SVO UA

Zvodka Ministerstva obrany RF o priebehu špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 18. novembra do 24. novembra 2023

Ozbrojené sily Ruskej federácie vykonali v období od 18. novembra do 24. novembra tohto roku 31 skupinových útokov vysoko presnými raketami a bezpilotnými prostriedkami na infraštruktúru vojenských letísk, arzenály, skladovacie priestory pre delostreleckú muníciu, zbrane, základne vojenskej techniky a pohonných hmôt.

Okrem toho boli zasiahnuté miesta jednotiek ukrajinských ozbrojených síl,  nacistických formácií „Azov“ a cudzineckej légie.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Všetky určené ciele boli zasiahnuté.

V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili svoje pozície pozdĺž frontovej línie v určitých oblastiach a odrazili 13 nepriateľských útokov. Letecké útoky a delostrelecká paľba ničili živú silu a techniku ​​10. horskej útočnej, 57. motorizovanej pechotnej a 14., 43., 53. a 67. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Siňkovka, Ivanovka, Zagorujkovka a Kislovka a meste Kupjansk v Charkovskej oblasti. Straty nepriateľov za tento týždeň predstavovali 305 vojakov, dve bojové obrnené vozidlá, 16 ďalších vozidiel a sedem jednotiek delostrelectva.

V krasno-limanskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ za podpory letectva, delostreleckej paľby a ťažkých plameňometných systémov odrazili desať útokov útočných skupín 5. brigády Národnej gardy Ukrajiny, 12. brigády špeciálnych síl a 24., 47. a 67. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Okrem toho boli zasiahnuté akumulácie živej sily a techniky 31. brigády Národnej gardy, ako aj 117. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Torskoje, Krasnyj Liman, Serebrjanka a Grigorovka v Doneckej ľudovej republike. Celkové straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali viac ako 740 zabitých a zranených vojakov, šesť bojových obrnených vozidiel, 15 ďalších vozidiel a tri jednotky delostrelectva.

V doneckom smere odrazila skupina vojsk „Juh“ 22 nepriateľských útokov a paľbou ničila živú silu a techniku pri obciach Marinka, Kurdjumovka, Vasjukovka, Arťomovsk, Andrejevka a Kleščejevka v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa v tomto smere za posledný týždeň predstavovali viac ako 1680 zabitých a zranených vojakov, štyri tanky, desať bojových obrnených vozidiel, 18 ďalších vozidiel a 14 jednotiek delostrelectva.

V južnodoneckm smere jednotky skupiny síl „Východ“ obsadili výhodnejšie línie a pozície a odrazili dva nepriateľské útoky. Letecké údery a delostrelecká paľba zasiahli jednotky 58. motorizovanej pechotnej, 72. mechanizovanej a 79. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 127. a 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novomichajlovka, Staromajorskoje, Nikoľskoje, Ševčenko, Novodoneckoje a Konstantinovka v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl v tomto období predstavovali 625 vojakov, sedem bojových obrnených vozidiel, 16 ďalších vozidiel a 13 jednotiek delostrelectva.

V záporožskom smere viedli jednotky ruských jednotiek aktívnu obranu, počas ktorej odrazili 11 nepriateľských útokov pri obciach Rabotino a Verbovoje v Záporožskej oblasti. Okrem toho bola paľbou zasiahnutá živá sila a technika 71. horskej, 82. výsadkovej a 33., 65. a 118. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Malaja Tokmačka, Uspenovka a Novoandrejevka v Záporožskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 435 zabitých a zranených vojakov, tri tanky, 21 bojových obrnených vozidiel, 22 ďalších vozidiel a štyri jednotky delostrelectva.

V chersonskom smere sa nepriateľ neúspešne pokúšal vylodiť bojové skupiny na ostrovoch a ľavom brehu Dnepra. V dôsledku preventívnych akcií ruských jednotiek a delostreleckých úderov predstavovali straty ukrajinských ozbrojených síl v tomto smere za týždeň 405 vojakov, 11 jednotiek delostrelectva, 12 člnov a 26 ďalších vozidiel. Taktiež boli zničené jednotky 35. a 36. brigády námornej pechoty ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Ťaginka, Tokarevka a Sadovoje v Chersonskej oblasti. Okrem toho bolo 39 ukrajinských vojakov zajatých.

V priebehu týždňa zničili operačno-taktické letectvo a raketové sily ruskej armády radarovú stanicu protilietadlového raketového systému S-300, ako aj dva americké protibatériové bojové radarové stanice AN/TPQ- 50.

Námorné letectvo Čiernomorskej flotily v Čiernom mori zničilo 12 bezpilotných člnov ukrajinských ozbrojených síl smerujúcich na Krymský polostrov.

V priebehu týždňa zostrelili systémy protivzdušnej obrany lietadlo Mig-29 a vrtuľník Mi-8 ukrajinského letectva.

Okrem toho bolo zničených 15 rakiet systémov HIMARS a „Oľcha“, dve protilodné strely „Neptun“ a 176 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 537 lietadiel, 255 vrtuľníkov, 9165 bezpilotných lietadiel, 442 protilietadlových raketových systémov, 13.586 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1185 raketometov, 7166 poľných diel a mínometov, ako aj 15.572 špeciálnych vojenských vozidiel.

news-front.su

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN 4

Recent Posts

Praktiky globálneho zločineckého Syndikátu si v úsilí presadzovať svoju agendu začínajú osvojovať už aj najvyšší predstavitelia Európskej únie.

Gruzínskemu premiérovi sa mal kvôli prijatiu zákona o zahraničných agentoch vyhrážať nemenovaný eurokomisár, keď Kobachidzemu…

3 hodiny ago

W. Nattras: Ursula von der Leyenová zahajuje novou válku proti dezinformacím

S blížícími se volbami do Evropského parlamentu na začátku června vsadila předsedkyně Evropské komise Ursula…

3 hodiny ago

Viktor Orbán navržen do funkce místo von der Leyenové

„FPÖ chce radikální změnu kurzu směrem k EU, která zajistí mír, svobodu a prosperitu pro…

3 hodiny ago

Znamenie zhora? Rozzúrené Slnko pomáha Rusom

Vysokoenergetické protóny zo slnečnej škvrny, väčšie ako tucet Zemegulí, vypli družice Starlink nad Ukrajinou vo chvíli…

3 hodiny ago

Vojvodca Dzurinda chce obetovať Slovensko! Hor sa na Rusov!

Ako rýchlo sa dá zabudnúť na bombardovanie Belehradu? Dzurinda navrhuje, aby sa na východe Slovenska rozmiestnili…

4 hodiny ago