domovina

Chmelár o zvláštnosti aktuálneho predvolebného súboja: Najpodlejšie sa zachoval Harabin.

Jeho dnešný cirkus s odvolaním šéfa svojej volebnej kampane dokazuje, že tento sebestredný a márnomyseľný človek, ktorý myslí viac na seba ako na štát, osobnostne nie je vhodný na post prezidenta Slovenskej republiky. A nemám problém veriť exministrovi Jureňovi, že Harabin klame a že má na to svedka, lebo poznám osobne metódy tohto pána.

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom statuse komentoval nielen prezidentský duel Pellegrini vs. Korčok, ale aj to, čo rozhodne druhé kolo prezidentských volieb.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Chcem sa ešte niekoľkými slovami vyjadriť k dnešnému prezidentskému duelu, lebo cez sviatky vás nechcem otravovať politikou. Zdá sa, že záver kampane bude extrémne ostrý a veľkonočnú prestávku potrebujeme všetci aspoň k dočasnému utlmeniu vášní, inak neviem, kde by sa to skončilo, keď už teraz je to čistý suterén. Všetci si kládli otázku, s čím ešte vyrukuje Igor Matovič, ale myslím si, že každý, kto ho pozná, nemohol očakávať, že tento nepríčetný úbožiak bez zábran prinesie do súboja nejakú závažnú informáciu. Ponúkol ako vždy len brodenie sa vo výkaloch. Ale tu musím povedať jednu principiálnu vec.

Mňa naozaj nezaujíma súkromie Petra Pellegriniho. Zaujíma ma však, ako sa k tejto veci postaví jeho protikandidát. A keďže dnes Korčok priznal, že komunikuje s Igorom Matovičom a uchádza sa o jeho podporu, v mojich očiach ho to diskvalifikovalo z radov serióznych politikov. Iste, Ivan Korčok sa bude pokrytecky tváriť, že také správanie, aké aj dnes predviedol kormidelník Lode bláznov, odsudzuje. Ak však po takomto hulvátskom čine nezrušíte stretnutie s Matovičom, znamená to len to, že nechávate špinavú robotu za seba robiť iných a falošne sa tvárite, že s tým nemáte nič spoločné. A toto robil Korčok celý život. Podobne sa zachoval Denník N, ktorý uverejnil tak sprosto dehonestujúcu karikatúru na Pellegriniho, že toto by mu uverejnila iba nacistická tlač. Hanba vám.

Svoju nadprácu usilovne robí aj Zuzana Čaputová. Včera sa mimoriadne srdečne zvítala v Primaciálnom paláci s Mikulášom Dzurindom, Rastislavom Káčerom a podobnými politickými zombíkmi s krvavými paprčami, a osobitne sa poďakovala Ivanovi Korčokovi za jeho úlohu pri vstupe Slovenska do NATO, ktorý považuje za najdôležitejší míľnik v histórii Slovenska (čudná predstava o míľnikoch v dejinách našej vlasti). Ťažko od takejto osoby očakávať, že bude úprimná a doplní, že toto členstvo sme vykúpili krvou tisícov Srbov a vojvodinských Slovákov (povolením preletov amerických bombardérov útočiacich na Juhosláviu cez naše územie) a že priamo v sále sedeli ľudia zodpovední za ten zločin. Úplne postačí, keď pochopíte, že títo ľudia vás nikdy nemali problém oklamať (tak, ako je to znázornené na obrázku), a preto by ste nemali veriť ich ubezpečeniam a sľubom, ak o nich viete, že nepočúvajú pápeža Františka a iných mierotvorcov, ale militaristických politikov a zbrojárskych lobistov.

Čo teda rozhodne v nadchádzajúcich prezidentských voľbách? Som presvedčený, že televízne duely, na ktoré sa mnohí tak spoliehajú a ktoré sú pre kandidátov zo sféry politického planktónu často jedinou motiváciou, prečo do toho ísť a zviditeľniť sa, to tentoraz nebudú. Spoločnosť je tak výrazne polarizovaná – uvedomte si, že 80 percent voličov v prvom kole volilo dvoch kandidátov, to tu ešte nebolo – že debaty na tento typ elektorátu nijako nepôsobia, oni sú už dávno rozhodnutí a ich preferencie nezmení ani nejaký škandál. Tieto voľby rozhodne to, či sa do nich výraznejšie vloží predseda Smeru-SD Robert Fico.

Tento predvolebný súboj je zvláštny. Kým Ivana Korčoka výrazne a intenzívne podporujú všetci lídri opozičných strán – či už osobnou účasťou na mítingoch alebo opakovanými statusmi na sociálnych sieťach – predstavitelia vládnej koalície sa nijako nejdú pretrhnúť. Premiér vyjadril podporu Petrovi Pellegrinimu len formálne vo videu, predseda SNS to vybavil cez hovorkyňu (naozaj nevídaný spôsob podpory), no najpodlejšie sa zachoval Štefan Harabin. Ten cirkus, čo dnes spáchal s exministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom, ktorého okamžite odvolal z pozície šéfa svojho volebného štábu, lebo vyjadril Pellegrinimu podporu, iba dokazuje, že tento sebestredný a márnomyseľný človek, ktorý myslí viac na seba ako na štát, osobnostne nie je vhodný na post prezidenta Slovenskej republiky.

Navyše, nemám problém veriť Jureňovi, že Harabin klame a že má na to svedka, lebo poznám osobne metódy tohto pána. Je to smutná vizitka tzv. národného tábora.

Čaká sa teda na to, či po Veľkej noci Robert Fico zmení názor a osobne sa vloží do Pellegriniho kampane. On je tu totiž rozhodujúci činiteľ, iba on môže zvrátiť váhavosť časti voličov. Niektorí mudrujú, že premiér je víťazom tejto situácie tak či tak, ale toto môže tvrdiť len niekto, kto nedovidí za roh a neuvedomuje si dlhodobé dôsledky možnej Pellegriniho prehry pre koaličný tábor. Ale ani Peter Pellegrini by nemal pasívne čakať a namiesto nadbiehania Harabinovým ľuďom by sa mal výraznejšie prihovoriť voličom Smeru. Tých vie predsa ovplyvniť najlepšie.

A napokon je tu ešte jeden drobný aspekt. Moderátori sa pýtajú kandidátov na samé hlúposti, ktoré s výkonom funkcie prezidenta väčšinou nijako nesúvisia. Namiesto týchto banalít by mali od uchádzačov o Grassalkovičov palác žiadať, aby zverejnili mená potenciálnych poradcov, ktorí budú súčasťov ich tímu. Som presvedčený, že keby voliči vopred vedeli, že Andrejovi Kiskovi bude radiť Ján Mazák a Rado Baťo alebo že Zuzanu Čaputovú bude ovplyvňovať Ivan Mikloš a Peter Bátor, mnohí by pochopili, koľká bije. Potrebujeme väčšiu čitateľnosť kandidátov. Mimochodom, ak má byť potreba spájania niečo viac ako klišé, prezident republiky by sa mal obklopovať ľuďmi z celého názorového spektra. Peter Pellegrini už naznačil, že jeden z jeho poradcov by mohol byť maďarskej národnosti (čo je zrejme výsledok dohody s Krisztiánom Forróom), ale to rozhodne nestačí. Hlava štátu by nemala žiť vo svojej ideologickej bublinke. Nech je Zuzana Čaputová pre všetkých odstrašujúcim príkladom.

Zdroj: Facebook Eduard Chmelár / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Progresívci z nezdaru Attilu Végha neskrývane skáču od radosti! Bielik ich však uzemnil

Skutočnosť, že tri firmy zrušili spoluprácu so zápasníkom Attilom Véghom, teší okrem všetkých progresívcov a…

1 hodinu ago

Rusko pritvrdilo! Provokácia Poľska bude mať následky

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: Ak sa objavia jadrové zariadenia NATO v Poľsku, stanú…

1 hodinu ago

Ruský Gazprom žaluje slovenskú spoločnosť ZSE

Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom na ruskom súde zažalovala tri stredoeurópske podniky, vrátane slovenskej energetickej firmy…

1 hodinu ago

Ratingová agentúra Standard & Poor’s potvrdila Slovensku rating A+ so stabilným výhľadom

Slovenská ekonomika zostáva podľa S&P odolná, a to aj napriek oslabeniu eurozóny. Hospodársky rast sa…

1 hodinu ago

Harabin: Dalo by sa povedať, že NATO nie je na to

Dovolím si povedať, že skutočnou hrozbou pre nás dnes určite nie je Ruská federácia, ale…

1 hodinu ago

Evropa se chystá zavést čtyřdenní pracovní týden. Slovensko to vítá

Zavedení čtyřdenního pracovního týdne by se na Slovensku mohlo stát skutečností. Premiér Robert Fico na Světovém ekonomickém fóru…

1 hodinu ago