zdrava

Žihľavová šťava je neprekonateľným liečiteľom

Významná sila zlepšujúca zdravie spočíva v žihľave dvojdomej.

zdr

Žihľava sa môže jesť a ešte užitočnejšia bude žihľavová šťava pripravená z mladých stoniek a listov. Koniec koncov, koncentruje v sebe liečivé zložky a rýchlo sa vstrebáva. Žihľavová šťava priaznivo pôsobí na očistu organizmu od toxínov a zvýšenie hemoglobínu v krvi. Šťava má schopnosť aktivovať metabolické procesy v tele, v dôsledku čoho sa krv čistí a obohacuje, odstraňujú toxíny, všetky orgány a systémy začnú lepšie fungovať.

Slávny švajčiarsky naturopat W. Schönenberger, ktorý rozvinul teóriu liečby rôznych chorôb čerstvými bylinkami (šťavami), venoval väčšiu pozornosť jarnému liečeniu rastlinami, medzi ktorými ocenil predovšetkým žihľavu, púpavu, zeler. Rozprával príbeh o bavorskom kráľovi, ktorý založil tento “poriadok”: po raňajkách dostali všetci členovia jeho rodiny z rúk lekárnika dva malé poháriky: jeden so žihľavovou šťavou, druhý so šťavou z púpavy a vypili ich. Kráľ vedel, kde získať zdravie…

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Vedci nám tvrdia, že žihľavová šťava pomôže zbaviť sa zimnej vyčerpanosti, anémie, kožných vyrážok neinfekčného pôvodu, dokonca aj otravných migrén. Dlhoročné krásky si udržiavali zdravie a krásu tým, že pili 3-4 polievkové lyžice šťavy z mladej žihľavy denne po dobu jedného mesiaca, zriedenej vodou v pomere 1:3.

Každodenná liečba žihľavovou šťavou je veľmi užitočná na posilnenie kostí (to je prevencia osteoporózy), prečistenie pečene, močového mechúra, dýchacích ciest, normalizáciu činnosti žalúdka, upokojenie nervovej sústavy.

Zvyšovanie metabolických procesov, žihľavová šťava zlepšuje stav hemoroidov, aterosklerózy, reumatizmu, dny, cukrovky. Podľa poľských vedcov má čerstvá žihľavová šťava liečivý účinok vo všetkých štádiách adenómu prostaty, pretože odďaľuje rozvoj hypertrofie.
Žihľavová šťava je zázrak na rany: listy žihľavy by ste mali miesiť, kým sa neobjaví šťava, a aplikovať na ranu. Rany sa umyjú lisovanou šťavou, navlhčia sa obväzy, ktoré sa prikladajú na rany.

V ľudovom liečiteľstve sa verí, že žihľava má antikarcinogénne vlastnosti, preto sa odporúča u pacientov s novotvarmi v r. žalúdočný trakt s hyperpláziou prostaty. Táto zmes tiež normalizuje krvný tlak.

AKÉ CHOROBY LIEČI ŽIHĽAVA

Jar je ideálny čas na žihľavovú kúru. Vďaka mnohým terapeutickým vlastnostiam je žihľava tiež zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré nám pomáhajú zotaviť sa z chladného obdobia a predchádzať anémii.

Žihľava je bohatá na biologicky aktívne látky, ako je železo, horčík, vápnik, draslík a kremík, vitamíny A, K, B. Žihľava obsahuje 200-krát viac vitamínu C ako jablká.

Terapeutický účinok:

– protianemický, energetický, vitamínový, minerálny;
– hepatoprotektívne, antimikrobiálne, gastrosekrečné, protihnačkové, antihemorrhoidné;
– expektorans, zmäkčujúce, antitusické, protiastmatické, protizápalové;
– diuretikum;
– aktivácia krvného obehu;
– antidiabetický, anticelulitídny, antireumatický, imunostimulačný.

Pri vonkajších aplikáciách má adstringentný, antiseptický, hojivý účinok.

Pôsobením na tráviaci systém žihľava bojuje proti:

– prekyslená gastritída, vredy a pankreatitída;
– hepatitída, žlčové kamene a cirhóza;
– poruchy trávenia, zápcha, enteritída;
– malé krvácanie do tráviaceho systému (4 polievkové lyžice suchého prášku z listov denne);
– Pomáha zbaviť sa črevných parazitov.

Problémy s obličkami:

– obličkový kameň a infekcia obličiek;
– retencia moču
– cystitída, inkontinencia moču;
– prostatitída;
– dna.

Žihľava robí zázraky pri poškodení pľúc:

– bronchitída, astma;
– kašeľ, vírusová infekcia;
– zápal pľúc, tuberkulóza.

Reguluje metabolizmus

Tinktúra zo žihľavy má schopnosť liečiť kardiovaskulárne ochorenia, leukémiu a metabolické ochorenia, ako je cukrovka a obezita. Liečba má trvať 21 dní a po 21-dňovej prestávke by sa mala zopakovať. Žihľavová šťava pomáha upokojiť reumu pri dlhodobom užívaní 20 kvapiek trikrát denne,“ vysvetľuje špecialista na tradičnú čínsku medicínu Adrian Florea.

Podporuje zdravé ústa, pomáha pri liečbe stomatitídy, zápalu ďasien, tonzilitídy, amygdalitídy, orálno-hltanovej infekcie výplachom dutiny odvarom z listov žihľavy, ktorý má antimikrobiálne, dezodoračné a hojivé vlastnosti.

Obnovuje vlasovú líniu

Zo 100 g rastliny na liter alkoholu sa pripravuje tinktúra. Zmes by sa mala vylúhovať týždeň, potom by sa mala raz za dva dni vmasírovať do korienkov vlasov. Aktivujeme tak rast vlasov. Na zvýšenie účinku tinktúry je potrebné vlasy často česať, odporúča špecialista.

Na liečbu tuberkulózy sa pripravuje odvar z koreňa a listov žihľavy, zmiešaný s medom. 60 dní som každých 24 hodín pil tri šálky tohto odvaru,“ hovorí Adrian Florea. Počas 4 týždňov pite denne tri šálky žihľavového odvaru na prekonanie anémie.

Slovanské Noviny

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Chmelár: „Slovensko prežilo najdramatickejší deň svojej modernej histórie – 1. atentát na slovenského politika. Teraz sme v ohrození všetci. Robo, drž sa, potrebujeme ťa!“

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom príspevku reagoval na atentát, ktorý…

2 hodiny ago

VIDEO: „Prekvapuje ma, že okrem premiéra Fica nie je zranený žiadny ochrankár. Oni majú nastaviť svoje hrude a svoje telo.

Musia počítať, že prídu o život,“ reaguje na pokus zavraždiť šéfa slovenskej vlády a neprofesionálnu…

3 hodiny ago

Premiéra Roberta Fica stále operujú, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho…

6 hodín ago