domovina

Načo sú Slovensku europoslanci odtrhnutí od reality? Európska únia každým dňom postupne stráca svoj zmysel

Hlavné správy včera priniesli informáciu, že europoslanci Progresívneho Slovenska Martin Hojsík a Michal Šimečka vyzvali frakciu európskych socialistov, aby vyvodila dôsledky voči strane Smer-SD. K nim sa pridali aj ďalší slovenskí europoslanci. Dôvodom má byť spájanie sa Smeru-SD pri organizovaní protivládnych protestov s „fašistickými“ stranami Kotlebovci – ĽSNS a Republika

Kým teda bežní občania na Slovensku riešia úplne iné témy a obvykle ocenia akýkoľvek protivládny protest, nech už ho organizuje ktokoľvek, najväčším problémom týchto liberálnych politikov je organizácia akéhosi protestu s nejakými stranami, ktoré sa im zdajú fašistické. Už tým ukazujú, ako veľmi je svet Európskeho parlamentu, ale aj vôbec elít zastupujúcich štruktúry Európskej únie vzdialený od sveta nižšej či strednej vrstvy na Slovensku – ktorá, pochopiteľne, tvorí väčšinu obyvateľstva našej krajiny.

Len s globalistickou agendou

Môžeme sa potom opýtať, čo títo poslanci vlastne v Európskom parlamente robia, keď zjavne nezastupujú slovenské záujmy. A to sa týka nielen poslancov za PS a Spolu, ale aj ďalších s liberálno-socialistickým či pseudokresťanským pozadím.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Títo ľudia zastupujú vlastne len globalistickú agendu. I keď je niekedy šmrncnutá nejakým „light“ konzervativizmom ako v prípade Miriam Lexmann z KDH, ktorá časť svojej kariéry spojila s Medzinárodným republikánskym inštitútom (IRI), napojeným na americkú Republikánsku stranu. A okrem globalistických už títo politici zastupujú, pochopiteľne, len vlastné osobné záujmy.

Pochybná je aj legitimita týchto tzv. poslancov. Slovo „poslanec“ je od slova „poslať“, lenže týchto ľudí vyslalo do Európskeho parlamentu len približne 22 percent oprávnených voličov. Len tak bolo možné, že v týchto voľbách, uskutočnených v roku 2019, triumfovala z hľadiska slovenskej mentality bizarná ultraliberálna koalícia strán PS a Spolu. Víťazstvo to teda možno bolo, ale skôr Pyrrhovo.

Čo, každopádne, nebráni Šimečkovi a spol., aby sa v Bruseli venovali trebárs aj malichernému útočeniu na konkurenčné slovenské politické strany.

Upevňujú si kariéru v EÚ?

Šimečka a Hojsík svojím obviňovaním Smeru zo spolupráce s „fašistami“ ohúria asi len ľudí s podobnou krvnou skupinou, ktorých je na Slovensku pomerne málo. (Ukázali to, nakoniec, aj posledné parlamentné voľby.) Možno však v tomto prípade ani tak nejde o získanie mena u slovenských voličov. Trebárs sa takto dotyční europoslanci pripravujú na upevnenie svojej kariéry v štruktúrach Európskej únie, prípadne v nejakých nadnárodných mimovládkach so spriaznenou globalistickou agendou. Tu by mali zrejme s „navážaním sa“ do národne orientovaných politikov ako „fašistov“ priam na ružiach ustlané! A to aj pokiaľ ide o finančné ohodnotenie.

Na snímke Michal Šimečka

Európsky parlament je podľa všetkého miesto, kde sa zoskupujú predovšetkým byrokraticky a neprakticky zmýšľajúci politici, ktorým nejde o riešenie skutočných problémov ich krajín či Európy ako takej. Chcú skôr riešiť svoje vlastné dielčie agendy, či už je to politika voči Bielorusku, zelené témy, digitalizácia, prípadne ochrana rôznych menšín a boj proti diskriminácii. V Bruseli sa o takýchto veciach „kávičkuje“ veru dobre!

Skutočná zodpovednosť za jednotlivé krajiny však naďalej leží na jednotlivých vládach a parlamentoch. Aj ten náš parlament, aj naša vláda už začínajú byť od problémov a zmýšľania bežných ľudí dosť odtrhnuté. Avšak vtedy nie je problém pripomenúť im toto zlyhávanie aspoň zoskupením sa v hlavnom meste, trebárs aj pred sídlom parlamentu. S protestovaním proti politike Eurokomisie a Europarlamentu, zvlášť pokiaľ by sa to týkalo nejakého jednotlivého problému jednej konkrétnej krajiny, by to bolo podstatne zložitejšie.

Európsky ľud neexistuje

Takže nám neostáva, než len spolu s českým exprezidentom Václavom Klausom starším opakovať tézu, že neexistuje európsky ľud („demos“), sú len jednotlivé národy. A ich záujmov sa žiadna Európska komisia, ani Európsky parlament reálne nezastane. A ak sa niektorých zastane, tak spravidla len tých najväčších, v tomto prípade ide o Nemecko a Francúzsko…

Zjednocovanie Európy sprvu naozaj nebolo zlým projektom. Pokiaľ by išlo najmä o odbúravanie rôznych colných bariér, voľný obchod a otvorené vnútorné hranice, proti tomu sa v zásade nedá namietať. Ak to ale zdegenerovalo k akýmsi elitárskym politikom, ktorí kritizujú protest vlastných zúfalých a nahnevaných občanov s tým, že tam vraj majú vystúpiť aj fašisti a že preto treba odniekiaľ vylúčiť inú stranu, ktorá protest podporuje – potom je to priam hmatateľným dôkazom nielen o tom, ako pobyt v európskych štruktúrach kriví zmysel pre realitu. Je to zároveň dôkaz o tom, že Európska únia priam každým dňom viac a viac stráca svoj zmysel.

Ladislav Kováčik

hlavné správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

2 hodiny ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

2 hodiny ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

3 hodiny ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

3 hodiny ago