SVO UA

Mainstream úmyselne zatajil, že mier na Ukrajine mohol byť už dávno

„Médiá to úmyselne zatajili.“ Mohol byť mier medzi Ruskom a Ukrajinou? Mohol, všetko mohlo byť inak“ Upozorňujú už v úvode zaujímavého textu české parlamentnilisty.cz. Tie médiá, ktoré na Slovensku odmietali byť k vojne na Ukrajine slepé a hluché, „demokrati“ z dnešnej opozície vypli, zakázali, umlčali.

Na ich rukách i v ich „svedomí“ tak navždy zostane krv státisícov padlých na oboch stranách konfliktu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Politológ Ivan Katchanovski z univerzity v kanadskej Ottawe o vojne na Ukrajine hovorí ako o „zástupnej vojne“, na ktorej pokračovaní má záujem predovšetkým Západ a západné médiá preto neinformovali a ani nikdy nebudú informovať o pokuse Rusov a Ukrajincov uzavrieť mier. (Zástupná vojna alebo vojna v zastúpení je vojna, v ktorej na nej nepriamo zúčastnené strany – štáty – používajú iné strany – štáty, namiesto toho, aby sa stretli v priamom konflikte.)

Dokonca aj WSJ informoval o ochote rokovať

Na začiatku marca 2024 prestížny americký denník Wall Street Journal upozornil, že na začiatku vojny na Ukrajine, predovšetkým v marci 2022, ruský prezident Vladimír Putin stál o uzavretie mieru s Ukrajinou. Americký magazín Foreign Affairs najnovšie priniesol o mierových vyjednávaniach nové podrobnosti. A spustil tým novú vášnivú diskusiu.

Moment, ktorý si mainstream odmietol „všimnúť“

Spomínaný politológ Ivan Katchanovski z univerzity v kanadskej Ottawe pripomína, že hoci sa vraj schyľovalo k rokovaniam medzi ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym a ruským prezidentom Vladimirom Putinom, v jednej chvíli na Ukrajinu dorazil vtedajší britský premiér Boris Johnson a naznačil vláde na Ukrajine, že Putinovým sľubom nemožno veriť a bude lepšie bojovať ďalej.

Vtedajší britský premiér do Kyjeva priniesol dve jasné posolstvá „Západu“

„Putin je vojnový zločinec, treba ho žmýkať, a nie s ním vyjednávať. Po druhé, ak je Ukrajina pripravená s ním podpísať akékoľvek dohody o zárukách, potom Západ nie je.“ Píšu parlamentnilisty.cz.

Médiá mlčali a ľudia sa v tom mediálnom tichu zabíjali

Ivan Katchanovski v tejto súvislosti podotkol, že západné médiá o vyjednávaní Rusov a Ukrajincov ao postoji Západu mlčali. Podľa politológa západné médiá premlčali „mediálnu bombu“, ktorá by ukázala, že britský expremiér prišiel do Kyjeva a jasne povedal, že sa Západ v tejto situácii nezaviaže poskytnúť Ukrajincom bezpečnostné záruky.

Odkaz mainstreamu

Parlamentnilisty.cz v téme pokračujú týmto odkazom: „Pre samozvaných odborníkov, ktorí vychádzajú zo správ servera Ukrajinská pravda: Ukrajinská pravda je najobľúbenejším prozápadným ukrajinským on-line médiom. Teraz ju vlastní český oligarcha a bola financovaná veľvyslanectvom USA, NATO, NED, EÚ a Sorosovou nadáciou. Porušenie mierových rozhovorov zo strany Spojeného kráľovstva hlási ako pozitívny vývoj,“ napísal na tému Ivan Katchanovski. Podľa jeho názoru správy publikované serverom Ukrajinská pravda vypovedajú o zapojení sa Západu do vojny.“

Toto je „mierová“ politika Západu

„Takéto odhalenia o politike Západu, kedy sa s Ukrajinou zaobchádza ako s nástrojom pre zástupnú vojnu s Ruskom a blokuje sa mierová dohoda s cieľom ukončiť ukrajinsko-ruskú vojnu, potvrdzujú moje výskumné zistenia krátko po ruskej invázii na Ukrajinu,“ uviedol Katchanovski na sociálnej sieti X „Stále to vyzerá, že USA majú väčší záujem na podkopaní ruskej moci ako na záchrane ukrajinských životov. USA musia pomôcť ukončiť vojnu, nie ju vyeskalovať do katastrofálnej globálnej konfrontácie,“ pokračoval podľa webu parlamentnilisty.cvz vedec.

Je tak ťažké vo svetle načrtnutého konečne pochopiť, o čo išlo našej bývalej moci?

O nič iné, ako sa votrieť do priazne „Západu“ a najmä USA. Preborníci v tejto disciplíne, ktorí na to zneužili svoju moc, sú nám chronicky známi. Od najvyšščích štátnych funkcií až po redakcie červených denníčkov.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Belousovová: Pokazená Čaputovej mediálna derniéra

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu. Hlava štátu to…

17 minút ago

Ambície progresívcov sú vždy väčšie ako ich schopnosti

Na sneme Progresívneho Slovenska delegáti opäť zvolili na funkciu predsedu PS Michala Šimečku, ktorý „pokračuje“…

20 minút ago

Konflikt na Ukrajine udržiavaný súkromnými a korupčnými záujmami spájajúcimi Zelenského a Bidenovcov

Pokiaľ ide o prebiehajúcu izraelskú vojenskú kampaň v Gaze , viacerí analytici a novinári poukázali na bod údajných osobných…

25 minút ago

Pápež povedal, že pôjde na konferenciu o Ukrajine, len ak na ňu bude pozvané Rusko

Pápež vysvetlil, za akých podmienok pôjde na konferenciu o Ukrajine. Pápež František príde na konferenciu…

28 minút ago

Lavrov uviedol,  prečo Macron potrebuje „jaskynnú rusofóbiu“

Lavrov: Macron potrebuje jaskynnú rusofóbiu, aby sa stal lídrom v Európe „Jaskynná rusofóbia“, ktorú dýcha…

31 minút ago

Nemecko má v úmysle preniesť na Ukrajinu projektily s ultra dlhým doletom

Šéf Rheinmetall sľúbil Ukrajine granáty s doletom 100 kilometrov Nemecký obranný koncern Rheinmetall dodá Ukrajine…

34 minút ago