zamyslenie

Hospodárska vojna: Ako západní lídri sankciami vytvárajú nedostatok potravín a manipulujú verejnosť

Spojené štáty americké a Európska únia (EÚ) boli vo svojej obchodnej vojne proti Rusku neúčinné a v súčasnosti pracujú na svojom šiestom balíku sankcií. Tieto sankcie spôsobili zvýšenie cien a nedostatok potravín a vážne poškodili nevinných ľudí na celom svete.

Zatiaľ čo sa Západ snaží obmedziť ruskú vojenskú misiu na Ukrajine, európski dovozcovia plynu sa už vzdali Rusku. Európski dovozcovia plynu v tichosti porušili vlastné sankcie EÚ a začali nakupovať plyn v rubľoch, čím kapitulovali pred novými pravidlami Ruska. Keď sa schéma hospodárskej vojny na Západe vracia späť, vedúci predstavitelia EÚ sa začínajú ešte viac trhať.

Nemecká ministerka zahraničia Annalena Baerbocková teraz obviňuje Rusko z toho, že spôsobilo „brutálny hlad“, hoci práve jej krajina v prvom rade blokovala Rusko v obchodovaní s poľnohospodárskymi produktmi. Baerbocková vyslovila tieto absurdné komentáre na nedávnom stretnutí G7 s Kanadou, Francúzskom, Talianskom, Japonskom, Spojeným kráľovstvom a Spojenými štátmi.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Nemecká ministerka zahraničných vecí obviňuje Rusko z toho, že spôsobilo „brutálny hlad“, ktorý bol v skutočnosti spôsobený sankciami EÚ

Nemecko v rámci svojich pôvodných sankcií odhlasovalo blokovanie Ruska vo vývoze potravín a obilia, no v dôsledku toho teraz Nemci a iní Európania vidia prudko stúpajúce ceny a nedostatok potravín. Namiesto uznania zlyhania týchto sankcií sa nemecká ministerka zahraničia rozhodla obviniť Rusko z toho, že spôsobilo „brutálny hlad“, ktorý zachvátil Európu.

Nemeckí lídri obviňujú ruskú vojenskú kampaň z nedostatku, ktorému ich krajiny teraz čelia. „Rusko urobilo vedomé rozhodnutie zmeniť vojnu proti Ukrajine na „vojnu obilia,“ vyhlásila nemecká ministerka na stretnutí G7. „V tomto nesmieme byť naivní,“ trvala na svojom. „Nie sú to vedľajšie škody, je to dokonale premyslený nástroj v hybridnej vojne, ktorá sa v súčasnosti vedie.“

Baerbocková v skutočnosti opisuje hybridnú ekonomickú, bankovú a potravinovú vojnu, ktorú  vedie Západ nielen voči Rusku, ale aj voči svojim  vlastným občanom a ľuďom vo svete.

Koniec koncov, bola to Baerbockovej krajina, ktorá hlasovala za vojnové ekonomické sankcie proti Rusku. Tieto sankcie sa snažili zabrániť Rusku predávať vývoz obilia v eurách a dolároch. Baerbocková teraz obviňuje Rusko, že pretavilo situáciu do „vojny obilia“ – absurdne tvrdí, že Rusko je zodpovedné za nedostatok potravín v celej Európe. Nepamätá si Baerbocká, že jej vlastná krajina zablokovala Rusku vývoz obilia, hnojív a poľnohospodárskych produktov?

Ekonomické sankcie Západu počas vojny majú vážne dôsledky pre každého

Ukrajina zvyčajne vyváža až päť miliónov ton obilia mesačne, ale od mája 2022 krajina nedokáže vyviezť asi 90 miliónov ton poľnohospodárskych produktov. Americké ministerstvo zahraničia tvrdí, že ruská armáda blokuje ukrajinské prístavy. USA sa pripojili k Nemecku a tvrdia, že Rusko blokuje ukrajinské prístavy a vystavuje „milióny ľudí riziku hladomoru“.

Keď sa Západ po prvý raz snažil zastaviť ruský poľnohospodársky export, zvažoval reálne dôsledky, ktoré by tieto sankcie mali na dodávky potravín na celom svete? Rusko predtým poskytlo svetu 27 percent svojich slnečnicových semien, päť percent jačmeňa, dve percentá kukurice a tri percentá pšenice. Ako sa dodávateľské reťazce otriasajú, jedinou obranou Západu je teraz obviňovať Rusko o niečo tvrdšie…

Rusko odpovedalo Nemecku a USA rovnako. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zakharová napísala: „Ceny rastú v dôsledku sankcií uvalených kolektívnym Západom pod tlakom Spojených štátov. To je, ak hovoríme o priamom dôvode. Nepochopenie tohto je znakom buď hlúposti, alebo zámerného zavádzania verejnosti.“

Západ naďalej zavádza verejnosť o nákladoch na ich neúčinné sankcie, ktoré spôsobili len rekordnú infláciu a problémy s dodávateľským reťazcom, ktoré ohrozujú tých najmenej šťastných a najmenej pripravených spomedzi nás.

sk správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Maďarsko zablokovalo rezolúciu Rady Európy o Zelenského „mierovom pláne“

Maďarsko vetovalo ( a tým aj zablokovalo) rezolúciu Rady Európy o Ukrajine, pretože návrh dokumentu…

1 hodinu ago

Atentátnik ide do väzby

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a ostáva vážny, no je pri vedomí. O návrhu…

2 hodiny ago

„Slušnoľudia“ pokračujú! NAKA obvinila osobu, ktorá sa vyhrážala ministrovi Eštokovi.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú…

2 hodiny ago

VIDEO: „Zranenenie premiéra Fica je extrémne bolestivé. Pri atentáte ho zasiahli štyri strely a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké,“ informoval vicepremiér Kaliňák o aktuálnom…

2 hodiny ago

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…

3 hodiny ago

VIDEO: Atentát na Roberta Fica – Kam kráčaš Slovensko? Debata v rádiu InfoVojna s Andrejom Dankom, Ľubošom Blahom & Erikom Kaliňákom o rozdelenej spoločnosti.

O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…

3 hodiny ago