Živiny v spiacom, neprebudenom zrne sú v konzervovanom, mŕtvom stave. Pri klíčení sa premenia na živú, aktívnu formu, v ktorej sa ľahko a plne vstrebávajú.
V skutočnosti múka takzvanej „najvyššej triedy“ je produkt najnižšej kvality. Toto je zhruba povedané, mŕtvy škrob. Na výživu – absolútne škodlivé. Škrob sa v tele usadzuje vo forme hlienu, pečeň sa zanáša olejovitou hmotou, črevné steny sa upchávajú plakom, na cievach sa ukladá vápno, v krvi plávajú lepkavé zrazeniny. V takomto prostredí samozrejme vznikajú všetky druhy chorôb.
V múke najvyššej kvality, keďže sú z nej odstránené všetky prírodné vitamíny, sa pridávajú umelé vitamíny, z ktorých je viac škody ako úžitku. Múka je navyše produkt, ktorý sa veľmi rýchlo kazí. Čerstvo namletá múka rýchlo stráca svoj predajný vzhľad, potrebnú konzistenciu, vlhkosť a ďalšie vlastnosti, ktoré umožňujú, aby sa z nej dalo urobiť aspoň niečo.
Je zrejmé, že je to úplne nerentabilné pre výrobcov alebo obchodníkov. Aby sa múka zmenila na upravený produkt, podrobí sa dôkladnému chemickému spracovaniu. A teraz ho môžu ochutiť aj geneticky modifikovanou sójou, aby znížili náklady a zvýšili „nutričnú hodnotu“. Spotrebitelia nie sú zasvätení do všetkých jemností týchto manipulácií, aby si nepoškodili psychiku.
Z knihy „Kuchyňa predkov“.
Daňový a pozemkový podvodník Andrej Kiska, ktorý okrem iných svojich obchodných aktivít bol aj prezidentom, má…
Prestížne ocenenia za rok 2023 putovali do rúk výnimočných osobností slovenskej kultúry. Medzi laureátmi nechýbali…
Europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika sa prihlásil do rozpravy a skritizoval bod programu, ktorý sa…
Zamestnávatelia budú mať povinnosť poskytovať príspevok na športovú činnosť detí zamestnancov. Nová regulácia sa bude…
Na oficiálnej webovej stránke Kremľa bola zverejnená naliehavá výzva ruského prezidenta Vladimira Putina. "Chcem informovať…
"New York Times prekvapil a napísal svoj doteraz najpoctivejší komentár k vojne. Píše na sociálnej sieti komentáror…