svet

Vládnuca trieda podporuje politiku identity a “anti-wokeizmus” z rovnakých dôvodov

Vírus mysle woke je buď porazený, alebo na ničom inom nezáleží. Je to zaujímavý čas pre červené slede kultúrnej vojny v tieni impéria, píše Caitlin Johnstone vo svojom poslednom príspevku. V súčasnosti neprebiehajú žiadne významné volebné preteky. Vládne nariadenia Covid boli väčšinou zrušené.

(Americké) Impérium vedie mimoriadne nebezpečnú a neustále sa stupňujúcu zástupnú vojnu s Ruskom, ktorá by mala byť veľmi pozorne sledovaná. Ak by to človek nevedel lepšie, mohol by očakávať, že toto je čas, keď radoví občania sa budú trochu menej štekliť a viac vrčať jeden na druhého a trochu viac na ľudí vo vedení.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Ale ak niekto číta tento článok, pravdepodobne to vie lepšie.

Svet sa rúti k multipolarite a impérium robí všetko, čo môže, aby ho zabrzdilo, až po prípravu na globálnu konfrontáciu s mocnosťami. Medzitým je verejnosť čoraz viac nespokojná so stagnujúcimi mzdami a rastúcou nerovnosťou, dokonca aj s rastúcimi obavami, že smerujeme k environmentálnemu kolapsu.

Takže, samozrejme, v tomto kľúčovom bode dejín sa všetci hádajú o “wokeness”.

Čo znamená “prebudený”, závisí od toho, koho sa pýtate. Podľa pôvodnej definície AAVE to znamená “upozorniť na rasové predsudky a diskrimináciu”. Ak sa opýtate právnikov Rona DeSantisa, keď ich na súde prinútili definovať tento pojem, znamená to “presvedčenie, že v americkej spoločnosti existujú systémové nespravodlivosti a potreba ich riešiť”. Oboje znie úplne rozumne.

Ak sa však opýtate radových členov pravice, odpovede sa pohybujú od nesúrodých cez šialene bigotné až po hlboko hlúpe. Budete počuť bláboly o “kultúrnom marxizme” (čo nie je skutočná vec), o komunistických sprisahaniach, ktorých cieľom je dať vášmu dieťaťu blokátory puberty a operáciu na zmenu pohlavia, o liberálnom sprisahaní s cieľom normalizovať obťažovanie detí a vymazať ženy ako pohlavie a o programe zhoršenia spoločnosti a uvrhnutia západnej kultúry do chaosu a neporiadku, pretože to robí Satana šťastným. Podľa mojich skúseností sú tieto argumenty často veľmi emotívne – dokonca hysterické -, ale úplne bez obsahu.

Občas narazíte aj na dobromyseľného aktéra, ktorý úprimne verí, že proti “wokeizmu” treba agresívne bojovať, pretože posadnutosť rasovou a sexuálnou spravodlivosťou vysáva všetok kyslík z priestoru pre dôležitejšie veci a používa sa ako zbraň na presadzovanie škodlivých mocenských programov. Práve tejto kategórii sa tu venujem predovšetkým, pretože predchádzajúcu kategóriu považujem vo všeobecnosti za nenapraviteľnú.

Je úplne pravda, že politika identity sa využíva na presadzovanie programov slúžiacich establišmentu a na potláčanie skutočného nesúhlasu. V roku 2016 sme toho boli svedkami, keď sa mimoriadne agresívne presadzovalo zvolenie prvej americkej prezidentky, pričom každý, kto poukázal na jej strašne hrozné výsledky v otázkach, ako je vojna a militarizmus, bol označený za mizogýna. Celá Demokratická strana je v podstate jeden veľký psychologický projekt, ktorého cieľom je zničiť akýkoľvek pokus o nápravu nerovnosti v príjmoch a bohatstve, chudoby, vojen, militarizmu, peňazí v politike, sledovania, vládneho utajovania, militarizácie polície a všetkých ostatných kontrolných mechanizmov, ktoré majú udržať status quo, a zároveň falošnými sľubmi o zlepšení života žien a marginalizovaných skupín zahnať akýkoľvek revolučný duch späť k lojalite voči establišmentu.

Je však tiež pravda, že vylievanie energie do “anti-wokeizmu” slúži establišmentu presne takým istým spôsobom ako vylievanie energie do politiky identity.

Anti-budenie – ak mi dovolíte trochu neintuitívny slovný obrat – je politika identity oblečená v prestrojení. Fixácia na boj proti “wokeness” vtláča ľudí do mainstreamových rámcov slúžiacich establišmentu presne rovnakým spôsobom, ako politika identity vtláča ľudí do mainstreamových rámcov slúžiacich establišmentu. Zabezpečuje, že radoví občania sa namiesto ľudí, ktorí sú zodpovední, budú venovať štekaniu a vrčaniu jeden na druhého.

Nezdá sa vám zvláštne, že polovica vládnucej triedy sa usiluje o to, aby sa polovica obyvateľstva upínala na politiku identity, zatiaľ čo druhá polovica sa usiluje o to, aby polovica obyvateľstva čoraz viac podliehala panike z “wokeness”? Nezdá sa vám až príliš pohodlné, ako všetci mainstreamoví pravicoví politici robia z anti-wokeizmu hlavnú súčasť svojich platforiem, ako všetci mainstreamoví pravicoví vedátori robia všetko pre to, aby ich publikum ešte viac spanikárilo z toho, ako sa všetko “woke” stáva, a ako máte Elona Muska, ktorý hovorí o “víruse woke mysle” presne takým istým spôsobom, ako liberálnejšie naladení oligarchovia obhajujú otázky sociálnej spravodlivosti?

Je to preto, že tak anti-wokeizmus, ako aj politika identity slúžia rovnakým programom establišmentu, a to úplne zámerne. Čím viac sú ľudia fixovaní na mainstreamovú kultúrnu vojnu, tým menšia je pravdepodobnosť, že sa rozhodnú robiť veci, ako je zrušenie Pentagónu alebo vrátenie všetkého, čo im bohatí ukradli.

A samozrejme tým, že hovorím, že tieto veci sa používajú rovnakým spôsobom, nechcem naznačiť, že “anti-wokeizmus” má rovnakú hodnotu ako boj za sociálnu spravodlivosť. Rozhodne je to tak, že v našej spoločnosti existujú znevýhodnené skupiny, ktoré treba pozdvihnúť z miesta, kde sa nachádzajú, a každý, kto sa tomu snaží zabrániť, je jednoznačne na omyle. To, na čo tu poukazujem, je skôr spôsob, akým sa ústne vyjadrovanie o rasovej a sexuálnej spravodlivosti využíva na to, aby ľudia podporovali mainstreamovú politickú frakciu, ktorá nikdy nerobí nič iné, len uľahčuje oligarchiu, vykorisťovanie a imperializmus, presne takým istým spôsobom, ako sa pravicová hystéria o “prebudenosti” využíva na presne to isté.

 Čo teda robiť s kultúrnou vojnou, do ktorej sme tlačení čoraz väčšou silou?

No je to len môj názor, ale odpoveď možno nájsť v slávnej vete z filmu WarGames: “Zvláštna hra. Jediným víťazným ťahom je nehrať.”

Taký bol aspoň môj prístup. Zistil som, že prílišné zamotávanie sa do presadzovania alebo vyťahovania akejkoľvek časti tejto debaty nič nerobí, len ju nahráva zvyšovaniu opozície (preto je toto pravdepodobne jediný článok, ktorý kedy na túto tému napíšem), takže je lepšie sústrediť sa len na útok na skutočnú štruktúru moci, od ktorej sa nás naši vládcovia snažia odkloniť. Ak vynakladajú všetku tú energiu na to, aby nás vtiahli do kultúrnej vojny, najnepríjemnejšia vec, ktorú im môžeme urobiť, je uprieť zrak na cenu a naďalej robiť všetko pre to, aby sme ublížili programom impéria.

Vidím, že príliš veľa ľudí sa necháva vtiahnuť do tejto manipulácie slúžiacej moci; existujú osobnosti nezávislých médií, ktoré sa ešte nedávno nazývali ľavičiarmi, ale teraz sú natoľko fixované na boj proti “vírusu prebudenej mysle”, že sa v čoraz väčšom počte tém stávajú nerozoznateľnými od moderátorov konzervatívnych rozhlasových diskusií. Bolo by dobré, keby sa všetci, ktorí majú srdce na správnom mieste, postarali o to, aby boli také aj ich činy.

hlavnespravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Chmelár: „Slovensko prežilo najdramatickejší deň svojej modernej histórie – 1. atentát na slovenského politika. Teraz sme v ohrození všetci. Robo, drž sa, potrebujeme ťa!“

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom príspevku reagoval na atentát, ktorý…

5 hodín ago

VIDEO: „Prekvapuje ma, že okrem premiéra Fica nie je zranený žiadny ochrankár. Oni majú nastaviť svoje hrude a svoje telo.

Musia počítať, že prídu o život,“ reaguje na pokus zavraždiť šéfa slovenskej vlády a neprofesionálnu…

5 hodín ago

Premiéra Roberta Fica stále operujú, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho…

8 hodín ago