SVO UA

VIDEO: Zvodka Ministerstva obrany RF o postupe špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 13. apríla do 19. apríla 2024

Od 13. apríla do 19. apríla tohto roku Ozbrojené sily Ruskej federácie v reakcii na pokusy kyjevského režimu poškodiť ruské energetické a priemyselné zariadenia vykonali 34 skupinových útokov vysoko presnými raketami s dlhým doletom odpaľovanými zo vzduchu aj z mora, ako aj bezpilotnými lietadlami, v dôsledku čoho boli zasiahnuté zariadenia energetického priemyslu,

podniky vojensko-priemyselného komplexu a železničná infraštruktúra Ukrajiny, ako aj systémy protivzdušnej obrany, arzenály a sklady paliva pre vojenskú techniku.

Zasiahnuté boli aj výcvikové strediská pre obsluhu bezpilotných lietadiel, miesta dočasnej dislokácie jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny, nacistických formácií a zahraničných žoldnierov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V kupjanskom smere v priebehu týždňa jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​12 brigád ozbrojených síl a Národnej gardy Ukrajiny pri obciach Kupjansk, Siňkovka, Zagorujkovka a Kotljarovka v Charkovskej oblasti a Steľmachovka v Luganskej ľudovej republike. Okrem toho bolo odrazených 11 protiútokov formácií 3. útočnej a 21. a 63. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 12. brigády špeciálnych síl Národnej gardy a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Červonaja Dibrova v Luganskej ľudovej republike a Torskoje a Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 380 vojakov, tank, deväť bojových obrnených vozidiel a 16 ďalších vozidiel. Počas protibatériového boja bolo zasiahnutých 18 jednotiek artilérie, vrátane troch amerických samohybných húfnic M109 „Paladin“.

Bolo tiež zničených šesť muničných skladov a päť staníc rádio-elektronického boja („Nota“ a „Anklav“).

V doneckom smere boli v dôsledku úspešných akcií jednotiek skupiny síl „Juh“ obsadené výhodnejšie pozície a bola zasiahnutá živá sila a technika štyroch útočných, dvoch výsadkových a šiestich mechanizovaných brigád Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Belogorovka, Razdolovka, Orechovo-Vasilievka, Bogdanovka, Kleščejevka a Kurdjumovka v Doneckej ľudovej republike. Bolo odrazených aj sedem protiútokov jednotiek 46. výsadkovej a 10. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Krasnogorovka a Novomichajlovka v Doneckej ľudovej republike. Nepriateľ stratil viac ako 3550 vojakov, štyri tanky, päť bojových obrnených vozidiel a 87 ďalších vozidiel. Okrem toho bolo počas protibatériového boja zasiahnutých 31 jednotiek artilérie, z toho 14 západnej výroby, zničené boli aj štyri stanice rádio-elektronického boja („Nota“ a „Anklav“).

Bolo tiež zničených sedem muničných skladov.

V avdejevskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ počas aktívnych operácií oslobodili dedinu Pervomajskoje v Doneckej ľudovej republike a pokračovali v postupe do hlbín nepriateľskej obrany. S podporou leteckých úderov, delostreleckej paľby a ťažkých plameňometných systémov bolo odrazených 53 protiútokov útočných skupín deviatich nepriateľských brigád pri obciach Leninskoje, Novgorodskoje, Novokalinovo, Berdyči, Umanskoje a Netajlovo v Doneckej ľudovej republike. V priebehu týždňa stratili ukrajinské ozbrojené sily týmto smerom viac ako 2170 vojakov, sedem tankov, 13 bojových obrnených vozidiel, 35 ďalších vozidiel, 19 jednotiek artilérie, vrátane dvoch amerických samohybných húfnic M109 „Paladin“ a jednej americkej húfnice M777.

V južnodoneckom smere jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili taktické postavenie a ničili formácie 58. motorizovanej pechotnej a 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, troch brigád teritoriálnej obrany a brigády Národnej gardy Ukrajiny pri obciach Ugledar, Urožajnoje a Staromajorskoje v Doneckej ľudovej republike a Prijutnoje, Mirnoje, Malinovka a Lugovskoje v Záporožskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 760 vojakov, tank, 22 vozidiel, raketomet „Grad“, 14 jednotiek artilérie, z čoho osem bolo západnej výroby.

Zničené boli aj dve stanice rádio-elektronického boja („Nota“ a „Bukovel-AD“) a štyri poľné muničné sklady.

V chersonskom smere koordinované akcie jednotiek skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu a techniku ​​65. a 117. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, 35. a 36. námornej brigády, 121. a 126. brigády teritoriálnej obrany a 15. brigády Národnej gardy Ukrajiny pri obciach Orechov, Rabotino, Ščerbaki a Kamenskoje v Záporožskej oblasti a Michajlovka, Zmejevka, Berislav, Ivanovka a Nikoľskoje v Chersonskej oblasti. Nepriateľ stratil až 365 vojakov, 24 vozidiel, 12 jednotiek artilérie vrátane šiestich húfnic vyrobených v USA, Nemecku a Poľsku, ako aj tri stanice rádio-elektronického boja („Nota“ a „Anklav“).

V priebehu týždňa zničili raketové sily, delostrelectvo a bezpilotné prostriedky Ozbrojených síl Ruskej federácie tri stíhačky MiG-29 a štyri vojenské dopravné lietadlá An-26 ukrajinských vzdušných síl na letisku, dva radary na navádzanie vzdušného cieľa a štyri odpaľovacie zariadenia protilietadlového raketového systému S-300, ako aj odpaľovacie zariadenie pre nemecký protilietadlový raketový systém IRIS-T.

Systémy letectva a protivzdušnej obrany zostrelili v priebehu týždňa 10 amerických operačno-taktických rakiet ATACMS, šesť britských riadených rakiet „Storm Shadow“, päť francúzskych navádzaných bômb „Hammer“ a JDAM vyrobenú v USA, dve americké protiradarové strely HARM, štyri americké rakety MALD, dve taktické rakety „Točka-U“, 78 rakiet systémov HIMARS, „Vampire“ a „Uragan“, ako aj 1278 bezpilotných lietadiel.

V priebehu týždňa sa vzdalo 27 ukrajinských vojakov.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 590 lietadiel, 270 vrtuľníkov, 21.882 bezpilotných lietadiel, 506 protilietadlových raketových systémov, 15.802 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1267 raketometov, 8981 poľných diel a mínometov, ako aj 21.143 špeciálnych vojenských vozidiel.

news-front.su

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Tři žalobci prohráli soud, ve kterém se řešila jejich stížnost na protiústavní zavádění „Covid pasů“

Dnes je již prakticky jisté, že skutečným účelem tzv. Covid pasů EU bylo na jedné…

4 minúty ago

VIDEO: Kam zmizela skutečná žurnalistika a osobní zpověď na závěr

Před dvěma týdny mi přišla pozvánka k účasti na průzkumu „o produkci mediálního obsahu přesahující…

14 minút ago

Si Ťin-pching jede za Macronem pro dohodu století

Čínský prezident Si Ťin-pching se od 5. do 10. května vydá na evropské turné. V…

18 minút ago

VIDEO: Komisie, hodnotiace kultúrne projekty treba okamžite vymeniť.

Ak ste sa utešovali, že štát dal skutočnú stopku zvráteným kvázi kultúrnym predstaveniam, kandidáti hnutia…

22 minút ago

Poľský expremiér Morawiecki označil garnitúru EÚ v Bruseli za hrozbu pre demokraciu v Európe

Mateusz Morawiecki bol predsedom prechádzajúcej poľskej vlády na čele so stranou Právo a spravodlivosť (PiS).…

29 minút ago