domovina

Chmelár: Odchádza najzbytočnejšia vláda v dejinách! To nebol úradnícky kabinet, ale pokračovanie Hegerovej vlády

Hoci sa pred piatimi mesiacmi liberálne médiá horlivo snažili navodiť dojem, že do kresla premiéra prichádza génius, hoci sa Zuzana Čaputová urputne usilovala dať jeho tímu prívlastok „vláda odborníkov“, faktom je, že dňom končí na Slovensku asi tá najzbytočnejšia vláda v jeho moderných dejinách. Píše to na sociálnej sieti Eduard Chmelár, politický analytik a historik.

Názory na jej pôsobenie môžu byť rôzne. Som však presvedčený, že kabinet Ódora na veľmi dlhý čas zdiskreditoval samotnú myšlienku úradníckej vlády,“ dodáva Chmelár. Prečo? Vysvetľuje ďalej.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Vieme aj to, že to úradnícka vláda v pravom zmysle slova nebola. Nielen preto, že jej členovia boli poprepájaní s Progresívnym Slovenskom a torzom bývalej vládnej koalície bez zohľadnenia záujmov opozície, takže bola iba pokračovaním Hegerovej vlády inými prostriedkami. Ale najmä preto, že bola poskladaná ústavne pochybným a politicky amatérskym spôsobom,“ píše ďalej Chmelár.

Analytik ďalej vysvetľuje: „Podľa Ústavy SR totiž vládu zostavuje premiér, nie hlava štátu. A ak chce byť vláda stabilná (každá, vrátane tej úradníckej), musí sa opierať o podporu parlamentných strán, ktoré prezidentka arogantne obišla. Bola to teda prezidentská vláda. A rozhodujúcim kritériom nebola odbornosť, ale liberálno-progresivistická ideológia.“

Úradnícka vláda by mala na Slovensku potenciál, keby…

„Osobne ma to mrzí, lebo samotná úradnícka vláda patrí medzi najpopulárnejšie typy vlád v zahraničí a aj na Slovensku by mala veľký potenciál, keby si ujasnila, čo je jej historickým poslaním. Čiže dotiahnuť do konca agendy, ktoré si predchádzajúce vlády pred sebou tridsať rokov tlačili ako narastajúcu snehovú guľu. A pre ideologické rozpory ich nedokázali vyriešiť,“ dodáva Eduard Chmelár.

„Namiesto toho rozdával Ódorov kabinet nevyžiadané rady pre ´úspešné Slovensko´, ktoré Ficova vláda zmetie zo stola. Nie preto, že by nevedela oceniť ich genialitu, ale preto, že boli sociálne extrémne necitlivé, vedené až fanatickou vierou v neoliberálnu ideológiu a bezohľadné k najslabším vrstvám spoločnosti,“ uvádza politický analytik.

Chmelár: Boli to stratené mesiace

„Ódorova vláda bola taká neviditeľná, že miestami sa zdalo, akoby sme žiadnu nemali. Po hysterických exhibíciách Igora Matoviča sa to javilo ako posun vpred. Lenže Slovensko vládu naozaj potrebovalo. Najmä pri zemetrasení, keď jej totálny nezáujem o ľudí postihnutých katastrofou bol až šokujúci. V takých chvíľach ľudia potrebujú ochrannú ruku štátu cítiť, nuž ale keď bývalý učeň Ivana Mikloša verí radšej v pseudonáboženskú koncepciu neviditeľnej ruky trhu, niet sa čo čudovať,“ analyzuje Chmelár.

„Boli to teda stratené mesiace. Ódor prekonal v pasivite aj kabinet Jozefa Moravčíka, a to už je čo povedať. Prešľapovania na jednom mieste už naozaj stačilo,“ uzatvára svoj status politický analytik Eduarch Chmelár.

ereport.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Premiér Robert Fico je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny.

V nedeľu o tom informovali námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni a vicepremiér…

1 hodinu ago

Pfizergate: Právní vyšetřování proti von der Leyenové dočasně pozastaveno

Zdá se, že celá korupce Leyenové, která si posílala dosud utajované SMS s šéfem Pfizeru…

2 hodiny ago

Ruské jednotky postupují. Špatná zpráva pro Kyjev: Svět si navíc přeje rychlé ukončení konfliktu

Zprávy, které Ukrajinci dostávají, jsou každým dnem horší. Ruské jednotky postupují a ukrajinským ozbrojeným silám…

2 hodiny ago

Ako Denník N vyzýva k upokojeniu aktuálnej situácie po pokuse zavraždiť premiéra Fica

Namiesto dôkladného pohľadu do zrkadla nám Denník N znovu len názorne ukazuje, že nie je…

2 hodiny ago

Nenávisť, kde ťa ľudia berú…

Na horách nerastieš, v poli ťa nesejú. Je to známy text ľudovej piesne ale v inej konotácii. Pôvodne išlo o lásku. Tá sa zmenila…

3 hodiny ago

Švédsko je podle nové zprávy kvůli zločinům muslimských gangů nejnebezpečnější evropskou zemí

Opět zde připomínám, že Švédsko – podobně jako my – nikdy nemělo žádné kolonie a…

3 hodiny ago