V ZSSR boli mikrovlnné rúry zakázané v roku 1976 pre ich škodlivé účinky na zdravie, pretože na nich bolo vykonaných veľa štúdií.
Zákaz bol zrušený začiatkom 90. rokov po perestrojke.
Tu sú niektoré z výsledkov výskumu.
Mikrovlnná rúra:
1. Urýchliť štrukturálne členenie produktov.
2. V mlieku a obilninách vznikajú karcinogénne látky.
3. Zmena elementárneho zloženia potravy, čo spôsobuje poruchy trávenia.
4. Zmena chémie potravín, čo môže viesť k poruchám funkcie lymfatického systému a zničeniu schopnosti tela chrániť sa pred zhubnými nádormi.
5. Viesť k zvýšeniu percenta rakovinových buniek v krvi.
6. U štatisticky vysokého percenta ľudí viesť k zhubným nádorom žalúdka a čriev, celkovej degenerácii periférnej vlákniny, ako aj postupnej deštrukcii tráviaceho a vylučovacieho systému.
7. Znižuje schopnosť tela absorbovať vitamíny B-komplexu, vitamín C, vitamín E, esenciálne minerály a lipotropné látky.
9. Zdravotné problémy spôsobuje aj mikrovlnné pole vedľa rúry.
10. Ohrievanie uvareného mäsa v mikrovlnnej rúre spôsobuje:
* výskyt d-nitrózodietanolamínu (všeobecne známy karcinogén)
* destabilizácia biomolekulových zlúčenín aktívneho proteínu
* agregačný účinok rádioaktivity v atmosfére
* Tvorba karcinogénov v zlúčeninách proteínových hydrolyzátov v mlieku a obilninách.
11. Mikrovlnné žiarenie spôsobuje aj zmenu (rozklad) katabolického správania glukozidových a galaktozidových prvkov v mrazenom ovocí pri rozmrazovaní v mikrovlnnej rúre.
12. Spôsobiť zmenu v správaní katabolických rastlinných alkaloidov v surovej, varenej alebo mrazenej zelenine, ktorá bola čo i len krátkodobo vystavená žiareniu.
13. Voľné radikály spôsobujúce rakovinu sa vytvorili v určitých molekulárnych štruktúrach mikroživín v látkach rastlinného pôvodu, najmä v surovej koreňovej zelenine.
14. Tí, ktorí konzumovali potraviny upravené v mikrovlnnej rúre, vykazovali vyššiu štatistickú mieru rakoviny tráviaceho traktu, ako aj celkovú degeneráciu periférneho bunkového tkaniva s postupnou deštrukciou funkcií tráviaceho a vylučovacieho systému.
Mikrovlnné rúry ohrievajú jedlo vytváraním procesu molekulárneho trenia, ale práve toto trenie rýchlo ničí krehké molekuly vitamínov a fytonutrientov (rastlinné prípravky), ktoré sa prirodzene nachádzajú v potravinách. Jedna štúdia ukazuje, že mikrovlnný ohrev zničí až 97 percent nutričnej hodnoty (vitamíny a iné rastlinné živiny, ktoré zabraňujú chorobám, posilňujú imunitu a podporujú zdravie).“
Existuje množstvo výskumov o mikrovlnných rúrach a ich účinkoch na ľudský organizmus. Finálne štúdie ešte neboli zverejnené, no ak má niektorý z vyššie uvedených prejavov negatívneho vplyvu na potraviny, možno si len domýšľať, aké účinky budú mať tieto účinky na ľudský organizmus. Ak sa teda zaobídete bez použitia mikrovlnky, urobte to. Aj keby to malo byť len pre zachovanie nutričnej hodnoty a kvality vášho jedla.
Koncepcia „prvotného antigénového hriechu“ bola prvý raz navrhnutá pred šesťdesiatimi rokmi. Tento fenomén má potenciál…
„Na ich vyradenie z prevádzky boli použité oveľa silnejšie výbušné nálože a oveľa väčšie plavidlo,“…
Hlavné mestá krajín Západu zrazu zabudli na princípy, ako je spravodlivá súťaž, nedotknuteľnosť vlastníctva, prezumpcia…
Nemecko vysvetľuje včerajšiu náhlu návštevu ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej na Ukrajine túžbou oficiálneho Berlína…
Ruské veľvyslanectvo ostro odsúdilo slová britského veľvyslanca Edwarda Fergusona, ktorý sa v článku pre srbské…
Pentagón posilní zoskupenie OSU v Kurskej oblasti vybavením. Ukrajinské jednotky na svojom úseku v Kurskej…