Názory

Obrana Slovákov: Šimečkovský český „exulantský“ rodokmeň rozoberá Anton Hrnko

Na internete sa objavilo video, na ktorom M. M. Šimečka neobyčajne hrubým spôsobom znevažuje príslušníkov slovenského národa.

Doslova hovorí, že Fico je premiérom “malého zbabelého národa, ktorý nikdy poriadne nebojoval”. Zároveň v opozite tomu vychvaľuje Ukrajincov, ktorí vraj “umierajú za svoju suverenitu”.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Nuž pozrime sa najskôr, kto nám to tu hovorí nechutnosti hodné veľkočeského šovinistu na adresu slovenského národa.

Myslím si, že každý na Slovensku vie, kto bol otec tohto mága protislovenských štvavých rečí. Nebolo to po prvý raz, čo sa tento človek s dešpektom silno za hranicou protislovenského šovinizmu vyjadril na adresu Slovákov.

Jeho otec bol stalinista par excelence na brnianskej univerzite, až sa stal hlavnou negatívnou postavou jedného literárneho diela M. Kunderu. Keďže to už s ním nemohli vydržať, tak ho poslali do Bratislavy bojovať proti slovenskému “tmárstvu” a buržoáznemu nacionalizmu.

Hovorí sa, že čo nasaješ materinským mliekom, toho sa nikdy nezbavíš.

Nenávisť voči všetkému slovenskému, ktorý zdedil stredný Šimečka, ho sprevádza od kolísky až po dnešok.

Jeho šovinistické útoky proti slovenskému jazyku, proti slovenskej kultúre sú viac menej v kultúrnej obci známe. Menej známe je už to, že jedného dňa ho prestalo baviť prechádzať sa medzi tou podradnou slovenskou rasou a rozhodol sa presťahovať do svojej Otčiny, konkrétne do Prahy.

Tam sa stal šéfredaktorom známeho časopisu, čo využil na nehorázny útok proti M. Kunderovi, ktorý už dávno zabudol, že niekedy si za predobraz svojho diela zvolil sekerníckeho stalinistu M. Šimečku.

Škandál bol taký veľký, že M. Šimečku zbavili pozície šéfredaktora a vyhnali z Prahy. V tomto zmysle jeho dnešný pobyt na Slovensku možno chápať ako exil. A tento exulant si dovoľuje svoje žlčové sliny vypľúvať na Slovákov a všeobecne na slovenský národ. Hnus.

„Nebojovnosť Slovákov?“ – Šimečkov omyl

Ale poďme sa pozrieť, ako to bolo s tou zbabelosťou a nebojovnosťou Slovákov. Určite Šimečka počul o Slovenskom národnom povstaní. V čase, keď v Protektoráte s plným nasadením pracovali tamojší občania pre víťazstvo tretej ríše, Slováci povstali v hlbokom tyle nacistických armád a vydržali v tomto boji až do oslobodenia. Ale aj predtým, keď Beneš a jeho kamarila zbabelo podriadili svoj štát rozhodnutiu mníchovských mocností, Slováci po napadnutí Slovenska Maďarskom v marci 1939 svoju vlasť bránili (poz.red.: Malá vojna).

Možno je pánovi Šimečkovi málo známe hrdinstvo slovenských vojakov v c. a k. armáde počas prvej svetovej vojny. Na začiatku vojny roku 1914 patrili k elite rakúsko-uhorskej armády. Chvály slovenských vojakov boli také veľké (v rozkazoch, v dobovej tlači), že si niektorí slovenskí politici mysleli, že by sa to malo kapitalizovať na zmenu postavenia Slovákov v monarchii.

Ale bola to opäť “zbabelosť” slovenských vojakoch, ktorí mnohých z týchto ilúzií vyliečili. Na konci vojny Slováci, ktorí predstavovali len 4% mužstva c. a k. armády, vyvolali dvadsať percent vzbúr vo vojsku, ktoré uľahčili rozpad monarchie.

Nebudem hovoriť o hrdinstve slovenských dobrovoľníkov, hurbanovcov, ktorí v meruôsmych rokoch povstali za suverenitu Slovenska. Spomeniem len zimnú výpravu na prelome rokov 1848 – 1849, keď slovenskí dobrovoľníci pod Hurbanovým vedením hnali maďarské gardy pod vedením prapredka dnešného predsedu SNS A.Görgöia od Budatína až po Košice a ešte mu pod Braniskom nakládli, koľko uniesol.

Áno, je to ten Görgöi, ktorý podpísal kapituláciu košútovcov pri Világoši 13. augusta 1849. Veru tak, odvtedy v slovenskom jazyku slovo világoš znamená neskutočnú bitku, výprask.

Predpokladám, že český exulant Šimečka nikdy nepočul o druhom cisársko-kráľovskom pluku Alexanxdrovci. Patril k elite habsburskej obrany. Roku 1805 kryl ústup ruského cára Alexandra I. zo slavkovského bojiska, roku 1809 bránil Bratislavu pred Napoleonom.

Za svoje zásluhy bol ako jediný rakúsky vojenský oddiel zúčastnený na víťaznej prehliadke v Paríži po porážke Napoleona. A pripadla mu tiež úloha chrániť Viedenský kongres. Zloženie mužstva? Čisto slovenské. Ale pravda, Slováci boli zbabelci, ktorí nikdy nebojovali.

Slovenské „husárske kúsky“

Som presvedčený, že pán Šimečka počul niekedy termín husársky kúsok. Pravdepodobne nemá ani šajnu, kto ho vykonal, lebo jeho žlčové reči tomu nasvedčujú.

Počas sedemročnej vojny (1757 – 1763) pod vedením Slováka A. Hadika dobyl husársky pluk zložený takmer výlučne zo Slovákov Berlín, čo sa v histórii okrem nich podarilo iba Stalinovi.

Mohli by sme ísť hlbšie a hlbšie do dejín, aby sme ukázali na šovinistickú, na neznalosti dejín založenú Šimečkovu rétoriku. Ale skončím pri tureckých vojnách. Kdeže sa to zastavila turecká expanzia do strednej Európy? Nebola to náhodou slovensko-maďarská etnická hranica?

Nezorganizoval a čiastočne aj nezaplatil roku 1683 obranu Viedne Slovák, ostrihomský arcibiskup Juraj Selepčéni-Pohronec?

Slabosťou Slovákov nebolo to, že nevedeli hrdinský bojovať. Tragédiou Slovákov bolo, že tie víťazstvá nevedeli zúžitkovať, resp. využiť.

Čo mali z toho, že zastavili Turkov a podieľali sa na oslobodení okupovaných častí Uhorska? Nuž z oslobodeného Sedmohradska za nahrnula do Uhorska maďarská kalvínska šľachta, ktorý totálne rozmetala dovtedajšie vzťahy v “natio hungarika” a premenila ho na “natio magyarika” so všetkými dôsledkami.

Hadik v rámci výpalného za opustenie Berlína zobral aj množstvo luxusných rukavičiek. Ale čo s nimi, keď všetky boli len na jednu ruku. Slovenskí dobrovoľníci síce patrili v uhorskej revolúcii medzi víťazov, ale ich politici to nedokázali zúžitkovať. A SNP? Namiesto toho, aby slovenskí politici bránili záujmy Slovákov, sa rozdelili na nezmieriteľné strany a jedna z nich na Slovensko prizvala z Čiech “odborníkov”, akým bol aj starý M. Šimečka.

Keď sa človek započúva do šovinistickej rétoriky M. Šimečku a vidí tie davy na námestí, ktoré velebia jeho syna umieseného z rovnakého cesta, musí si dať otázku: Sú v tomto národe postihnutí len Matovič, Danko a im podobní?

Anton Hrnko/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Na Ukrajina začnú konfiškovať osobné vozidlá pre potreby frontu

Vojenskí komisári, príslušníci GUR a ústredných a regionálnych oddelení SBU budú môcť zabaviť osobné dopravné…

1 hodinu ago

Na Ukrajinu už prichádza nový balík amerických zbraní, oznámil šéf diplomacie USA Blinken počas neohlásenej návštevy Kyjeva

Americký Kongres pred niekoľkými týždňami schválil nový balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote 61 miliárd…

1 hodinu ago

VIDEO: Ukrajinu pred ďalším kolapsom zachráni len nezávislosť od USA, tvrdí americký politológ Mearsheimer

Profesor politických vied na Chicagskej univerzite a odborník na medzinárodné vzťahy John J. Mearsheimer v…

1 hodinu ago

VIDEO: Generální tajemník NATO Stoltenberg nově podmiňuje obnovu Ukrajiny vítězstvím ve válce nad Ruskem, jinak prý nebude co na Ukrajině obnovovat.

V Kremlu padlo rozhodnutí, že Ukrajině bude vstupu do NATO zabráněno trvalou speciální vojenskou operací.…

1 hodinu ago

VIDEO: Do posledného Ukrajinca alebo čo čaká Ukrajinu, pokiaľ nedôjde k zvrhnutiu Zelenského

Krátky videoklip prorokuje neutešenú budúcnosť Ukrajiny pod vedením svojho banderovského vodcu Volodymyra Zelenského a jeho…

1 hodinu ago

Automobilka Mercedes-Benz upustila od plánu vyrábať od roku 2028 iba elektrické vozidlá. Produkcia vozidiel so spaľovacím motorom bude naďalej pokračovať

Britský priemyselný magnát minulý týždeň varoval, že dopyt po elektrických vozidlách už „vyhasol“, keďže záujem…

1 hodinu ago