domovina

VIDEO: “Vedec” Čekan zo správnej rady Sorosovej nadácie sa počas covidizmu vytešoval, že odporcovia vakcín budú dávaní „dole“ z internetu a z bežného života a nútení budú chodiť v rúškach a na testy, ktoré jeho firma vyrába.

Teraz prosí ľudí o pomoc a dištancuje sa od svojich výrokov výkladom, že to tak nemyslel. „Ja som Slovákom a Slovákom neprial nič zlé. Nikdy som nebol CIA agent. V USA som nikdy nepracoval v žiadnom virologickom laboratóriu. Nikdy som nedostal z USA žiadne milióny a ani som nezarobil na pandémii, a ani som nerobil experimenty na ľuďoch,“ bráni sa.

Ľudia na Slovensku nikdy nezabudnú ako vedec Pavol Čekan terorizoval ľudí odmietajúcich šialené pandemické opatrenia, ktoré presadzoval a verejne sa im vysmieval. Slováci nikdy nezabudnú ani na šokujúca debatu tzv. odborníkov na pandémiu za účasti tohto covidistu zo začiatku januára roku 2021, ktorá niesla všetky znaky trestného činu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb, ako aj z prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

PROSBA O POMOC!

Milí priatelia a priateľky, milí Slováci a Slovenky dobrej vôle, prosím pekne, pomôže mi šíriť túto správu, tento status a toto video:

Vždy, keď slovenské médíá šíria správy o nejakom našom/mojom vedeckom úspechu, alebo slovenské televízie pustia nejaký dokument o mne, o mojom živote a rodine, o mojej práci, vždy sa objavia ľudia, ktorí masívne šíria video z jednej vedeckej diskusie ešte z decembra 2020, kedy trochu expresívnejšie, ale dokázateľne ironicky použijem slová voči ľuďom, ktorí v tom čase šírili o očkovaní alebo iných protipandemických opatreniach dezinformácie, hoaxy a konšpirácie. Ale hlavne, moje slová neboli venované verejnosti a keď si pozriete celú diskusiu, tak z nej je úplne zrejmé, že som len reagoval na pár provokatérov, ktorí nám nadávali v písanej diskusii, keď prebiehala naša vedecká diskusia na Youtube.

Nie, nie je pravda, že ja som chcel vysťahovať ľudí proti očkovaniu do Afriky. Len som povedal inými slovami, aby sa šli pozrieť do rozvojových krajín, kde ľudia nemaju to šťastie ako my na Slovensku, nemajú prístup k vakcínam, liekom, k zdravotnej starostlivosti, že možno tam si konečne dajú vysvetliť, čo je to ten kovid, aký je životu nebepečný a prečo sme v tom čase potrebovali proti nemu bojovať aj napr. očkovaním, čo je obrovským výdobytkom modernej medicíny, dokázateľne chráni naše životy a že my máme to privilégium mať k nemu prístup a dokonca si dobrovoľne vybrať.

Nie, ja som nezarobil na nikom 5 EUR v čase tohto videa (a ani pred ním, či po ňom), naopak, statisíce testov sme počas pandémie darovali Slovensku, zadarmo sme testovali, sekvenovali, pomáhali, kde sa dalo, venovali sme statisíce EUR slovenským vedeckým inštitúciám, poslali mnoho testov ako humanitárnu pomoc v mene Slovenska do 7 krajín, celý náš vývoj a validácie testov publikovali v 4 medzinárodných vedeckých časopisoch. Toto všetko malo hodnotu takmer 5 miliónov EUR a my sme ich venovali Slovensku, Slovákom a Slovenkám. To v takejto miere nikto počas pandémie nespravil. Prosím, na to sa nesmie zabudnúť!

Áno, použil som v diskusii expresívny jazyk, ktorý som ale v tom čase čítal na moju adresu. Ja som Slovákom a Slovákom neprial nič zlé. To mne poniektorí, a to ešte pred touto nešťastnou diskusiou, priali smrť, šibenicu, chceli vyvraždiť moju rodinu, chceli ma dať dole. Ja som naopak chcel bojovať v pandémii, aby sa vírus nešíril, aby ste nemuseli nosiť rúška, aby ste neochoreli, nedajbože nezomreli. Naopak, nechcel som, aby ste trpeli pri paličkách do nosa a preto sme priniesli Slovákom a Slovenkám, ale najmä deťom v školách, kloktacie odbery. Ja som nepodporoval plošné testovanie Ag testami, naopak, snažil som sa do diskusie priniesť vedecké rácio. Počas pandémie som sa riadil výlučne vedeckými faktami, ktoré som sa snažil vysvetľovať verejnosti. Iba som vysvetľoval vedecké články, validácie, štatistiky, výsledky, inovácie, atď., a robil som to nezištne.

O mne sa veľa klamalo a šírili sa mnohé konšpirácie, hoaxy a konšpirácie. Nikdy som nebol CIA agent. V USA som nikdy nepracoval v žiadnom virologickom laboratóriu. Nikdy som nedostal z USA žiadne milióny a ani som nezarobil na pandémii, a ani som nerobil experimenty na ľuďoch. Naopak, my sme vyvinuli, validovali a vyrobili jediné slovenské RT-PCR testy a všetok profit sme použili na ďalši výskum a vedu a preto dnes môžeme pomáhať pacientkam s rakovinou prsníka našou novou inovatívnou diagnostikou.

Nebol som členom žiadneho konzília odborníkov, pandemickej komisie, krízového štábu alebo poradného orgánu vlády a kto hovorí niečo iné, mňa viní za štátnu karanténu, pandemické opatrenia, plošné testovanie alebo hádže na mňa zodpovednosť za zbytočné úmrtia počas pandémie, tak len klame, snaží sa šíriť nenávisť voči mojej osobe, alebo v tom horšom prípade mu ide o lacné politické body.

Vždy som sa snažil pomáhať ľuďom, ktorí to potrebovali. Či skrz peniaze, naše vedecké inovácie, vysvetľovaním vedeckých faktov, dobrou radou, modlitbou, atď. Teraz potrebujem ja Vašu pomoc. Prosím, šírte tento môj status a aj toto video, aby všetci tí, ktorí naleteli zlým ľuďom, ktorí ich zneužívajú na šírenie nenávisti, klamstiev a konšpirácií, aby vedeli, že ja som bol seriózne za dobrovoľné očkovanie. Že moje slová, ktoré boli dokázateľne irónia a sarkazmus, boli vytrhnuté z kontextu a ja som nikdy nikomu, ani v pandémii, neprial nič zlé, práve naopak.

Dúfam, že týmto spravím za videom a mojimi nešťastnými slovami ešte z roku 2020, za ktoré som sa mimochodom niekoľkokrát aj verejne ospravedlnil, jednu ráznu a konečnú bodku a hrubú čiaru. Už sa k týmto zostrihaným videám nebudem vyjadrovať a na mojom profile ľudí šíriacich tieto videá tolerovať. Veľmi pekne vám všetkým ďakujem vopred.

Po obrovskej vlne kritiky, ktorá sa na Čekanovu hlavu zniesla pod jeho statusom, tento covidový „vedec“ napísal do komentáru pod svoj status nasledovné:

„Poprosim vsetkych, ktori si zamienaju slobodu slova s nadavanim, vedecke fakty s konspiraciami, demokraciu s anarchiou, pravdu s klamstvom, slusnost s vulgarnostou, vdaku s vyhrazkami, diskusiu s trollovanim, nedokazu citat s porozumenim, nechapu, ze naleteli, ze boli oklamani, ze su zneuzivani na sirenie nenavisti a bludov, pochopte, ze na mojom profile stracate cas. Anonymne a fake profily, nahnevani, frustrovani a vulgarni navstevnici, pochopte, ze tento status je hruba ciara a bodka za zostrihanymi videjkami z pandemie. To vsetko znamena, ze ja vam uz nebudem odpisovat a ako kazdy normalny clovek si na svojom sukromnom profile zakonite spravim aj poriadok. Uz som sa navysvetloval dokazatelnu ironiu dost, velakrat za nu ospravedlnil (aj verejne), co by ste vy nikdy nespravili. Tu ste skoncili, ak ste sem prisli len nadavat, vyhrazat sa, trollovat, nepochopit, sirit klamstva, bludy, konspiracie a nenavist. Opakujem, to je za mna vsetko, hruba ciara, konecna bodka. Prajem vam vsetko dobre, nech ste stastnejsi, zdravi, nech sa vam dari, ale vedomim sirenim klamstiev a nenavisti to bude pre vas velmi tazke“.

Ako sa „vedec“ Čekan tešil, že odporcovia vakcín budú dávaní „dole“ z internetu a z bežného života a nútení chodiť v rúškach a na testy, ktoré jeho firma vyrába

Šokujúca debata tzv. odborníkov na pandémiu so znakmi trestného činu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb, ako aj z prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, sa uskutočnila v januári 2021:

Kto je Pavol Čekan

Biochemik Pavol Čekan vyštudoval vysokú školu v zahraničí. Robil odborného asistenta na Rockefellerovej univerzite v New Yorku. V nej sa venoval RNA biológii a molekulárnej patológii a tiež spolupracoval na vývoji nových patentovaných diagnostických metód. Neskôr pracoval v americkom Národnom onkologickom inštitúte ako výskumný pracovník. Po návrate na Slovensko založil v roku 2016 biotechno­logickú spoločnosť MultiplexDX. Počas pandémie Čekan participoval na projekte výroby PCR testu na detekciu nového koronavírusu, na ktorom zarába obrovské peniaze.

V júni roku 2021 získal cenu Krištáľové krídlo v kategórii Medicína a veda za významný príspevok v boji proti pandémii COVID-19 na Slovensku prostredníctvom vývoja série certifikovaných PCR testov na detekciu vírusu SARS-CoV-2, za aktívnu účasť v kontrole šírenia vírusu pomocou testovania a darovania testov pre spoločnosť a za významný podiel na odbornom informovaní verejnosti o problematike pandémie.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v ten istý mesiac udelila tejto osobe štátne vyznamenanie – Rad Ľudovíta Štúra II. triedy – za zásluhy pri zvládaní pandémie na Slovensku.

Čekanovou odmenou za dobre odvedenú prácu vymývania mozgov Slovákom agresívnou vakcinačnou propagandou je kreslo šéfa správnej rady Sorosovej nadácie, do ktorého zasadol koncom roku 2022.

Zdroj: InfoVojna / Facebook Pavol Čekan

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Putin navrhuje Belousova ako náhradu za Šojgua

Ďalší vedúci predstavitelia ministerstiev a služieb bezpečnosti, ako aj minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, si…

4 hodiny ago

Európa si chystá novú závislosť od Ruska

Európa si chystá novú úplnú závislosť od Ruska. „Európa sa čoraz viac ponára do takmer úplnej…

4 hodiny ago

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode

OSN odsúdila útoky na civilnú infraštruktúru počas ostreľovania obytnej budovy v Belgorode. Organizácia Spojených národov  je…

4 hodiny ago

„My nezabúdame na zverstvá, ktoré tu napáchali Banderovci“

Od bývalého riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia PZ to sú nečakané slová. Od…

4 hodiny ago

Exminister obrany Jaroslav Naď spolu so stranou Demokrati na nich odkazuje, že zlu nikdy neustúpia

Táto skrachovaná strana, ktorá nedávno žobrala o finančné príspevky, dnes masívne kampaňuje. Preto sa oprávnene…

4 hodiny ago

Pellegrinimu Slováci dôverujú najviac! Posiela im odkaz

Bývalý predseda Národnej rady SR a novozvolený prezident Peter Pellegrini je politikom, ktorému občania dôverujú…

4 hodiny ago