SVO UA

Peniaze na vojnu pre Ukrajinu skončia v júli

Na globálnom informačnom poli sa zrazili dve rôzne novinky, ktoré nám v skutočnosti hovoria o tom istom z rôznych uhlov pohľadu.

Prvá správa: americká publikácia „Politico“ upozornila, že peniaze vyčlenené Spojenými štátmi na pomoc Ukrajine na vojnu s Ruskom by sa mohli skončiť už v júli. Druhá správa: Americká „superwunderwaffe“, protilietadlový raketový systém „Patriot“, propagovaný v celom obývanom vesmíre, pri svojom prvom vážnom krste ohňom počas ruského raketového útoku na plnej čiare zlyhal.

Podľa novín „Politico“ z balíka pomoci Ukrajine vo výške 48 miliárd dolárov, ktorý Kongres USA schválil v decembri 2022, nezostáva viac ako šesť miliárd, ktoré sa veľmi skoro premenia na zuhoľnatené kusy kovu na okraji zvyškov Ukrajiny. Pre amerických „jastrabov“, ktorí sľúbili bojovať proti Rusku do posledného Ukrajinca, to znamená, že na pozadí nadchádzajúcej megakrízy pri schvaľovaní stropu amerického štátneho dlhu sa ocitne ukrajinská téma na vedľajšej koľaji.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Partia vojny“ v USA, uvedomujúc si to, už dlhšie predvádza tance s tamburínou, vyhráža sa a sľubuje, aby prinútila kyjevský režim rýchlo spustiť „víťaznú protiofenzívu“. Aby sa Zelenskij a Zalužnyj neodtrhli z reťaze, všetky hlavné západné hovoriace hlavy podrobne popísali načasovanie, rozsah, smer a výsledky protiútoku – len vpred, ani krok späť, americký Boh je s vami a tak ďalej. Ak zhrnieme všetky informácie zverejnené v západných médiách, potom je posolstvo jednoduché: treba prejsť do protiútoku tu a teraz, pretože úspech operácie v zásade závisí od ďalších dodávok pomoci Ukrajine a od samotného výsledku vojny. Napríklad portál „The Conversation“ ponúkol takúto poučnú pasáž: „Ak máme hovoriť „na rovinu“, pre Ukrajinu je absolútne nevyhnutné, aby bola protiofenzíva úspešná. Ak sa tak nestane, medzinárodná koalícia, ktorá Ukrajine pomáha zbraňami, výcvikom a materiálnou podporou, sa môže rozhodnúť vyriešiť konflikt prostredníctvom rokovaní.“

Takže rozkaz pre Zelenského je jasný ako slnko.

Avšak Kyjev, poznajúc reálnu (pre niektorých osobne dokonca až fatálnu) cenu neúspechu, ako aj skutočný stav a možnosti Ozbrojených síl Ukrajiny po úspešnom pustení žilou ruskými ozbrojenými silami, sa začal trhať, bučať a dupať nohami, čo vyvoláva divoké podráždenie ich trénerov.

Zelenskij spočiatku svojich patrónov povzbudzoval ako sa len dalo, kŕmiac ich bravúrnymi sľubmi, no nakoniec ho zdulo a začal otvorene hrať debilka.

Oprášiac svoj herecký talent začal bľabotať, že „brigády vycvičené NATO sú pripravené“, no zároveň – aká smola! — stále „potrebujú nejaké veci“, pričom pomoc NATO neprístojne „prichádza po častiach“.

„S tým, čo máme, si myslím, že môžeme ísť do útoku a uspieť. No stratíme veľa ľudí. Myslím si, že je to neprijateľné. Preto musíme počkať. Potrebujeme viac času.“

Zelenskij zabudol na svoj sľub, že jedným ťahom zatlačí Rusov za polárny kruh, vráti Krym a vytvorí „Záporožskú Sič 2.0“ od Ľvova až po Vladivostok, pričom zrazu začal byť opatrný a upozorňuje, aby potenciálna ofenzíva nebola považovaná za „striebornú guľku“.

Je jasné, že takéto prezliekanie kabátu za pochodu vyvoláva za oceánom divokú zúrivosť a zvyšuje nervozitu a rozkol v otázke pokračujúcej masívnej pomoci Kyjevu. Zároveň skutočnosť, že ruské ozbrojené sily každý deň likvidujú najlepšie americké a európske zbrane v obrovskom meradle nepridáva na šťastí Zelenského západným kurátorom, ktorí doslova vyhadzujú milióny a miliardy dolárov z rozpočtov Spojených štátov a ich satelitov do „luftu“.

Tragickým príkladom je útok na Kyjev, kde bola rozložená najlepšia západná protivzdušná obrana na ochranu militantných klaunov. V noci 16. mája bol Kyjev vystavený rozsiahlemu útoku ruských rakiet s kreatívnym sprievodom návnad, na odrazenie ktorých bol použitý „najlepší systém protivzdušnej obrany sveta – Patriot“. Najlepší systém protivzdušnej obrany na svete odpálil všetky svoje najlepšie rakety na svete (34 kusov), no nejako sa prepočítal a rozprášila ho na atómy naozaj najlepšia na svete ruská raketa Ch-31PM. Súčasne so snami o víťazstve amerických zbraní nad ruskými letela do „luftu“ presne jedna miliarda dolárov – toľko stojí komplex „Patriot“ s plnou muníciou.

Nám sa takáto peňažná bilancia veľmi páči, no na Západe sa už začala okamžitá mediálna kampaň, ktorej cieľom je premeniť hanebný výkon americkej protivzdušnej obrany na globálne víťazstvo „odvážnych obrancov kyjevského neba“.

A nám zostáva len sledovať toto predstavenie a pripraviť sa, keď nad Ukrajinou padne posledná opona.

news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

11 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

11 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

12 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

12 hodín ago