domovina

Odvrátená strana sudkyne Pamely Záleskej

V médiách sa objavil anonymný list, ktorý opisuje postupy a jednanie sudkyne Záleskej z čias, kedy pôsobila na Okresnom súde (OS) v Nitre. Na jednej strane je možné, že ide o podvrh, na druhej strane podľa toho, ako sudkyňa ŠTS vystupovala voči obvineným už na súde v Pezinku, možno ani o podvrh ísť nemusí.

Záleská sa aféru Tatragate snaží uhrať na útok na jej rodinu a súkromie, pričom ona sama sa vidí, ako spravodlivá a nezaujatá. 

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

O pravdivosti informácií z anonymu sa dá pochybovať, no Záleská svoje kvality predviedla už aj na ŠTS, keď ako nezaujatá nazvala obvinených hanlivými zvieracími pomenovaniami. Podobné správanie tej istej sudkyne popisuje aj autor listu ešte z čias jej pôsobenia na Okresnom súde v Nitre. Ten sa konkrétne venuje aj prípadu, z ktorého sa nevylúčila, aj keď sa týkal pohľadávky jej otca. Tá bola neskôr odkúpená človekom, o ktorého väzbe Záleská rozhodovala. Všetko sa to dá vnímať, ako „komplot“ voči pani sudkyni. Pravdou však je, že o jej „nezaujatosti“ existuje aj niekoľko ďalších výrokov.

Elita medzi sudcami

„O tom, že na ŠTS sa majú dostať len tí najlepší sudcovia a sudkyne z najlepších. A sudcovia morálne čistí, dôveryhodní, ktorí nesklamali a ich rozhodovacia činnosť vychádza z riadneho uplatňovania práva a nie jeho deformovania,“otvára svoj list anonym, ktorý za takúto osobu Mgr. Záleskú rozhodne nepovažuje. Anonym totiž tvrdí, že služobný kontakt s pani Mgr. Záleskou nie je veľmi príjemný zážitok.

Problémy aj na OS v Nitre

„Bez povšimnutia nemôže zostať ani veľmi hrubé a ponižujúce zaobchádzanie sudkyne s obvinenými( a obžalovanými), ktoré malo aj odozvu. Okresný súd v Nitre vďaka tomu dokonca čelil civilnej žalobe. Pre neprístojné chovanie sudkyne, plného urážok a osočovania voči obvineným, ktorého sa dopustila v konaní vedenom pod spisovou značkou OS Nitra č. 33 Tk 1/2016,“ píše autor, pričom je evidentné, že „dobré spôsoby“ v podobe zvieracích prívlastkov pre obvinených, si pani sudkyňa priniesla aj na nové pracovisko.

Facebook / Mátyás Berta | Okresný súd SR v Nitre – miesto, kde Záleská pôsobila ešte pred tým, ako bola prijatá na ŠTS

Nezaujatá…?

Anonym síce uznáva, že v niektorých konaniach sa Záleská vylúčila z konania. Pri iných, v ktorých je zaujatosť evidentná, tak nespravila.

„Pri bližšom preskúmaní dôvodov zaujatosti, bolo zistené aj to, že sudkyňa i jej otec majú voči danému advokátovi z minulosti nedoriešené finančné záväzky. A stále sú mu dlžní. Sudkyňa Záleská v snahe, aby bola vylúčená zo skupinovej väzobnej veci, po celý čas klamala,“píše anonym.

„Cez palubu“ hodila aj otca

„Vo svojich písomných vyjadreniach nepravdivo uvádzala, že tieto záväzky má voči advokátovi len jej otec. A preto ona zaujatá nie je. To, že klamala sa potvrdilo aj z písomného uznania dlhu. V ňom uznala svoj dlh a zaviazala sa finančné prostriedky vrátiť. Čo však nikdy neurobila,“ pokračuje anonym s tým, že neskôr došlo k odpredaju pohľadávky voči otcovi sudkyne. Odkúpil ju väzobne stíhaný obvinený, o ktorého väzbe rozhodovala Záleská.

To sú aktivity sudkyne, ktorá so svojou partnerkou chodí na protikorupčné diskusie a stavia sa do polohy obete homoróbnych útokov.

To isté spravila partnerke

„Žiadny konflikt záujmov, pre boha živého, ja ako sudkyňa nemám. Konflikt záujmov môže mať novinár. To nech si vyriešia pani redaktorka Tódová a redakcia Denníka N. Ja nie som zodpovedná za publikované články,“ odkázala Záleská Tódovej a jej zamestnávateľovi.

Pokračujme však v liste

„To vyústilo až do toho, že predmetná trestná vec, z ktorej sa napriek svojej zaujatosti, odmietla vylúčiť. A v ktorej poslala viacerých obvinených do väzby, bola z dôvodu porušenia zásady nestranného a nezávislého súdneho procesu a rozhodovania, OS v Nitre odňatá. A delegovaná na iný súd. (viď rozhodnutie Najvyššieho súdu SR zo dňa 7. júla 2016, spis. zn.: 6 Ndt 16/2016). Škody, ktoré svojim konaním sudkyňa spôsobila, sú závažné a nenapraviteľné. A budú tiež predmetom ďalších konaní voči OS Nitra, i voči samotnej sudkyni,“ uvádza ďalej autor listu takmer na koniec

Facebook / Lukáš Machala | Pamela Záleská prichádza na zasadnutie Súdnej rady

Obľúbení advokáti

Sudkyňa Záleská o sebe rada tvrdí, že by nikdy nijako neohrozila trestné konanie a nikomu by neposkytla informácie zo spisu.

„Naopak, sú aj advokáti, ktorí sa u pani sudkyne tešia veľkej obľube. Jednému z nich dokonca zverila trestný spis a tento jej ho prevážal vo svojom motorovom vozidle. Z budovy súdu do budovy väznice,“ dodáva na úplný záver autor listu.

A teraz fakty

Rok, aj miesto pôsobenia sudkyne Pamely Záleskej sú neodškriepiteľné. Aj fakt, že Najvyšší súd SR zo dňa 7. júla 2016, spis. zn.: 6 Ndt 16/2016 rozhodol, že vec OS Nitra a sudkyni Záleskej odobrali. Nebolo to však prvé rozhodnutie, týkajúce sa Pamely Záleskej. Konkrétne ide o Nález ÚS SR III. ÚS 655/2014­29.

Kto okrem pánov Hrubalu a Mazáka stojí za pani Záleskou?

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine. Informuje CNN. Vyhlásil, že nemá zmysel…

45 minút ago

Le Figaro: Rusko testuje silu obrany Ukrajiny smerom na Charkov

Bez zníženia intenzity svojich operácií na východe, kde sú stále sústredené hlavné ruské sily, sa…

47 minút ago

„Je odvážna, krásna a múdra. Zuzana Čaputová nám ponúka nový druh politiky. Je to politika pre všetkých,“ napísal atentátnik na Fica o prezidentke

Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania…

49 minút ago

VIDEO: „Fico je priateľ Ruska, ktorý sa v tejto historickej a prelomovej dobe v dejinách ľudstva nebojí povedať svoj názor nezhodujúci sa s hlavným prúdom,“

Vyhlásila hovorkyňa ruského rezortu diplomacie a v súvislosti s pokusom zavraždiť slovenského premiéra, v dôsledku…

51 minút ago

Atentát na Roberta Fica – dôsledok dlhodobej mediálnej hystérie za účasti Agresívneho Slovenska, SaS-ky, Demokratov & spol.

V spolupráci so sfanatizovanými progresívno-liberálnymi úderkami z Denníka N, SME, Aktuality, RTVS, TV Markíza, .týždeň…

54 minút ago

GMO – Geneticky Modifikované Organizmy (a my)

Hneď na začiatok – nebude to prednáška na tému v nadpise, účelom je vysvetlenie/upozornenie, že…

1 hodinu ago