Posvätný strom, kde húsenice priadky morušovej tkajú svoj prírodný hodváb. V južných krajinách tieto bobule doslova zapĺňajú zem, občas to vytvára dojem, že ide o odpad, ktorý nikto nepotrebuje. Moruše sú však mimoriadne užitočné a chutné samozrejme.
Zlepšujú pohodu a normalizujú metabolizmus. Sú dobré prebiotikum, pretože obsahujú veľa vlákniny. Teda dobrá výživa pre črevnú mikroflóru. A výživa mikroflóry je hlavná vec. Ak sú vaše baktérie hladné, potom je biochemická továreň nečinná. Ak sú kŕmené, potom celé telo dostane všetku potrebnú výživu a imunitu. Pretože zdravá imunita je zdravá črevná mikroflóra.
Moruša :
– Čistí krv.
– Zlepšuje funkciu mozgu a obličiek.
– Upravuje hladinu cukru. Hemoglobín sa zvyšuje, cholesterol sa znižuje.
– Obsahuje veľa antioxidantov vrátane resveratrolu.
– Bohatý zdroj železa, draslíka, vápnika, horčíka, fosforu.
– Posilňuje kostné tkanivo, prevencia osteoporózy.
– Odporúča sa pre tehotné ženy a deti.
Obsahuje veľa kremíka. Vo všeobecnosti musíte hltavo vyhľadávať a hltavo absorbovať všetky produkty s kremíkom. Telo bude zdravé a silné.
Zabraňuje vzniku Alzheimerovej choroby. Moruše sa dajú jesť po celý rok. Chutná je aj sušená. Výborne sa hodí napríklad do želé z ovsených vločiek či prosového mlieka.
Z kuchyne Predkov
Ruské ozbrojené sily zasiahli veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny v centre Odesy, došlo k trom výbuchom, informuje agentúra…
Poľské ministerstvo zahraničných vecí kritizovalo vyhlásenie prezidenta Dudu o jadrových zbraniach. „Ak sa naši spojenci…
Zhruba takto pred rokom z juhu Slovenska začali prichádzať informácie, že na naše územie v…
Celá Európa je zahalená sieťou ruských špiónov, diverzantov, nájomných vrahov a podpaľačov. A čím bližšie…
Udalosti v Nigeri a Čade naznačujú slabnúci vplyv USA v Afrike, zatiaľ čo pozícia Ruska…
Slovensko a jeho obyvatelia Slováci si 1. mája pripomenuli 20. výročie vstupu do Európskej únie. Mnohí…