domovina

Zhrnutie týždňa

Škriepky z 25. týždňa

Pondelok (21. 06. 2021)

·       Politici na Slovensku púšťajú balóniky, že očkovanie bude možno povinné. Možno majú smolu, že je medzi nami viac takých, ktorých sa rodičia, keď sme vyvádzali hlúposti výchovne pýtali: „Ak tvoji kamaráti skočia do studne, urobíš to aj ty?!“ Tak sme sa to naučili, do studne neskákali a dnes aj vďaka tomu neskáčeme do vakcinačných stredísk.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Smola, dámy a páni, nás vaše fašistické výroky podobné tým, čo opúšťajú ústa filipínskeho prezidenta Duterteho veľmi nezaujímajú, keď Rada Európy vyslovila názor, ktorým „členským štátom ukladá povinnosť zabezpečiť, že nikto nebude pod politickým, sociálnym či iným nátlakom, aby sa dal očkovať, ak si to neželá“ (Rezolúcie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy č. 2361 (2021)). Slovensko je členským štátom Rady Európy. No, možno to Rada Európy adresovala skôr Ruskej federácii, ktorá je tiež členských štátom, pretože Moskva už v niektorých oblastiach zavádza povinnosť zaočkovať sa. Mňa by len zaujímalo, čo by sa stalo, keby zdravotnícky personál neprišiel do práce, ak by túto povinnosť chceli zaviesť na Slovensku. Veľmi by som to neriskovala, lebo sa nám môže stať, že všetci mudrlanti z vedenia štátu pôjdu operovať, ak si zdravotnícky personál zmyslí a do práce nepríde!

Utorok (22. 06. 2021)

·       Tlak na očkovanie rastie každým dňom. Politické špičky Slovenskej republiky sa však v tejto otázke rozchádzajú. Iba poslanec Krúpa má jasno! Podľa neho sa čelní predstavitelia opozície Fico a Pellegrini dali tajne zaočkovať. Dôkazmi dodnes nedisponuje, ale to na Slovensku netreba. Stačí niečo vyhlásiť pred médiami. Tie sa aj tak nič nepýtajú. Aj keby sa mohli. Napríklad to, či si je pán poslanec istý, že niekto, kto má za sebou dve vážne operácie srdca, sa podrobí očkovaniu experimentálnou vakcínou, ktorej štúdia ešte trvá a bude trvať minimálne do konca budúceho roka. Lenže to je nepodstatné, podstatné je, že poslanec Krúpa a novinári v tom majú jasno.

·       Nadhodenie témy o zavedení povinného očkovania sa pokúsilo ohlásiť trio Krčméry, Lengvarský a Mikulec. Tlačová beseda plná fráz, strašenia „delta variantom“ a demagógie. Predostreli rôzne trápnosti. Ako napríklad, že zavedenie výhod pre zaočkovaných bude budúcou samozrejmosťou. Úbohé! Vraj sa budú hranice strážiť 24 hodín 7 dní v týždni. Sen Kotlebu o zatvorení Slovenska pred svetom napĺňa najdemokratickejšia vláda, akú kedy Slovenská republika mala, všakáno. Človek sa ani nestíha čudovať. Faktom zostáva, že ešte veľa sprostostí z úst ústavných činiteľov nestihli odznieť, ale nie je všetkým dňom koniec.

·       Výzvy o necestovaní sa začínajú rojiť nie preto, lebo by boli ostatné krajiny v červenej alebo čiernej zóne, ale preto, lebo takzvaná e-karanténa a e-hranica ešte nefungujú. Aké prekvapenie! Slovenské ministerstvá si medzi sebou prehadzujú túto povinnosť, pritom sa zabúda na to, že ak štát niečo od občanov vyžaduje, musí na to vytvoriť podmienky. To ako keby nevedel štát vydávať vodičské preukazy, ale chcel by ich kontrolovať. To bude radosti, ak sa to spustí a fungovať to nebude…

Streda (23. 06. 2021)

·       Na Slovensko dorazil delta variant koronavírusu. Hurá! Vítame ho! Konečne aspoň niečo zo západu prišlo k nám v predstihu. Sľubovali nám politici už všeličo – aj švajčiarske dôchodky, aj nemecké diaľnice, aj štátne byty ako v Rakúsku. Všetko síce mešká, ale delta variant prišiel skôr, než sa pôvodne očakávalo.

·       Rušia sa dôchodky. Zatiaľ iba pre tie „komunistické svine“, ale zajtra môžu aj iných. Písala som o tom pred rokmi (02. 04. 2017), áno, pred rokmi a fakt sa neteším, že došlo na moje slová. Keď som to hovorila a písala pred rokmi, najčastejšie som dostala túto odpoveď: „To by neurobili!“ Ehm, no, ľutujem, že práve pri tejto otázke sa potvrdzuje, že mám pravdu.

·       Pani prezidentka SR opätovne vyzvala na očkovanie. Urobila „bu-bu-bu“ na opozíciu. Vraj nemá používať očkovanie ako politickú kampaň. Zrejme už zabudla na to, že zrovna strana, ktorej je aj ona produktom, tlačila horom-dolom, že rúška z Ruska a Číny sú súčasťou hybridnej vojny alebo že vakcína Sputnik V je formou hybridnej vojny a podobné perly ducha nehodné najvyššieho ústavného činiteľa. Zaujímavé je, že rúška doviezol do SR ešte Pellegrini so Sakovou a Sputnik V Matovič, a toto sú hlavní konkurenti strany PS, je asi fakt vedľajšie, všakáno? Kto teda začal zo zdravia robiť politickú otázku?

Štvrtok (24. 06. 2021)

·       Spoločnosť Matador začala s očkovaním svojich zamestnancov. Vykonávať to má výjazdová jednotka trenčianskej nemocnice. Mňa by celkom zaujímalo, ako to bude s vedľajšími účinkami po očkovaní. Ak totiž „dobrovoľné“ očkovanie má byť vykonané na pôde zamestnávateľa v pracovnom čase, čas očkovania a následný oddych (lebo to je zásah do tela), sa započítava do pracovného času. Ale vedľajšie účinky, hoci aj po roku, by mali byť považované za „pracovný úraz“. Možno má spoločnosť Matador dohodnutú výnimku s KOZ. Lenže aj v takom prípade by išlo o porušenie kolektívnej zmluvy, ktorú sú zamestnávatelia povinní dodržiavať. Tak ako, odborári? Zastali ste sa pracovníkov alebo na nich hľadíte len ako na čísla, ktoré prispievajú do vášho rozpočtu? Či neprispievajú, a preto vás ich osud nezaujíma?

·       Odznela klebeta, že zatváranie hraníc Slovenská republika pripravuje 18. septembra 2021. To je asi termín, na ktorom sa už v dnešných dňoch dohodli s delta variantom politické špičky a tlmočníkov zohrali epidemiológovia. Asi sa od tejto mutácie vírusu dozvedeli, že vtedy má „udrieť naplno“! Neviem, čo bude robiť delta variant, ale ak naši experti začnú zavádzať opätovné obmedzenia prekračovania hraníc, viem, čo budú robiť naši susedia. Budú nás považovať za bláznov. Maďari už zrušili kontroly, dokonca na niektorých hraničných priechodoch už aj búdky, ale my sme iní! My to teraz zavedieme! Mimochodom, zachytil niekto, že britský delta variant k nám prišiel z Ruska?

·       Zomrel Michal Šuliga, známy z videí o praktikách a známostiach bývalého prezidenta Kisku. Úprimnú sústrasť rodine. Smrť každého človeka je tragédia. Viac to rozmazávať nemienim.

Piatok (25. 06. 2021)

·       Po Morave sa tornádo prehnalo aj Maďarskom. Všetkým pozostalým úprimnú sústrasť. Pevne verím, že si nikto nebude robiť nemiestne žarty, že očkovanie na extrémne vetry nezaberá. Jediné, čo táto živelná pohroma dokázala, je zúfalá nepripravenosť vlád zakročiť vopred a tragédiám predísť. Varovaním, vzatím ľudí do bezpečia a mnohými inými krokmi. Áno, po bitke je každý generál. Lenže ak budeme tvrdiť, že do čela štátu sa majú dostávať iba profesionáli, tak tí by mali vedieť riešiť takéto veci vopred, a nie až po katastrofe. V každom prípade patrí veľký obdiv tým, ktorí pomáhajú následky odstrániť. V týchto ťažkých časoch snáď pomôžu politici aj inak, než len tliachaním a mlátením prázdnej slamy.

Sobota (26. 06. 2021)

·       Začalo sa obdobie „festivalov IV“. Organizátorom patrí veľká vďaka a obdiv. Toto dať pod strechu si vyžadovalo pripravenosť a logistiku. Všetkým vystupujúcim a zúčastneným patrí veľké ďakujem. Za podporu, energiu, úctu a rešpekt! A ostatní, ktorí sa nevedeli alebo nemohli zúčastniť: stretneme sa nabudúce!

·       Dušan Titel si to rozmyslel a od tohto dňa už bude kopať za Hlas-SD. Do predsedníctva tejto strany si to zamieril spolu s hviezdou FB Branislavom Becíkom. Viacerí sú zvedaví, ako to v tejto strane dopadne. Šíria sa reči, že majú vnútornú dilemu ako sa postaviť k otázke povinného očkovania. Čo tak nechať to ľudí? Bolelo by? Či to chcú dať na Duterteho, ktorý sľubuje buď očkovanie alebo väzenie?

·       V sobotu sa udiala podstatná vec, ktorá vyvolá na slovenskej politickej scéne zemetrasenie! Mimoparlamentná strana PS plánuje posilnenie zastúpenia žien v orgánoch hnutia a vo svojej komunikácii budú používať rodovo vyvážený jazyk vrátane všetkých svojich základných dokumentov! Toto je taká dôležitá správa, že človek ani nedokáže pochopiť, ako mohli doteraz fungovať inak, keď ich predsedníčka používa oba tvary, mužský a ženský rod pri každom podstatnom mene s pravidelnosťou, akou sa môže pýšiť iba ministerka Kolíková používaním všetkých gramatických i subštandardných tvaroch slova „vnímať“. Možno by nebolo zlé do politiky dostať stopercentných ľudí bez ohľadu na rasu, farbu pleti, pohlavia, náboženského či iného vierovyznania, s odbornosťou, praxou a vrelým vzťahom k Slovensku.

Nedeľa (27. 06. 2021)

·       V médiách sa objavila správička, že e-hranica na Slovensku nefunguje. Štát ju ešte nedokončil. Tak niekto hore zvažuje, či vôbec budú kontroly na hraniciach. To, že slovenské úrady nedokážu splniť, čo požadujú od občanov, je prekvapenie vesmírnych rozmerov! Niekto v tomto štáte očakával, že rezort vedený Veronikou Remišovou urobí to, čo má a hlavne vtedy, kedy má?! Otázka je skôr, či niekto predpokladal, že by bolo možné dosiahnuť pozitívny výsledok. Odpoveď: Nikto tomu neveril a ani v to nedúfal. No pani prezidentka môže pani ministerku vymenovať aj tretíkrát. Veď sa hovorí, že do tretice všetko dobré, nie?! Lipšic dokonca rád omieľal, že trikrát a dosť…

·       Peter Pellegrini, ktorého mnohí za jeho časté návštevy v prezidentskom paláci obhajovali, že on sa určite dohodol s pani prezidentkou na tom, aby referendum nepredložila Ústavnému súdu SR, sa nemôže čudovať tomu, že mu klesajú preferencie. Naondulovaným prieskumom už nikto neverí a prezentované čísla, ktoré vraj má strana pod jeho taktovkou, už dávno nie sú reálne. V relácií TA3 sa nechal počuť, že rozdiel medzi ním a Ficom je hlavne v tom, že Fico chodí do „alternatívnych médií, ktoré konšpirujú“. Zúfalý stav dnešnej politickej scény nevystihuje nič lepšie ako konštatovanie, že jediný, kto si váži celé spektrum občanov, je Robert Fico. Nepohŕda poslucháčmi a divákmi. Chápe, že médium iba sprostredkuje jeho slová, dá mu priestor na vyjadrenie myšlienok. Čistou konšpiráciou by bolo tvrdenie, že Peter Pellegrini nepríde napríklad do Dopoludnia na Infovojne, lebo je taký vymletý, že by nevedel reagovať na otázky poslucháčov a divákov. Alebo je konšpiráciou to, že pohŕda občanmi, ktorí aj Infovojnu počúvajú?

·       Akiste ste si všimli, že som pôvodné Čriepky premenovala na Škriepky. S ohľadom na okolnosti azda nie je potrebné vysvetľovať dôvody…

Autor: Judita Laššáková

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Putin navrhuje Belousova ako náhradu za Šojgua

Ďalší vedúci predstavitelia ministerstiev a služieb bezpečnosti, ako aj minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, si…

17 minút ago

Európa si chystá novú závislosť od Ruska

Európa si chystá novú úplnú závislosť od Ruska. „Európa sa čoraz viac ponára do takmer úplnej…

19 minút ago

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode. Organizácia Spojených národov  je…

20 minút ago

„My nezabúdame na zverstvá, ktoré tu napáchali Banderovci“

Od bývalého riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia PZ to sú nečakané slová. Od…

23 minút ago

Exminister obrany Jaroslav Naď spolu so stranou Demokrati na nich odkazuje, že zlu nikdy neustúpia

Táto skrachovaná strana, ktorá nedávno žobrala o finančné príspevky, dnes masívne kampaňuje. Preto sa oprávnene…

25 minút ago

Pellegrinimu Slováci dôverujú najviac! Posiela im odkaz

Bývalý predseda Národnej rady SR a novozvolený prezident Peter Pellegrini je politikom, ktorému občania dôverujú…

27 minút ago