zamyslenie

Advokát JUDr. Weis o páde Rímskej ríše a paralele rozpadu niekdajšieho impéria s dnešnou dobou, keď USA ako globálny hegemón stráca svoje dominantné mocenské postavenie vo svete

Sme na historickom rázcestí. Narodili sme sa do veľmi zaujímavej doby. Málokto zažije ešte niekedy niečo podobné, konštatuje na úvod svojho článku právnik JUDr. Peter Weis.

Dnešné SŠA pripomínajú Rímsku ríšu v čase okolo rokov 400-476 n.l.

V téme je priveľa paralel. Napríklad:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <
  1. Vojsko spotrebovávalo veľa ekonomickej energie štátu. Vtedy aj teraz. Na udržanie chodu vojensko-priemyselného komplexu je neustále potrebné vytvárať nové a udržiavať existujúce vojenské konflikty. Zbrane sú drahé, trh je počas mieru výrazne obmedzený a udržiavanie vojska v úlohe svetového policajta je najdrahšou položkou štátneho rozpočtu.
  2. V čase vojenskej anarchie dochádzalo k oslabovaniu obchodu v rámci ríše, čo sa snažil vyriešiť Diocletianus zavedením celoštátneho ediktu o maximálnych cenách tovarov a služieb, ale tento jeho krok nebol úspešný. V 4. a 5. storočí po Kr. dochádzalo k prechodu od peňažného hospodárstva k naturálnemu, peniaze (hoci sa cisár Konštantín snažil zaviesť kvalitnú zlatú mincu) strácali hodnotu alebo si ich ľudia ukladali. Nedostatok kvalitnej meny spôsobil, že aj vojakov vyplácali v naturáliách. Pripomína Vám to sankcie voči Číne a Rusku, boj s infláciou a pokusy o znovuzavedenie zlatého štandardu? Výborne.
  3. Rímsky občan bol konzument. Podradnú robotu robili cudzinci.
  4. Spoločnosť upadala morálne a eticky. Na všetkých úrovniach.
  5. Povestný posledný klinec do rakvy Rímu nadelil Alarich a neskôr jeho barbarskí nasledovníci. Pripomína Vám to nelegálnu migráciu? Výborne. Vedeli ste, že africkí migranti v Francúzsku, ktorých je podľa údajov Ministerstva vnútra 3,2 percenta zodpovedajú za 52 percent všetkých násilných trestných činov?

Zhrňme si fundamenty. Vojsko a zdroje na jeho chod, výrazné oslabenie ekonomiky vrátane straty dôvery v menu mimo hraníc ríše, nelegálna migrácianedostatok domácej pracovnej sily. Vidíme rovnaké fundamenty.

Myslíte, že si uvedené vedúci predstavitelia SŠA neuvedomujú? Ba, uvedomujú. Až veľmi dobre. Prečítajte si Schwabovu príručku, je to krátka kniha od človeka, ktorý má mimochodom v kancelárii bustu Lenina. Len tentokrát ide o iný záver. strhnúť to vo finiši inde.

Ordo ab chao.

Novodobá Rímska ríša (SŠA, EÚ) je v rozpade. A ak nechce skončiť implozívnym teritoriálnym rozpadom, niekto sa bude snažiť v závere niečo zmeniť.

Ako si to teda v globále schwabovci z WEF predstavujú? Dostaneme sa k tomu. Ale ešte pred tým si dajme predsa len trošku opakovania z nedávnych udalostí.

Niger.

Po teroristickom útoku SŠA na Nordstream dostala Európa prísľub, že si nemá až tak robiť starosť o ruský plyn. Najviac sa báli Nemci a Poliaci a tým už medzičasom „rupli nervy“. Alternatívou bol plyn z Nigérie. Nigéria je na plyn bohatá a politicky bola naklonená SŠA. Plynovod mal byť vybudovaný len cez priateľské krajiny. Stavba nadzemného plynovodu nemala trvať dlho, stačilo prežiť naozaj pár sezón na náhradnom americkom LPG (ešte aj tu SŠA EÚ šklbli) a s nejakou tou krízovou almužnou z novootvorenej poľskej vetvy zo severu Európy.

S čím sa však nerátalo, bolo ruské a čínske (po roku 2022 aj pomerne agresívne) angažovanie sa v oblasti Sahelu, čím sa tento plán pre Európu výrazne skomplikoval. Dnes už možno hovoriť aj o zastavení projektu, nakoľko Macron už svoju vojenskú akciu v Nigeri definitívne odpískal. A Európa znervóznela. Klimatická agenda nenapreduje, ako má, elektroautá málo prejdú, dobre a dlho horia a zle sa hasia, energie bez lacného plynu a jadra cenovo kolíšu a špekulantom na trhu s energiami sa darí výborne. Najmä tým zo SŠA. Ako inak.

SŠA hrajú vždy komplexné hry. Vyhrávajú v nich nie preto, že sú lepší alebo múdrejší, ale preto, že určujú pravidlá hry a v prípade potreby ich počas hry zmenia. Presmerovanie závislosti na plyne z Ruska na Nigériu využili aj na niečo iné. Riešenie svojej a aj globálnej budúcnosti ľudstva pod jeho vedením. Poznáte to pod pojmom Great Reset. Nejde o žiadnu konšpiráciu, ide o brožúrku Klausa Schwaba, ktorá je bežne dostupná. Áno, to je tá, podľa ktorej nebudete nič vlastniť a budete šťastní. Lenže šťastní budú IBA tí, ktorí „nepapuľujú“. Ale o tom neskôr.

Vráťme sa k SŠA a komplexnosti hry. Pokúsili sa len tak, keď už sú v tej Nigérii a robia si z nej surovinovú základňu namiesto Ruska, o otestovanie projektu centrálnej digitálnej meny (e-naira). Celý projekt vypálil veľmi zle. Zdroj TU. Malo to šialený spád. Šlo o významnú ekonomickú prehru SŠA pri riešení problému, ako skončí ich Rímska ríša. A čas sa medzitým neúprosne kráti.

SŠA sa nateraz vyhovárajú, že Nigéria sa vzbúrila proti projektu bez hotovosti preto, že Nigérijci sú zvyknutí na hotovosť a používajú ju asi pri 60 percentách transakcií, kým v SŠA je to asi 20 percent a v Európe asi 35 percent. Preto sa domnievajú, že v SŠA a EÚ táto implementácia vyjde. Každopádne, čas sa míňa. A Slovensko vlastne ani netuší, aké šťastie ho postretlo zmenou ústavy (zakomponovaním práva na hotovosť). Po antigénovom celoplošnom testovaní aspoň nebudeme opäť pokusnými králikmi, tentokrát v ekonomickej oblasti. Vďakabohu aj za tú šialene kompromisnú a ťažko vykonateľnú úpravu, ktorú poslanci nakoniec schválili.

Dnes už SŠA tlačia asi 70 percent svojich peňazí len preto, aby splatili pohľadávky vzniknuté zo „zloženého úročenia“ svojho splatného dlhu. Inými slovami, SŠA a celý svet dnes s úplnou istotou vie,že SŠA nechcú a nemôžu objektívne svoj dlh splácať. V aktuálnom ekonomickom systéme ho nesplatia NIKDY. Otázka potom znie, prečo by ten dlh ešte niekto mal, okrem vazalov a vydieraných štátov, kupovať? Akú by mal mať kupujúci investor motiváciu?

Dnes je situácia ešte o to absurdnejšia, že SŠA sa snažia svoj dlh predávať aj štátom, ku ktorým sa správajú otvorene nepriateľsky. A to už nemožno nazvať inak, ako arogancia. Zoberme si takú Čínu. SŠA im povie: pošlite nám tak 100 miliárd na financovanie našej administratívy na budúci rok a my za tie peniaze o.i. vyzbrojíme Tchajwan, aby ste mali v prípade útoku väčšie straty. Kto je v tomto prípade za idiota? Predávajúci? Kupujúci?

Ako z učebníc dejepisu vieme, úpadok Rímskej ríše trval pozvoľna niekoľko desaťročí. Dnes sa to však snažia kormidelníci urýchliť umelým zadlžovaním štátov a urýchlením prejavenia sa všetkých fundamentov v praxi. Vždy však beží na pozadí mimoriadna situácia. Alibi. Ide napríklad o bezhlavé míňanie peňazí na tzv. pandémie nasledované finančnou a materiálnou pomocou (opäť bez dna) vo vojenských konfliktoch, ktoré sa nás netýkajú. Je to katalyzátor nezvratnej ekonomicko-sociálnej reakcie. Guláš sa varí tak, aby sa výsledok rozkladu spoločnosti (ordo ab chao) dosiahol podľa cieľov Agendy 2030. Zrejme to nestihnú, ale nebudú meškať priveľa rokov. Objektívne ani nemôžu. Odhadom to budú tak tri-štyri navyše. Amerika sa snaží ešte pred svojím vlastným kolapsom stiahnuť na dno EÚ (získať tak čas pre seba) a ak to bude čo i len trochu možné, otestovať v EÚ aj niektoré čiastkové agendy. A ak niečo vybuchne, nech zhorí Európa.

Čo je teda cieľom po roku 2030? Určite ide o zavedenie tzv. CBDC, t.j. štátnej digitálnej meny, ktorá nahradí hotovosť. Možno tesne pred jej zavedením uvidíme aj nejaký ten pokus o strašenie mikróbami pri platení hotovosťou, ale to nateraz nie je také podstatné. Plandémia poslúžila na otestovanie efektivity opatrení (najmä lockdownov a kontroly ich dodržiavania) a zmeranie miery poslušnosti obyvateľstva s pochybnými opatreniami. Povedzme, že tento test vyšiel pomerne úspešne. Výnimkou bolo Slovenskoa ešte pár neposlušných krajín „východného bloku“, ktorého volení predstavitelia domácu úlohu nesplnili.

Pri zavedení CBDC sa síce z pohľadu elít očakáva to, čo v Nigérii, ale určite nie v takej miere. Očakáva sa občianska neposlušnosť, ktorú si trúfnu zvládnuť.

CBDC je však len nástroj, nie cieľ.

Cieľom 1 je vytvorenie centrálne riadenej utopickej spoločnosti, kde sú čierne ovce (kritici režimu) okamžite a efektívne potrestané odstrihnutím od prístupu k peniazom. Videli ste Hry o život? Fajn. Nevideli? Pozrite si ich. Vlastne to odstrihávanie už beží v testovacej fáze. Ľudí, ktorých niekto obviní hoc aj bez dôkazov z tzv. proruských názorov, vypínajú zo spoločnosti, odpájajú od bankových účtov. Deje sa to prostredníctvom zoznamov osôb schvaľovaných vykonávacím predpisom Rady, teda politickým rozhodnutím. Konieckoncov jeden známy príklad žije aj na Slovensku.

Ďalším nástrojom je umelá inteligencia (AI). Potrebujú ju na úrovni, ktorá zvládne dosiahnutie cieľov. Na tej úrovni už dnes JE. Potrebujú samozrejme aj vysokú mieru digitalizácie a zavedenie internetu, kde sa len bude dať. Aj dobrú biometrickú databázu všetkých obyvateľov. Ale to už nie sú nevyhnutné podmienky zavedenia cieľov do praxe.

Cieľom 2 je EFEKTÍVNE ZDANENIE KAŽDÉHO PRÍJMU a elektronická evidencia každej transakcie.

V správnych rukách ide naozaj o ušľachtilý cieľ. Ale len v správnych rukách.

V tých nesprávnych ide o nový a neobmedzený zdroj moci. Psychopatický „vládca“, ktorý vidí všetky vaše transakcie a pri zdroji ich daní , ktorému AI vyhodnotí, koho účty treba okamžite auditovať, vie kedykoľvek prstom ukázať na kohokoľvek a povedať: odpojiť. Odpojiť od všetkého. Ako vo filme Matrix. Odpojení budú odsúdení na smrť hladom a na sociálnu izoláciu. Alebo na barter a kontakt s inými odpojenými. A taký štát sa pokojne môže aj naďalej prezentovať formálne ako demokracia.

O CBDC sa pokúsia v SŠA a EÚ určite. Legislatívne predpoklady už existujú. Ostatné však nevyjde. Človek mieni, pán Boh mení. Dostanú reset, ale tentokrát to bude v prospech ľudí.

Ozaj, viete, prečo je zvolený úvodný obrázok so vševidiacim okom?

Volá sa Trinity. Ten o dvoch rukách poznáte? Diabol (Baal) má vždy dve ponúkajúce ruky, ktorými zároveň svoju vôľu aj vykonáva (naoko ide o vzájomne opozitné, antagonické možnosti, zdanlivý výber, pri voľbách sa tomu hovorí zlo a menšie zlo). Tretím do partie je hlava, Samotný diabol. Hlava, ktorá sa neskrýva, ale bežne z nej vidíte tak akurát to oko. Ten trojuholník nemá byť rovnostranný, ale rovnoramenný.

Peknú volebnú sobotu. Vyberte si krúžkami. Nehrabte sa vo väčšom a menšom zle. Nevoliť je zanedbanie.

Doplnenie: keď sme už pri Trinity a CBDC. CBDC musí byť na splnenie svojho vyššie spomenutého účelu zavedená globálne a zároveň nahradiť hotovosť. Tu je situácia s CBDC v Indii (zdroj TU), situácia v Rusku (zdroj TU) a situácia v Číne, ktorá je všetko opäť najďalej (zdroj TU). Rozdiel je v tom, že v týchto krajinách beží CBDC popri hotovosti. Zatiaľ.

Viete, čo je najväčšou slabinou CBDC? Neviete? Výpadky elektrického prúdu. Hackeri? Ale kdeže. A čo tak elektromagnetický pulz (EMP)? A máte po bankovníctve celých krajín. Kto bude schopný smerovať EMP napríklad z nízkej obežnej dráhy, má v hrsti celé krajiny a ich obyvateľov.

A ešte niečo pre priaznivcov bitcoinu. Za toto ma alternatíva nebude mať rada, ale o to vôbec nejde. Ak sa CBDC uzákoni ako náhrada hotovosti (nie ako alternatívna platba popri), bitcoin a jemu podobné sa stanú v tom momente konkurenciou štátnej meny. A viete, čo sa robí s tými, ktorí konkurujú štátu? Regulujú a rušia.

Autor: JUDr. Peter Weis – advokát

Zdroj: Advokátska kancelária Weis & Partners


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Ruský nočný útok na Odesu: Veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny v troskách

Ruské ozbrojené sily zasiahli veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny v centre Odesy, došlo k trom výbuchom, informuje agentúra…

5 hodín ago

Jadrové chúťky poľského prezidenta

Poľské ministerstvo zahraničných vecí kritizovalo vyhlásenie prezidenta Dudu o jadrových zbraniach. „Ak sa naši spojenci…

5 hodín ago

VIDEO: Aktivistka- Hamran nás takmer rok klamal, teraz sa chystá do EP

Zhruba takto pred rokom z juhu Slovenska začali prichádzať informácie, že na naše územie v…

5 hodín ago

V celej Európe ide hon na „ruských špiónov“

Celá Európa je zahalená sieťou ruských špiónov, diverzantov, nájomných vrahov a podpaľačov. A čím bližšie…

5 hodín ago

Americkí analytici priznali oslabenie vplyvu USA v Afrike

Udalosti v Nigeri a Čade naznačujú slabnúci vplyv USA v Afrike, zatiaľ čo pozícia Ruska…

5 hodín ago

Chmelárova tvrdá kritika Čaputovej: Čosi také v Prezidentskom paláci už nesmieme nikdy dopustiť!

Slovensko a jeho obyvatelia Slováci si 1. mája pripomenuli 20. výročie vstupu do Európskej únie. Mnohí…

5 hodín ago