Chlebové placky sa podávajú k rôznym zeleninovým jedlám a polievkam.
Zloženie:
1 šálka celozrnnej ražnej múky
1,5 šálky celozrnnej múky
soľ
1 pohár teplej vody
ghee-maslo bez lepku, alebo maslo.
Príprava:
Primiešame pšeničnú a ražnú múku, pridáme štipku soli
Za stáleho miešania pridáme teplú vodu k múke
Cesto dobre premiesime, ak je to potrebné, pridáme múku, aby bola mäkká, ale nelepila sa na ruky.
Cesto prikryjeme a necháme 30 minút pôsobiť.
Potom odtrhnite kúsok cesta, dlaňami z neho vytvorte guľôčku s priemerom asi 4 cm a valčekom ho vyvaľkajte na tenký koláč, do ktorého pridajte múku, aby sa cesto nelepilo.
Vezmite koláč a vložte ho do predhriatej liatinovej formy. Keď sa na povrchu objavia bubliny, obráťte ich na druhú stranu. Chlieb by mal začať napučiavať.
Hotový koláč by mal byť úplne upečený, bez mokrých miest a pokrytý svetlohnedými škvrnami.
Horúce koláče natrieme maslom a poukladáme do uzavretej nádoby, aby nevychladli.
Zdravie a dlhovekosť.
zdroj: z útrob internetu a múdrosť našich predkov
Bez zníženia intenzity svojich operácií na východe, kde sú stále sústredené hlavné ruské sily, sa…
Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania…
Vyhlásila hovorkyňa ruského rezortu diplomacie a v súvislosti s pokusom zavraždiť slovenského premiéra, v dôsledku…
V spolupráci so sfanatizovanými progresívno-liberálnymi úderkami z Denníka N, SME, Aktuality, RTVS, TV Markíza, .týždeň…
Hneď na začiatok – nebude to prednáška na tému v nadpise, účelom je vysvetlenie/upozornenie, že…
Globalistický klub, který chce vybudovat totalitní světový řád, uspořádá letošní „tajné setkání“ od 30. května…