zdrava

AKO charakter ovplyvňuje choroby

Človek má pravú a ľavú stranu tela. Pravica je spojená s vôľou, mužským princípom, ľavica je spojená s emóciami, ženským princípom. Akékoľvek emocionálne preťaženie spôsobuje poruchy na ľavej strane. Vôľové problémy – neschopnosť relaxovať,vnútorné napätie – problémy na pravej strane. Platí to pre všetkých bez rozdielu pohlavia. Každý orgán má svoj vlastný charakter, to znamená, že má určitý emocionálny stav. A keďže je to myseľ, ktorá riadi ľudské zdravie, každý orgán má svoje vlastné spojenie s charakterom.

Ak sú charakterové vlastnosti človeka slabé, utrpia aj zodpovedajúce orgány. Človek okamžite akceptuje akúkoľvek chorobu ako súčasť seba samého a v tom spočíva nebezpečenstvo. 

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <
  • CHRBÁT je spojený s takými základnými vlastnosťami, ako je ráznosť a pasivita, túžba a neochota žiť. Ak človek zaujme aktívnu životnú pozíciu, chce na sebe pracovať, bojovať s ťažkosťami a nie je lenivý, tak jeho chrbtica bude zdravá. Existuje kategória ľudí, ktorí sa veľmi sústreďujú na to negatívne, neustále sa snažia prekonať to zlé svojou psychikou, hlboko sa ponoria do vzťahov s negatívnymi – dostanú lézie chrbtice.

Chrbtica je strom života, jeho kmeň. 

Ak má človek pozitívny vzťah k životu, vie odpúšťať, miluje prácu, tak bude chrbtica zdravá. Preto každá negatívna situácia musí byť prekonaná pozitivitou, nie negativitou. Chrbtica je anatomicky rozdelená na štyri časti. V súlade s umiestnením biologicky aktívnych centier (čakier) sa dá rozdeliť na 54 sekcií, z ktorých každá je silne spojená s určitou kvalitou charakteru. Existujú aj charakterové vlastnosti, ktoré ovplyvňujú celú chrbticu ako celok. Všetka radikulitída vľavo je spojená s nedostatkom pokoja, vpravo – s úzkosťou vo vôľových funkciách.

Osteoporóza vzniká aj v dôsledku toho, že človek chamtivo pracuje, chce zo svojej práce veľa peňazí – tento psychický stav prispieva k nadmernému rastu vertebrálneho tkaniva.

Pri suchých a neradostných činnostiach sa chrbtica stáva krehkou. Vykrivená chrbtica naznačuje, že medzi vôľou a myšlienkami človeka neexistuje rovnováha. Vo všeobecnosti choroby chrbtice vznikajú porušením duševného tonusu, ktorý priamo súvisí s odhodlaním a schopnosťou prevziať zodpovednosť. Pyšný človek chodí vzpriamene aj preto, že je veľmi zameraný na seba. Pri chôdzi majú takíto ľudia silný výbežok: vytŕča im buď brucho, alebo hrudník – podľa toho, na čo je kto hrdý. Zlé držanie tela je nevyhnutne spojené s niektorými charakterovými chybami. Tvrdohlavosť spôsobuje ochorenia dolnej časti chrbta.

  • SRDCE je maximálna koncentrácia blízkych vzťahov, čo je s nami veľmi úzko spojené. Príbuzní, obľúbená práca.

A keď sa k tomu človek veľmi pripúta, chce z tejto blízkosti prijímať neustále šťastie a nie dávať a pomáhať, vtedy srdce trpí. Keď niečo chceme od blízkych a oni nám to nedajú, prejaví sa to vo forme odporu, nejakej vnútornej traumy, ktorá postihne príslušnú časť srdca.

SRDCOVÝ RYTMUS trpí, keď sa človek veľmi sústredí na to, čo je pre neho dôležité a nevie sa uvoľniť.

Človek je negatívnym spôsobom veľmi ponorený do problému, berie si ho k srdcu – srdce bude trpieť. Napríklad hypertrofia srdcového svalu sa vyskytuje u športovcov, ktorí sa nadmerne zaťažujú. Športujú nie pre zdravie, ale pre výsledky. Ak chcete liečiť srdce, musíte sa stať srdečným človekom – použite vlastnosti svojho srdca na zvýšenie šťastia ľudí okolo vás.

  • KRV získava svoje zdravie z takých charakterových vlastností, ako je radosť, optimizmus, odhodlanie.

Hematopoetická funkcia je spojená s rôznymi prejavmi ľudského optimizmu. Sila radosti podporuje tvorbu červených krviniek. Napríklad matka nechcela dieťa, ale stalo sa… má veľa stresu, je to ťažké obdobie pre ženu; taká matka (ktorá nechcela dieťa) postupne začína pociťovať pesimizmus. V dôsledku prepracovanosti a depresií sa u takýchto mladých matiek často rozvinie anémia. Je zaujímavé, že naopak, keď žena prežíva šťastie tým, že má dieťa, zvyšuje sa jej počet červených krviniek.

  • PEČEŇ je spojená s vôľovou činnosťou človeka.

Nahnevaný je ten, kto chce, aby všetko bolo podľa jeho vôle. Núti ľudí žiť tak, ako chce on. Často je to funkcia šéfov, ktorí mučia svojich podriadených a nútia ich žiť po svojom. V dôsledku toho môžu dostať hepatitídu – pečeň sa prehrieva a začínajú zápalové procesy. Naopak, so slabou vôľou, keď si človek myslí, že všetko je ťažké, pečeň stráca silu – normálna produkcia žlče sa zastaví. Začínajú pomalé zápalové procesy.

Všetky orgány, ktoré sa nachádzajú vpredu, sú spojené s ľudským vedomím, naším aktívnym životom.Všetky orgány, ktoré sa nachádzajú vzadu, sú spojené s naším podvedomím, s tým, čo sedí hlboko v nás. Takže napríklad priedušky človeka sú spojené s jeho túžbou dosiahnuť niečo v tomto živote priamočiarym spôsobom. Ľudia s bronchitídou idú napríklad k dverám a ak sú zatvorené, vlámu sa cez nich.

  • HYPERTENZIA – zvýšený cievny tonus, neschopnosť odpočívať. Najčastejšie je to spojené s emóciami. Ak je človek držaný v jednej emócii, zvyšuje sa jeho cievny tonus. Vo väčšine prípadov ide o negatívne emócie.
  • PANKREAS reaguje veľmi silno na znechutenie a nepriateľstvo. Urazený stav silného nepriateľstva môže viesť k pankreatitíde.
  • ČREVÁ sa spájajú s ľudskými aktivitami. Ak človek od prírody veľmi tvrdo pracuje, sú napäté aj črevá.

V súlade s tým môžu nastať zápalové problémy a zápcha. Ak človek pracuje lenivo, môže mať zápchu v dôsledku črevnej hypotonicity. Ak človek pracuje s nepriateľstvom, nie v prostredí, kde je mu príjemne, bolesť v črevách sa môže objaviť bez známok akéhokoľvek ochorenia.

Ak ľudia, ktorí počas práce zažívajú negatívne emócie, hádajú sa s ostatnými alebo jednoducho pracujú s hnevom, takíto ľudia ochorejú na žalúdočné choroby. Choroby žalúdka môžu vzniknúť aj z jednoduchého dôvodu, ktorý všetci dobre poznáme – obžerstvo.

  • PĽÚCA sú spojené so strachom z budúcnosti, beznádejou. Napríklad, keď sa začala druhá svetová vojna, vypukla tuberkulóza. Ľudia nevedeli, čo bude ďalej, žili v strachu o svoj osud.

Stav pľúc je odrazom túžby žiť. Dýchať znamená žiť.

Ochorenie priedušiek – nadmerné dodržiavanie zásad, priamočiarosť.

  • OBLIČKY sú spojené so schopnosťou človeka akceptovať životné podmienky. Ak sa človek ľahko prispôsobí životným podmienkam, ktoré mu život poskytuje, obličky budú silné. Vo všeobecnosti je pre človeka so slabými obličkami ťažké zažiť pohodlie v živote.

Obličky sú párový orgán, preto si treba uvedomiť, že vplyv mysle na ľavú obličku bude značne odlišný od vplyvu mysle na pravú obličku. Ľavá oblička je ovplyvnená myšlienkami a emóciami a pravá oblička je ovplyvnená túžbami a vôľou človeka. Inými slovami, je rozdiel, ktorá z obličiek bolí. Je tiež dôležité vedieť, že obličky sú umiestnené vzadu, takže ich činnosť závisí od našich podvedomých funkcií, od tónu našej mysle.

  • NADOBLIČKY pracujúce v jemnom a pokojnom rytme dávajú človeku možnosť podávať dobré výkony počas celého života, preto sú považované za orgány dlhovekosti.

Pre normálne fungovanie nadobličiek sa musíte naučiť pokore a rozvíjať úctivý postoj k názorom iných ľudí.

  • MECHÚR je podporovaný schopnosťou odpúšťať, pokorou a jemnosťou v emóciách, myšlienkach, reči, túžbach, vôli a činoch človeka.
  • ŽALÚDOK. Jeho funkcie závisia najmä od reči a činnosti človeka. Teplo voči iným ľuďom dáva dobré trávenie. Kvalita citlivosti spôsobuje dobrý krvný obeh v žalúdku.

Láskavosť pomáha stráviť jedlo. Nahnevaný človek nevstrebe všetko dobre.  Ak napriek všetkému hnev a hrubosť premôže váš charakter, potom vás po chronickom zápale žalúdka čaká žalúdočný vred.

  • HRUBÉ ČREVO trpí tvrdohlavosťou. Ak je človek veľmi tvrdohlavý a vždy stojí na svojom, začína preťaženie hrubého čreva.
  • ZMYSLOVÉ ORGÁNY sú spojené s vrodenou alebo získanou životnou pozíciou človeka. Ak má človek ťažkosti so sústredením, prijatím tohto sveta, potom bude mať slabé videnie a vo všeobecnosti slabé oči.

Ľudia so silnými očami sa ľahko prispôsobia tomuto svetu. Všetko si všímajú a žijú vo veľmi úzkej interakcii s týmto prostredím. Ľuďom so slabým zrakom je jedno, čo sa okolo nich deje, väčšinou ich to nezaujíma.

…ľudia, ktorí neustále myslia na svoju pleť, na svoju tvár. To spôsobí, že pokožka bude čoraz citlivejšia.

Pre takúto pleť bude vhodných stále menej krémov. Počet podráždení sa zvýši.

  • HYPOFÝZA je spojená so životnými cieľmi.

Toto je už spojené s ľudskou mysľou. Ak sa človek drží negatívnych cieľov, dostane choroby hypofýzy. Nesprávne životné ciele vedú k hormonálnym ochoreniam mozgových orgánov. Ak človek akceptuje problém so srdcom, trpí srdce, ak s hlavou, trpí hlava.

  • KĹBY trpia, keď človek pracuje v zúfalstve, s negatívnymi emóciami. To znamená, že existuje mentálna zóna, doma alebo v práci, kde pracuje so zúfalstvom.
  • CIEVNE ochorenie je spojené s emočným stresom. A naopak – úplná emocionálna ľahostajnosť vedie k vaskulárnej slabosti.

KOSTI a ZUBY získavajú silu z viery, pevnosti a čistoty v túžbach, vôli, reči, emóciách, myšlienkach a činoch človeka.

Existuje vonkajšia a vnútorná čistota. Vonkajšia čistota znamená čistotu tela. Vnútorná čistota je čistota činov. Oba typy čistoty závisia od čistoty mysle. Existuje špinavá, poškvrnená myseľ a čistá myseľ. Ak je myseľ špinavá, potom je vysoká pravdepodobnosť vzniku zápalových procesov v kostnom tkanive a ústnej dutine. Ak myšlienky a vôľa človeka nie sú silné a vytrvalé, potom nie sú silné ani zuby, rýchlo sa začnú drobiť a vypadávať. Existujú príliš tuhé, kategorické myšlienky, potom budú zuby trpieť vľavo. Nerozhodnosť, neistota, znesvätenie, nečistota, nespravodlivosť, strnulosť, agresivita v myšlienkach spôsobuje zubné utrpenie vpravo.

Kostrový systém trpí nedostatkom pevnosti v živote a aktivite. Okrem toho kosti rúk trpia nedostatočnou tvrdosťou v profesionálnych činnostiach a kosti nôh trpia nedostatkom tvrdosti v každodennom živote.

  • ŠTÍTNA ŽĽAZA je spojená so zvýšenou citlivosťou a emocionálnou reakciou na vonkajšie vplyvy prostredia.
  • NERVOVÝ SYSTÉM

Ak človek nevie prejsť z jedného cieľa na druhý, vedie to k ochoreniam nervového systému.  Často je veľmi ťažké vysvetliť slovami príčiny choroby, je potrebné pochopiť samotnú emóciu. Ak existuje nejaký stupeň skazy, nervový systém trpí. A kde presne zasiahne, závisí od konkrétnych dôvodov záhuby. Rôzne druhy agresie voči tomuto svetu vyvolávajú rôzne druhy infekčných a vírusových ochorení. Ak si človek myslí, že už má všetkého dosť, bude trpieť nádchou.

  • IMUNITA človeka odvodzuje svoje zdravie od odhodlania, optimizmu, tvrdej práce, nesebeckosti, otvorenosti a schopnosti odpúšťať.

Bezcieľnosťou trpí lymfatický systém, ktorý programuje ničenie baktérií – tak dochádza k zníženiu imunity. Prepracovanosť vzniká v dôsledku neradostnej práce. Ďalej dochádza k narušeniu produkcie lymfocytov a zníženiu sily imunitného systému – to je postupnosť udalostí. Chamtivosť, prílišná viazanosť na veci, skazená nálada (vznikajúca z nedostatku potrebného príjmu) vedie k sklamaniu, ktoré následne spôsobuje najrôznejšie poruchy imunity.

  • ALERGIA sa vyskytuje v dôsledku zvýšenej citlivosti jemného tela v kombinácii s negatívnymi tendenciami charakteru. Niektorí ľudia sa snažia vyvinúť veľkú citlivosť, ale neusilujú sa o láskavosť, pokoru a toleranciu.

Požadujúc zvýšenú pozornosť na seba, nechcú robiť nič pre iných. Precitlivenosť je schopnosť našich zmyslov rýchlo a silne reagovať aj na malý podnet.

  • VÍRUSOVÉ INFEKCIE vo všeobecnosti vznikajú z pýchy. Pokorný človek sa nedráždi, keď sa ocitne v ťažkej situácii. Stav pokory sa dosahuje činnosťou mysle.

Byť pokorný znamená nepovažovať sa za lepšieho než ktokoľvek iný a nežiadať od seba niečo viac, než to, čo príde osudom. Druhým dôvodom vírusových infekcií je oslabená imunita. Imunita je obrana organizmu. Obrana vždy znamená nejaký druh násilia voči agresorovi. Telo odoláva vírusom, mikróbom, plesniam, rakovinovým bunkám atď.

Naše agresívne činy, ktorých sa dopúšťame v každodennom živote, sa zaznamenávajú do jemnohmotného tela mysle a to následne znižuje imunitu.

  • KOŽA sa spája s takými charakterovými vlastnosťami ako: čistota, pokoj, láskavosť, otvorenosť, nebojácnosť.

Koža je ochranný orgán; je spojená s mysľou, ako všetko v našom tele. Ak je úzkosť, pokožka začne trpieť. Pokoj robí pokožku zdravou. Úzkosť často pramení z nedostatku ochrany.

Tento článok slúži len na informačné a vzdelávacie účely a nenahrádza odbornú lekársku pomoc, diagnostiku alebo liečbu. 

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Príhovor zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho- Nevzdajme sa vlastnej identity!

Dnes si pripomíname 105. výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika. Jedným z jeho odkazov vždy bolo,…

3 hodiny ago

VIDEO: Príhovor premiéra Roberta Fica pri príležitosti 105. výročia úmrtia M. R. Štefánika

Predseda vlády SR Robert Fico v sobotu 4. mája na Mohyle M. R. Štefánika v Brezovej pod…

3 hodiny ago

Maročko: Ukrajinskí vojaci nedovoľujú civilistom opustiť frontové oblasti

Ukrajinci operujúci smerom na Kupjansk bránia civilistom opustiť frontové obce, čím ohrozujú ich životy. Vo…

4 hodiny ago

MO RF: Sily protivzdušnej obrany zostrelili nad Krymom štyri americké rakety ATACMS

Ministerstvo obrany Ruskej federácie zverejnilo informáciu o ďalšom teroristickom útoku kyjevského režimu na ciele na…

4 hodiny ago

Borrell: Bez západných dodávok Ukrajina kapituluje „do dvoch týždňov“

Konflikt na Ukrajine sa skončí „o dva týždne“ bez pomoci Západu Kyjevu. Povedal šéf diplomacie…

4 hodiny ago

VIDEO: Šéf globálnej gigafirmy „BlackRock“ Larry Fink vyhlásil, že krajiny s klesajúcou pôrodnosťou budú ľahšie nahrádzať ľudí strojmi

Na sociálne siete uniklo video z panelovej diskusie Svetového ekonomického fóra, ktorá sa konala v…

4 hodiny ago