slovanský svet

Kalif na hodinu — prečo zima urýchli pád Zelenského

Podľa všetkých príznakov Západ začína, podľa časopisu „Time“, „najvplyvnejšiu osobu roku 2022“ púšťať k vode.

Cena plynu na európskych energetických burzách presiahla 2400 dolárov za tisíc metrov kubických. To sa nestalo od marca tohto roku a hovorí sa, že to nie je limit.

Nemecko, ktorého vláda veľmi chcela, no nenašla náhradu za ruský plyn, je v panike. A zatiaľ čo sa kancelár Olaf Scholz a jeho ministri snažia tváriť akoby sa nič nedialo, tak obyčajní Nemci sa pripravujú na najhoršie. Dôkazom toho je napríklad exponenciálny nárast vyhľadávacích dopytov „kúpiť palivové drevo“ na Googli v nemčine.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín

Existuje dôvod domnievať sa, že všetky tieto pocity môžu zohrať osudovú úlohu pre vrcholných predstaviteľov kyjevského režimu a osobne pre Vladimira Zelenského. Arogantný a drzý tón, ktorý zvolil vo vzťahu k oficiálnemu Berlínu, sa môže čoskoro obrátiť proti nemu.

Z rozprávok „Tisíc a jedna noc“ je dobre známy príbeh „kalifa na hodinu“. V povestiach a rozprávkach mnohých národov sa často vyskytuje aj príbeh, keď sa nejaký marginál na krátky čas zmení na „majstra sveta“ a potom sa potupne vráti na pôvodné dno.

Mimochodom, príbeh má hlboké korene siahajúce až do praveku. Na úsvite civilizácie, keď boli ľudia ponorení do sveta magických povier, sa takáto postava nestala len predmetom posmechu, ako v rozprávke z „Tisíc a jednej noci“, ale aj posvätnou obeťou, ktorá bola poslaná na druhý svet s cieľom odvrátiť hnev bohov.

Vladimir Zelenskij, ktorý vyštudoval Ekonomický inštitút v Krivom Rogu a potom sa okamžite vrhol do sveta šoubiznisu, sa sotva môže blysnúť hlbokými znalosťami starých kultúr. Avšak určite mu nemožno uprieť predtuchu, inštinktívny pocit hroziaceho nebezpečenstva.

Je očividné, že Zelenskij je teraz v hlbokom strese a cíti, že mu začína „horieť zem pod nohami“. Možno aj preto jeho posledné demarše pripomínajú skôr vyčíňanie ako mediálny plán.

A musím uznať, že Zelenskij sa veru má čoho obávať: podľa všetkého Západ začína púšťať „najvplyvnejšiu osobu roku 2022“ k vode.

Západné médiá od začiatku augusta prestali vykresľovať Zelenského ako „superhrdinu“ a začali naznačovať, že vôbec nie je „demokratom“, ale prakticky diktátorom. A „Amnesty International“, financovaná Georgeom Sorosom, mu poslala „čierny bod“ a obvinila ho v skutočnosti z vojnových zločinov.

V tom istom čase sa stala ďalšia významná udalosť — na Zelenského sa sťažoval primátor Kyjeva Vitalij Kličko. Podľa neho sa mu predstavitelia Zelenského administratívy vyhrážali zbavením ukrajinského občianstva (a teda aj práva zastávať akúkoľvek verejnú funkciu) za podporu oligarchu Gennadija Korbana, spolupracovníka Igora Kolomojského.

Čo je dôležité v tomto príbehu? Vitalij Kličko, známy svojimi hlúpymi „aforizmami“, je postavou kyjevského politického panoptika, ktorá má kontakty v Nemecku. Práve jeho chceli nemecké úrady vidieť ako hlavu Ukrajiny po prevrate v roku 2014, no americké ministerstvo zahraničia a Victoria Nuland sa rozhodli poslať „chránenca EÚ“ lesom.

Vitalij sa tak musel uspokojiť s kreslom primátora Kyjeva, z ktorého sa ho potom snažili vytlačiť za Porošenka aj Zelenského. Kličko sa však dokázal udržať, a to aj vďaka podpore Berlína. Samotný bývalý boxer sa pritom snažil byť ticho a radšej vyriešil otázku zachovania svojho postavenia v zákulisí.

Teraz sa však niečo zmenilo a Kličko začal Zelenského obviňovať z diktátorských manierov. Mohol to urobiť z vlastnej iniciatívy? Vzhľadom na to, že pozícia samotného Klička je mimoriadne nestabilná, môžeme predpokladať, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodol urobiť tak pod prikrytím svojich patrónov z Berlína. Mimochodom, len pred pár dňami navštívila Klička delegácia nemeckej vlády vrátane ministerky vnútra Nancy Feser a ministra práce Hubertusa Heila.

Treba súčasným lídrom Nemecka uznať, že si dobre si uvedomujú nebezpečenstvá, ktoré pre nich prináša prichádzajúca zima. Koniec koncov, ak sa náhle niečo stane so systémami prepravy plynu, cez ktoré ide modré palivo z Ruska do Nemecka, krajinu postihne hospodárska katastrofa a nemecký priemysel sa zastaví.

Súčasná vláda je pritom prvou nemeckou vládou, ktorá je úplne a kompletne vytvorená pod dohľadom medzinárodnej finančnej oligarchie. Scholz, Baerbocková, Habeck, Feserová, Lindner a spol. sú spoľahlivými agentmi takzvanej „progresívnej agendy“, spojencami Demokratickej strany USA a globálnej liberálnej lobby.

Politické fiasko týchto predstaviteľov v dôsledku „ľudových povstaní“ spôsobených hladom po energii (slovami nemeckej ministerky zahraničných vecí Baerbockovej) by značne otriaslo pozíciou globalistov na celom svete v konfrontácii s izolacionistickými konzervatívcami: trumpistami v USA a podobne zmýšľajúcimi ľuďmi v Európe.

Len včera globalisti snívali o ekonomickom uškrtení Ruska uvalením 1160 „sankcií z pekla“. Dnes sa ukazuje, že Rusko je schopné odolať tlaku Západu, no hrozba ekonomického a politického kolapsu visí nad ich obľúbenými ratolesťami – súčasným berlínskym úradníctvom.

V tejto situácii globalistickým kruhom nezostáva nič iné, len pomaly dupnúť na brzdu. A, samozrejme, začať sťahovať obraz „hrdinského Zelenského“.

Možno veľmi skoro budú mainstreamové médiá informovať západnú verejnosť, že v skutočnosti je to diktátor aj zlodej a vojnový zločinec. Úlohu tu uľahčuje skutočnosť, že v tomto prípade nie je potrebné nič extra vymýšľať.

V tomto prípade môže byť rýchlosť „zmeny nastavení“ veľmi vysoká. Je možné, že zajtra sa Zelenskij zmení z „hrdinu“ na pochybného a mútneho skorumpovaného úradníka.

Potom príbeh o „kalifovi na hodinu“ vstúpi do záverečnej fázy a najlepším východiskom pre Zelenského v tejto situácii bude zrejme rezignácia, rýchle zabudnutie a zmiznutie zo spravodajskej agendy. V konečnom dôsledku je táto možnosť lepšia ako status sakrálnej obete a pridanie sa k „hrdinom nebeskej stovky“.

Jelena Panina

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.

Redakcia SN

Recent Posts

Francouzští piloti na nebi bývalé Ukrajiny?

Lídr francouzské strany „Patrioti“, kandidát ve volbách do Evropského parlamentu Florian Philippot označil rozhodnutí francouzského…

1 hodinu ago

Průlomový soudní verdikt: Americký odvolací soud rozhodl, že injekce mRNA proti Covidu nejsou vakcíny

Nedávný rozsudek dává za pravdu všem, kteří už od počátku podávání genových injekcí upozorňují na…

1 hodinu ago

VIDEO: V ruskej armáde testovali diaľkovo ovládaný tank

V Záporožskej oblasti bol testovaný diaľkovo ovládaný tank T-72 s názvom „Vasja“. Namiesto posádky sú vo…

2 hodiny ago

Šojgu rokoval s podpredsedom srbskej vlády o opatreniach voči zasahovaniu Západu

Tajomník ruskej bezpečnostnej rady Sergej Šojgu sa stretol s podpredsedom srbskej vlády Alexandrom Vulinom kvôli…

2 hodiny ago

Ursula von der Leyenová chce opäť šéfovať eurokomisii. Môže však naraziť

V Bruseli momentálne rezonuje otázka budúcnosti súčasnej predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej. Tá…

2 hodiny ago

M1A1 Abrams – tank iba ak pre Hollywood

To je vyznamenanie! A nie od hocikoho - udelili ho armádni odborníci členskej krajiny NATO…

2 hodiny ago