domovina

„Vy si myslíte, že toto je v poriadku? Nie. Toto sú úchyláci a chorí ľudia!“

Moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Makara mal v diskusii okrem predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) aj poslanca a predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. 

Šéf parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár rázne odmietol kritiku časti médií aj niektorých politikov, ktorí ho obviňujú, že má problém s LGBTI+ komunitou. Viacerí totiž poukázali na jeho status, ktorý zverejnil na sociálnej sieti zhruba pred šiestimi rokmi. V ňom nazval účastníkov Dúhového pochodu úchylákmi. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 obvinil „mienkotvorné“ médiá, že sú „nekorektné a sprosté“, pričom trvá na tom, že to, čo napísal pred rokmi na sieti, by dnes napísal znova. Vysvetli prečo.

Moderátor relácie Marek Makara mal v diskusii okrem Kollára aj poslanca Národnej rady SR a predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. Obaja odsúdili streľbu na Zámockej ulici v Bratislave. Obaja sa zároveň zhodli, že v tomto prípade bolo ťažké odhaliť dopredu páchateľa, pretože podľa Kollára išlo o „vlka samotára“.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Tento čin nebol obyčajnou vraždou, bola to vražda z nenávisti, a o to väčšia tragédia to je,“skonštatoval Pellegrini. Viniť SIS a políciu v tomto prípade nie je podľa neho správne. „Tu musí nastúpiť množstvo ďalších otázok. Kde zohnal mladý muž zbraň, ako sa k nej dostal a tak ďalej,“ uviedol líder Hlasu-SD.

Na rozdelenú spoločnosť v krajine poukázal Pellegrini, zároveň tvrdí, že je nutné hľadať riešenie situácie. LGBTI komunita podľa jeho slov nepredstavuje pre ľudí hrozbu a spoločnosť by mala byť tolerantnejšia. Kollár uviedol, že sa je potrebné baviť o LGBTI ako o normálnych ľuďoch. Tvrdí, že majú mať rovnaké práva, keď spolu žijú ako pár opačného pohlavia, napríklad čo sa týka nahliadnutia do zmlúv či zdravotných správ.

„Sme rodina je proti tomu, aby sa ľudia rovnakého pohlavia sobášili,“ vyhlásil Kollár. Rovnako je hnutie podľa jeho slov aj proti tomu, aby si mohli ľudia rovnakého pohlavia adoptovať dieťa. Za registrované partnerstvá by zahlasoval.

Politici sa zhodli, že spoločnosť je poralizovaná

Aj Kollár súhlasí s tým, že spoločnosť je rozpoltená. Zároveň však poukázal na médiá, ktoré k tomu podľa jeho slov prispievajú a robia to aj v súvislosti s tragickou streľbou na Zámockej ulici.

„Mňa veľmi mrzí, súhlasím s pánom Pellegrinim, že my tu máme rozpoltenú spoločnosť a teraz prilievajú olej do ohňa aj niektoré média. Namiesto toho, aby sme riešili tú podstatu, aby sme ten národ zomkli dokopy, tak my ho ešte ideme, aj na tomto, dajme tomu polarizovať,“ vyhlásil líder Sme rodina.

Šéf NR SR odmietol, aby novinári pripisovali vinu za vraždenie iba 18-ročného mladíka z Bratislavy politikom. Podľa neho existujú tri roviny toho, prečo mladý muž vraždil. „Viete, hneď prišli v niektoré v úvodzovkách mienkotvorné médiá s tým, že na vine sú politici. A pritom sa jasne dokázalo, že tento mladý muž bol rasovo motivovaný, inšpirovaný rasovo motivovanými vraždami z USA. To je prvý bod. Druhý bod: bol Motivovaný Brievikom v Nórsku a potom na Novom Zélande… To znamená, že tu nemáte ani jeden výrok politika slovenského, ktorý by ho k tomu motivoval. Takže, prosím pekne, nepolarizujme, zase nevybíjajme z tohto nejaký politický kapitál,“ zdôraznil Kollár.

Kollár pripomenul, že vrah zo Zámockej bol aj u Hegera

Doplnil, že vrah dvojice, ktorá sa hlásila k LGBTI+ komunite bol to neonacista a pripomenul vrahov medializovaný manifest proti Židom aj homosexuálom. Z toho podľa Kollára vyplýva, že po ohavnom skutku vraždy sa rovako nemôžu cítiť dnes v bezpečí nielen LGBTI+ osoby, ale napríklad ani príslušníci židovskej komunity a dokonca ani politici. „Však on bol u premiéra dvakrát,“ pripomenul Kollár medializované informácie o tom, že mladý vrah čakal aj pred obydlím Eduarda Hegera (OĽANO) s cieľom zastreliť ho.

Šéf parlamentu reagoval na kritiku statusu z minulosti

Moderátor však trval na tom, že za konaním vraha je aj nie najlepšie nastavanie slovebskej spoločnosti, vrátane toho, že politici neraz LGBT+ ľudí verejne verbálne takpovediac šikanujú. Kollárovi pripomenul, že on sám sa stal trikrát homofóbom roka a pripomenul mu status, v ktorom nazval účastníkov Dúhového pochodu úchylákmi. Kollár bol na to zjavne pripravený a predmetný status z čias, kedy nebol šéfom parlamentu, mal so sebou v štúdiu.

„Je to veľmi nekorektné a sprosté z týchto médií, že vytrhnú z kontextu reakciu. Áno, moju reakciu. Ale tú akciu, čo som komentoval, to nedajú. Viete, keby som bol predsedom parlamentu a dám z ničoho nič taký status, tak to môže pobúriť verejnosť. Ale viete čo, ja vám ukážem prečo som to povedal,“ ukázal po týchto slovách Kollár status na kameru. „Priblížte prosím vás ten záber, tých dvoch mužov polonahých, s tými dvoma psami na vodíku,“ požiadal kameramanov.

„A vy si myslíte, že na toto mám zareagovať, že toto je v poriadku? Nie! Toto sú podľa mňa úchyláci a chorí ľudia. A nemali by byť v spoločnosti pustení, aby ostatné rodiny, ktoré sú v uliciach, museli toto vysvetľovať svojim deťom!“ – rozhorčene komentoval fotografiu z Dúhového pochodu, ktorú v minulosti ostro odsúdil.

„To znamená, že ja nemám nič proti LGBT, s tým sa narodíte, s tým nemôžete nič urobiť. Ale toto budem komentovať vždy týmto ostrým slovníkom. Dnes som predseda parlamentu, asi by som nepoužil tieto expresívne slová, ale rovnako by som sa k tomu vyjadril týmto spôsobom, ja si to neprajem v uliciach!“ – s dôrazom podčiarkol šéf koaličného hnutia.

A pre ilustráciu ešte dodal: „Ja by som sa rovnako vyjadril, aj keby som tam videl dvoch heterosexuálov. Predstavte si, že by to bol nejaký pochod za život, tam by bol nejaký alegorický voz, tam by boli dvaja mačovia, mali by na vodítku dve ženy a by tam predvádzali nejaké sexuálne scény. Tak by som ich rovnako nazval úchylákmi a nazval by som ich, že nepatria do tejto spoločnosti!“ „Tak, prosím vás pekne, nepolarizujme a nerozoštvávajme túto spoločnosť,“vyzval Kollár na záver vysvetlenia svojho drsného komentára.

Viac vo videu:

Vláda má zadefinovať pri cenách energií tri kategórie

Reč v štúdiu bola aj o energiách. Kollár tvrdí, že premiér a minister hospodárstva v najbližších dňoch povedia, ako sa budú regulovať energie. Zadefinované majú byť podľa neho tri kategórie – domácnosti, priemysel a štátne zariadenia. Diskutujúci riešili aj tému úpravy tohtoročného rozpočtu či ten budúcoročný. Predseda parlamentu je za to, aby sa rozpočet na nasledujúci rok či zvýšenie tohtoročného schválilo. Podľa lídra Hlasu-SD ide o beznádejný rozpočet.

Celú reláciu O 5 minút 12 si môžete pozrieť TU.

Zdroj: ereport.sk / YouTube / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Ukrajinské špeciálne služby robia z detí teroristov, Bielorusko odhalilo sieť agentov

Bielorusku, ktoré nie je oficiálne zapojené do konfliktu na Ukrajine, priniesli udalosti posledných dvoch rokov…

2 hodiny ago

Macron má za sebou ťažký týždeň

Začal sa úplne katastrofálnym kolom rokovaní so Si Ťin-pchingom. Macron sa nedokázal reálne dohodnúť na…

2 hodiny ago

VIDEO: SNS nevychádza z údivu- Okrúhly stôl zmierenia s Matovičom? To naozaj, pani Čaputová?

Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od…

2 hodiny ago

Harabin: Vykopnite presstitútov a mimovládnych agentov z verejného priestoru a polarizácia spoločnosti sa skončí do týždňa

Bývalý minister spravodlivosti a niekdajší šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin v reakcii na pokus…

2 hodiny ago

Banky majú problémy. Odborníci očakávajú vlnu krachov

Vysoké úrokové sadzby, neúspešná menová politika centrálnej banky v USA a kríza na trhu komerčných nehnuteľnosti vyvolávajú…

2 hodiny ago

Ukrajinci masovo utekajú. Zločinci na front!

Na poľsko-ukrajinskej hranici sa vytvorili zápchy stoviek áut. V Ľvovskom regióne sa na hraniciach vytvorili…

4 hodiny ago