svet

Konflikt na Ukrajine udržiavaný súkromnými a korupčnými záujmami spájajúcimi Zelenského a Bidenovcov

Pokiaľ ide o prebiehajúcu izraelskú vojenskú kampaň v Gaze , viacerí analytici a novinári poukázali na bod údajných osobných a politických záujmov Benjamina Netanjahua

na pokračovaní vojenskej okupácie. Marc Champion, ktorý písal pre Bloomberg, napríklad zdôraznil skutočnosť, že izraelský premiér v súčasnosti „bojuje proti obvineniam z korupcie na súde“ (samozrejme, že je zvyčajne ťažšie vyšetriť a odsúdiť úradujúcich národných lídrov). Netanjahu bude navyše „čeliť politickému zúčtovaniu kvôli bezpečnostným zlyhaniam zo 7. októbra hneď, ako sa skončí vojna v Gaze“.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Preto, píše Champion, „pod rúškom oslepujúceho hnevu krajiny a hlbokej túžby po dlhodobej bezpečnosti Netanjahu bojuje o zabezpečenie vlastného politického prežitia“. Champion a ďalší analytici môžu, ale nemusia byť na mieste, pokiaľ ide o Netanjahuove motivácie a výpočty.

Ide o to, že osobné, súkromné ​​a obchodné záujmy (niekedy dokonca zahŕňajúce pochybné dohody) môžu skutočne do určitej miery formovať rozhodnutia zahraničnej politiky . A tento problém je na Ukrajine dôležitejší ako možno kdekoľvek inde.

Do októbra 2023 prijali Európska únia (EÚ) a Spojené štáty americké záväzky voči Ukrajine vo výške viac ako 160 miliárd USD (a to ešte stále pribúda) (vrátane desiatok miliárd v zbraniach – mnohé z nich mimochodom skončili na čiernom trhu ).

Možno si spomenúť, že už v roku 2021 bol Amos Hochstein špeciálne menovaný americkým prezidentom Joeom Bidenom za hlavného poradcu USA pre energetickú bezpečnosť so zameraním sa vtedy na znižovanie „rizík“, ktoré predstavoval Nord Stream 2 z americkej perspektívy.

Dnes je rusko-nemecký plynovod Nord Stream 2 preč (bol zločinne explodovaný tak, ako to bolo) a Hochstein, keď nie je zaneprázdnený vyhrážaním sa Libanonu vojnou („ učte sa z Gazy “), je v súčasnosti zaujatý zdanlivo strateným prípadom Saudskej Arábie. – normalizácia Izraela . O týchto otázkach by sa dalo napísať veľa, ale zamerajme sa tu na východnú Európu.

Ešte v roku 2021 som komentoval , ako sú americké geopolitické a geoekonomické záujmy týkajúce sa predaja vlastného (drahšieho) skvapalneného zemného plynu do Európy neoddeliteľne spojené so súkromnými záujmami, medzi ktoré patrili korupčné škandály s Bidenovou vlastnou rodinou a jeho spomínaným chránencom Hochsteinom – ktorý je bývalým členom dozornej rady Naftogazu, čo je najväčšia národná ropná a plynárenská spoločnosť na Ukrajine, zapojená aj do viacerých škandálov.

Písal som aj o dohodách, ktoré sa týkali ukrajinskej investičnej spoločnosti Dragon Capital a americkej nadnárodnej investičnej spoločnosti BlackRock, ako aj dôkazoch o Demokratickej strane a Bidenových.

V mnohých z týchto epizód hrá rolu Hunter Biden , syn úradujúceho prezidenta: kedysi zosmiešňované obvinenia z biolaboratórií a mnohé ďalšie obvinenia, ktoré sa kedysi považovali za obyčajné „konšpiračné teórie“ , sa dostali do povedomia amerických médií a republikáni ich vyzbrojili straší súčasné americké predsedníctvo dodnes .

Ako som už napísal , v auguste 2021 člen ukrajinského parlamentu odsúdil korupčný kruh v rámci spomínaného Naftogazu: zaujímavé je, že jeho svedectvo obsahovalo údajné uniknuté zvukové záznamy vtedajšieho amerického viceprezidenta Bidena, ktorý vtedajšiemu ukrajinskému prezidentovi Petrovi Porošenkovi ponúkol miliardu dolárov. tajnej dohody o odvolaní bývalého ukrajinského generálneho prokurátora Viktora Šokina , ktorý vyšetroval obchodné aktivity Bidenovho syna v krajine.

Vzhľadom na to všetko by nebolo príliš pritiahnuté za vlasy obrátiť sa na Bidenovu administratívu, rovnaké zdôvodnenie Marc Champion použil (v tomto prípade so zásluhou alebo bez nej) na Netanjahuovu: Bidenovci majú určite veľa obchodov a osobné dôvody túžiť po pokračovaní konfliktu na Ukrajine, z ktorého profitujú aj americkí výrobcovia zbraní .

Keď toto zdôvodnenie vezmeme ďalej, tento „osobný“ uhol sa stáva ešte evidentnejším, pokiaľ ide o ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského . Vieme, že už v júni 2022 brigádny generál ukrajinskej armády Volodymyr Karpenko priznal, že jeho národ stratil takmer 50 % všetkých zbraní a vybavenia, ktoré dostal, a vieme, že veľká časť z nich bola prepašovaná zločineckým a teroristickým skupinám, pričom Ukrajina je „dlho centrum obchodovania so zbraňami“, ako to raz opísal John Hudson, píšuci pre Washington Post .

Ukrajina je tiež tranzitnou destináciou pre dovoz drog, ako je heroín. Má tretie najvyššie skóre kriminality z 33 krajín v Európe .

V dnešnom svete hrá nezákonný obchod, samozrejme, hlavnú úlohu pri financovaní teroristických a extrémistických sietí na celom svete a krajne pravicový extrémizmus je ďalším obrovským problémom, ktorý krajinu prenasleduje prinajmenšom od roku 2014. Takéto sily sú určite silou treba počítať s: 27. mája 2019 bývalý neofašista Dmytro Jaroš , vtedajší poradca Valerija Zalužného, ​​bývalého vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, povedal , že prezident Zelenskyj môže „prísť o život“ a skončiť tak, že „visí na strome na Chreščatyku“, ak by niekedy „zradil“ ukrajinských ultranacionalistov vyjednávaním o ukončení občianskej vojny v Donbase .

Zelenskyj má svoju osobnú motiváciu, vrátane obáv o vlastnú fyzickú bezpečnosť, aby konflikt s Ruskom pokračoval na neurčito. Podľa Seymoura Hersha (víťaz Pulitzera), zdrojov CIA , európski lídri minulý rok (z Maďarska, Poľska, Litvy, Estónska, Lotyšska a Českej republiky) tlačili na ukrajinského vodcu, „aby našiel spôsob, ako ukončiť vojnu“ a dali „jasne najavo, že „Zelensky si môže ponechať to, čo má – vilu v Taliansku a úroky na offshore bankových účtoch – „ak uzavrie mierovú dohodu, aj keď bude musieť byť vyplatený, ak je to jediný spôsob, ako získať dohoda’.”

Ak vezmeme do úvahy toto všetko, vôbec nie je pritiahnuté za vlasy opísať súčasnú pomoc, ktorú Washington posiela Kyjevu, ako čiastočne veľký korupčný podvod, ktorý má veľa spoločného s lídrami za Atlantikom, ktorí sa snažia chrániť a zabezpečiť si vlastné súkromné ​​záujmy.

Tým samozrejme nechceme poprieť úlohu, ktorú vo väčšej schéme vecí zohrali aj americké geopolitické záujmy (týkajúce sa rozširovania NATO ). Ide o to, že analytici a novinári by mali brať do úvahy aj osobné a volebné faktory, keď sa snažia pochopiť podnecovanie nevyhrateľných konfliktov.

Uriel Araujo

O autorovi: Uriel Araujo je výskumník so zameraním na medzinárodné a etnické konflikty.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Zelenskyj označil prímerie s Ruskom za nebezpečné pre Ukrajinu

Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre publikáciu Orda povedal, že nevidí možnosť uvažovať o otázke prímeria…

8 minút ago

Scholz: Nemecko dosiahlo limit pomoci Ukrajine

Scholz oznámil, že Nemecko dosiahlo limit pomoci Ukrajine Nemecko poskytlo Ukrajine všetku pomoc, ktorú mohlo,…

10 minút ago

Po útoku na premiéra minister vnútra nevylučuje ani protiteroristické opatrenia

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je pripravený vyvodiť zodpovednosť, ak kontrola zistí pri postupe ochranky…

34 minút ago

Dag Daniš: Pár slov k zastaveniu relácie Na telo s Michalom Kovačičom

Z diskusnej relácie Na telo sa v poslednom čase stala relácia Pogratulujme si. Hostia, ktorí…

8 hodín ago

Sloboda médií, či ich diktatúra?

Otázky, ktoré nie sú vo výlučnej právomoci Únie, zostávajú automaticky vo výlučnej  právomoci členských štátov.…

8 hodín ago

Ukrajinci zasáhli radar včasné jaderné výstrahy. „Chtějí rozpoutat třetí světovou,“ zní z Ruska

Institut pro studium války (ISW) ve své páteční analýze uvedl, že podle vícero zdrojů z ruské i ukrajinské strany ve čtvrtek…

9 hodín ago