviňujú Američanov, že na vojne zarobili, zatiaľ čo krajiny EÚ trpia, pretože hovoria, že Európa je nútená dodržiavať americké mandáty na „sankcionovanie“ Ruska a zásobovanie Ukrajiny peniazmi a zbraňami, ktoré platia európski daňoví poplatníci.

Prečo sa Európa riadi príkazmi Washingtonu ako stádo oviec?

PressTV : Uvrhlo narušenie spôsobené Putinovou vojnou s Ukrajinou niekoľko európskych ekonomík do recesie, s raketovým rastom inflácie a zničujúcim obmedzením dodávok energie?

Peter Koenig (PK): Ani nie. Prezident Putin nemá nič spoločné s európskym pádom, iba nula.

To, čo sa deje v Európe, je jedným slovom samovražda, Európa dobrovoľne pácha ekonomickú samovraždu.

Keď hovorím „Európa“, nemám na mysli ľudí v Európe. Sú naštvaní. To je jeden z dôvodov, prečo sú v uliciach alebo štrajkujú, od Francúzska po Nemecko, od Talianska po Spojené kráľovstvo až po Grécko – a ďalšie.

Európa posiela Ukrajine desiatky miliárd dolárov vo forme zbraní alebo takzvanej „rozpočtovej podpory“. V zátvorke medzitým vieme, kde končí časť tejto rozpočtovej podpory – vo vreckách pána Zelenského a jeho kumpánov, ako v posledných dňoch odhalili mnohé mainstreamové médiá.

Zelenskyj a jeho kamaráti spreneverili najmenej 400 miliónov USD. Pravdepodobne oveľa viac. Ide o peniaze daňových poplatníkov EÚ a USA, ktoré by sa mohli minúť doma na vytváranie pracovných miest, podporu sociálnych programov, keďže ekonomika EÚ – a v menšej miere aj ekonomika USA padá do priepasti.

A to pre vojnu, ktorú vyvolal Západ – to treba jasne povedať a pochopiť. Prezident Putin dlhé roky robil červenú čiaru a varoval NATO, aby sa nesťahovalo k ruským dverám, a Ukrajina bola červenou čiarou.

Len si predstavte, Rusko by vybudovalo vojenské základne v Mexiku alebo Strednej Amerike. O dôsledkoch netreba hovoriť.

Táto vojna začala, samozrejme, oveľa skôr ako 24. februára 2022. Začala sa tiež Západom podnecovaným, USA organizovaným prevratom na Majdane z 22. februára 2014 v Kyjeve (Pani Victoria Nulandová: „F*ck Europe“, pamätáte?).

Po nej nasledovali dve minské „mierové dohody“, ktoré sprostredkovali Francúzsko a Nemecko s Ukrajinou, ale podľa Mme boli na prekvapenie všetkých okrem Zelenského. Merkelovej – vtedajšej nemeckej kancelárke – vlastné a otvorené priznanie pred niekoľkými mesiacmi, ktoré sa nikdy nemalo dodržiavať. Namiesto toho to malo pripraviť a vyzbrojiť Ukrajinu na oveľa vážnejšiu vojnu, vojnu opotrebenia s Ruskom, s tým, ktorým teraz žijeme my, svet a najmä Európa.

Predstavte si ten druh otvorenej zrady?! Žiadne zákony, žiadny rešpekt. Je priam neuveriteľné, k čomu sa západ obrátil a čím sa stal. Hniezdo zločinu proti ľudskosti, v nedávnej histórii sotva známe. Kričí po súdoch, à la Norimberg 2.0.

Teraz USA a NATO doslova vedú zástupnú vojnu cez Ukrajinu proti Rusku s úmyslom zabiť čo najviac Rusov a oslabiť Rusko.

Posledných najmenej 100 rokov – prinajmenšom od prvej svetovej vojny – je Rusko / Sovietsky zväz v hľadáčiku západu, najmä USA, aby ho dobyli a ovládli, nie kvôli ideológii, ktorá sa západu nepáči (v skutočnosti to týmto neokonom mohlo byť jedno), ale prevziať túto obrovskú pevninskú oblasť, asi 17,1 milióna štvorcových kilometrov, alebo 11 % svetovej pevniny, kvôli jej obrovskému bohatstvu na prírodné zdroje.

Zatiaľ zlyhali v dvoch svetových vojnách a zlyhajú aj tentoraz zničením ďalšej krajiny, Ukrajiny.

Pochmúrne vyhliadky pre Európu

PressTV: Aký je všeobecný výhľad na budúcnosť ekonomiky v EÚ, najmä vo Veľkej Británii, Francúzsku a Nemecku s energetickou krízou a vojnou na Ukrajine v pozadí?

PK: Pokiaľ bude Európska komisia – ako je dnes štruktúrovaná – pri moci a kým kľúčoví európski lídri budú „implantátmi“ Svetového ekonomického fóra – WEF – a jeho zákulisných silných podporovateľov finančného kultu, vyhliadky pre Európu je pochmúrne.

Aby sme vymenovali niekoľko implantátov, aby ľudia na celom svete dostali predstavu:

  • Ursula Von der Leyen, nezvolená prezidentka – dôraz na nezvolenú
  • Olaf Scholz, nemecký kancelár a pred ním Angela Merkelová
  • Emmanuel Macron, francúzsky prezident
  • Mark Rutte, Holandsko…
  • A mnoho ďalších

Všetky vykazujú nejaké diktátorské, niektoré dokonca tyranské trendy.

Všetci sú absolventmi WEF’s Academy for Young Global Leaders (YGL).

Nie je to tak dávno, čo sa Klaus Schwab chválil, že on a WEF sú hrdí na to, že mohli infiltrovať vlády po celom svete s mladými globálnymi lídrami WEF. To hovorí za všetko.

Momentálne sa zdržiavam v krajine, ktorá má ako prezidentka implantát WEF, Peru – Dina Boluarte je WEF YGL. Možno ste sledovali, čo sa deje v Peru od minulého 7. decembra, keď parlament pod vedením vtedajšieho podpredsedu Boluarteho odvolal zvoleného prezidenta Pedra Castilla a uvrhol ho do väzenia bez súdu. Áno, bez súdu.

Pani Boluarte odvtedy prevzala predsedníctvo proti celoštátnym protestom a výzvam na okamžité nové voľby (bezvýsledne). Má podporu Schwaba a Washingtonu – a všetky peniaze a v prípade potreby aj vojenskú podporu, ktorá s tým prichádza.

Pod vedením globálnych lídrov WEF bola spravodlivosť vykorenená. Nielen v Peru. Pozrite sa na Kanadu, Austráliu, Nový Zéland, Holandsko a v neposlednom rade na Európsku úniu.

Aby som nezabudol, Christine LaGarde . Doslova riadi Európsku centrálnu banku ako európske ekonomické väzenie.

Nedávno bola zaznamenaná, že nielen digitálna mena centrálnej banky – alebo CBDC – je budúcnosť, ale už teraz dodala, že platiť za čokoľvek 1000 eurami v hotovosti je zakázané, bude sa trestať pokutou – a dokonca aj väzením. Áno, počuli ste dobre, dokonca aj väzenie.

Toto je ekonomická tyrania. Za takejto tyranie nemôže prosperovať žiadna ekonomika.

A viac, zavedenie CBDC, ak k nemu dôjde, o čom stále pochybujem, by enormne zabrzdilo ekonomiku tých krajín, ktoré eliminujú hotovosť alebo tradičný systém elektronických prevodov, pretože CBDC je len o kontrole, absolútnej kontrole. A žiadny investor nechce byť ovládaný do posledného haliera, ktorý minie.

„Tvorivá deštrukcia WEF“

Možno si to klauni CBDC neuvedomujú. Alebo, alternatívne, to je presne to, čo chcú. Posledná kvapka k zničeniu západnej ekonomiky. Dokonale zapadá do Schwabovho / WEF Veľkého resetu, alias Agendy OSN 2030, „tvorivej deštrukcie“, na prestavbu pre malú elitu, ktorej slúži obmedzený počet transľudských nevoľníkov s čipovými implantátmi, aby sa mohli správať ako roboti – ako Klaus Schwab to predpovedal už v roku 2016 v rozhovore pre švajčiarsku francúzsku televíziu. Bohužiaľ, tento dvojminútový klip z rozhovoru bol odvtedy „overený faktami“.

Spomínali ste aj energetickú krízu, nedostatok potravín a masívnu infláciu.

Skutočná energetická kríza neexistuje.

Nekupovať už zazmluvnený plyn od Ruska – pretože Rusko musí byť „sankcionované“, hovorí to Washington – nie je nič iné ako energetická kríza, ktorú si sami vyrobili, alebo ako som už povedal: ekonomická samovražda.

Energetická kríza je úplne falošná, bola vymyslená, aby zničila európske hospodárstvo

– ktoré, ako už bolo spomenuté, je neoddeliteľnou súčasťou Veľkého resetu. Zámerne vyrobené implantátmi WEF EÚ / EC.

Veľký reset je o zničení súčasnej ekonomiky a resetovaní všetkého na nulu; potom začať odznova, prebudovať s masívne zníženou populáciou pod globálnou elitou.

Verím, že väčšine ľudí by sa to nepáčilo, keby to vedeli.

Cieľom tohto rozhovoru je rozšíriť tieto informácie medzi čo najviac ľudí, aby mohli konať tak, ako si myslia, že musia konať, aby prežili.

Nemali by sme energetickú krízu v Európe, keby Európa nesledovala ako ovce vzor USA, „nesankcionovala“ Rusko za vojnu na Ukrajine – vojnu, ktorú úplne podnietili Washington a NATO a hlúpo nasledovala EÚ.

Viete si predstaviť, že zámerne samovražedná Európa „sankcionuje“ Rusko tým, že nekúpi ruskú lacnú energiu, energiu, ktorá bola motorom veľkej časti európskeho hospodárskeho úspechu? Toto „deindustrializuje“ Európu, najmä Nemecko, ktoré teraz musí nakupovať energiu z USA a inde za dvojnásobnú cenu.

Obrovskej kolónii nemeckých podnikateľov a korporácií sa tento scenár vôbec nepáči. Môže existovať nádej.

Je zaujímavé, že pán Putin v minulosti často opakoval, že za svoju stranu bude rešpektovať zmluvy o dodávkach energie s Európou, kedykoľvek bude Európa pripravená. Brusel a lídri EÚ tieto ponuky samozrejme ignorovali (rozkazy NATO a Washingtonu) a mainstreamové médiá ich nikdy nezaoberali.

A ešte jedna vec, ktorú by ste mali vedieť: Washington / NATO zničili plynovody Nord Stream Pipelines v plnej zhode a súhlase s nemeckým kancelárom a Ursulou Von der Leyenovou, predsedníčkou Európskej komisie. Niet najmenších pochýb o tom, že prinajmenšom títo dvaja skorumpovaní zločinci mali dohodu, možno viac.

Európska únia nikdy nebola európskou myšlienkou

PressTV: Vzhľadom na prebiehajúce štrajky v Spojenom kráľovstve a Francúzsku, ako aj krízu životných nákladov v Nemecku, aké je riešenie pre tieto vlády z krátkodobého hľadiska?

PK: Krátka odpoveď – tieto vlády, Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Nemecko a spol. by mal okamžite odstúpiť a vypísať nové voľby.

Nedostatok potravín, tovaru a služieb, ako aj takzvaná kríza životných nákladov, nazývaná aj inflácia, priamo súvisia s vyrobeným „nedostatkom“ energie. Je to ekonomika 101. Keď znížite ponuku, ale udržíte dopyt, ceny stúpnu.

Existujú správy, že v Spojenom kráľovstve sú regály supermarketov zvyčajne plné ovocia a zeleniny prázdne. Predstavte si, čo by ste mohli urobiť s miliardami poslanými na ultraskorumpovanú Ukrajinu, aby ste pomohli zabíjať ľudí, a namiesto toho použite tieto prostriedky na nákup potravín pre miestnych obyvateľov Spojeného kráľovstva.

  • Nové voľby od ľudí, pre ľudí – nie od WEF.
  • Môžete sa staviť, že štrajky prestanú takmer okamžite.
  • A vyrobený chaos by tiež okamžite skončil.
  • Demokraticky zvolené nové vlády by mali počúvať ľudí.
  • Preto sa im hovorí „demokracie“.

Ale ako každý vidí, na takzvanom západe už nezostala jediná krajina, ktorá by si zaslúžila označenie „demokracia“.

Nie jeden. Na západe nie je ani štipka demokracie – ak vôbec niekedy bola. Možno by sa novozvolené vlády mali oprieť a zamyslieť sa predtým, ako začnú uvažovať o vlastnej moci, a namiesto toho premýšľať o tom, ako možno moc ľudu implementovať tak, aby prosperovali ľudia, a nie malá elita.

Je to zaručené; to by znamenalo drastickú zmenu k lepšiemu.

Rozložilo by to tieto nevolené mocné štruktúry, ako je WEF, a všetkých finančných gigantov, ktorí za ním stoja, a posunulo by to vôľu ľudu – všetko, čo sa myslí, keď hovoríme o demokracii.

A, samozrejme, kľúčom k tomu, aby sa to všetko stalo úspešným príbehom, je demontáž celej EÚ vytvorenej USA / CIA / Rockefellerom. Skorumpovaná, diktátorská štruktúra.

Áno, počuli ste správne, Európska únia nikdy nebola európskou myšlienkou.

PressTV: A nakoniec, čo by sa malo z vášho pohľadu urobiť?

PK: Najjednoduchším a najmä v strednodobom až dlhodobom horizonte najefektívnejším riešením by bolo to, čo už bolo spomenuté:

  • Zbavte sa Európskej komisie
  • Rozpustite celú Európsku úniu – a vráťte sa, alebo skôr skočte vpred, k jednotlivým, autonómnym a suverénnym národným štátom, ktoré sme mali do roku 2000 s ich vlastnými menami
  • Krajiny by si medzi sebou mohli vytvoriť vlastné vnútorné dohody vrátane dohôd o menových swapoch
  • A dedolarizácia ekonomiky každej krajiny.

Vlastná dedolarizovaná mena každej krajiny by bola kúskom slobody spojiť sa s tým, s kým sa rozhodnú – Ruskom, Čínou, dokonca aj USA, ak by stále cítili, že by to mohlo byť užitočné.

Jedna vec je istá, že ekonomika by okamžite otočila svoj trend – s výbornými vyhliadkami na oživenie európskeho hospodárstva a s rýchlym hospodárskym rastom.

A nikdy, nikdy neprijímajte digitálnu menu centrálnej banky (CBDC). Je to absolútny kontrolný mechanizmus. Bude programovateľný, dá sa zapnúť alebo vypnúť, alebo dokonca nechať vypršať, podľa vášho správania. Vládnuca elita vás môže nechať hladovať tým, že vám odreže vaše – opakujem – VAŠE peniaze.

Ekonomika môže prosperovať len vtedy, keď je zadarmo. Áno, potrebuje reguláciu, ale určite nie kontrolu tyranskou elitou.

To by úplne odradilo investície a akúkoľvek inú iniciatívu. A ešte niečo – budúcnosť je na východe . Irán si to už uvedomil a robí dobre.

skspravy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Scott Ritter- Americká armáda nebude môcť na bojisku konkurovať ruskej

Na Ukrajine získala ruská armáda obrovské skúsenosti v modernom boji, vrátane rádio-elektronického boja a logistiky, pričom…

2 hodiny ago

Politico: Nemecká iniciatíva poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany zlyhala

Nedávno boli politici v Nemecku vážne znepokojení stavom protivzdušnej obrany Ukrajiny, ktorá nie je schopná…

3 hodiny ago

NYT: V Bielom dome sa diskutuje o možnosti povoliť Ukrajine útočiť na ruské územie americkými zbraňami

V Bielom dome sa zintenzívnili diskusie o možnosti útokov Ukrajiny na ruské územie americkými zbraňami. Informuje…

3 hodiny ago

Rishi Sunak ide vabank

Neúspešný premiér uskutoční prvé predčasné voľby do Dolnej snemovne od roku 1945 v júli. Pričom…

3 hodiny ago

Bulharský prezident jednoznačne: Fico takmer zomrel kvôl Ukrajine

Bulharský prezident Rumen Radev označil víťazstvo Ukrajiny nad Ruskom za „nemožné“ a pripomínal, že slovenský…

3 hodiny ago

Zelenskému prihára nielen pod zadkom! Čosi sa v jeho armáde chystáI

Najskôr si pripomeňme, že Zelenský je už len občan. A preto, že si po skončení…

3 hodiny ago