domovina

VIDEO: Smer podáva trestné oznámenie na Sorosovho súdruha Martina Šimečku, ktorý verejne hanobí Slovákov a slovenský národ

Predstavitelia Smeru-SSD apelovali aj na jeho syna a lídra PS Michala Šimečku, aby sa voči takýmto vyjadreniam vyhradil. Hovoria o nastavení červených čiar a rozdeľovaní spoločnosti.

Poslanci Národnej rady (NR) SR a predstavitelia Smeru-SSD podali na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na Martina Šimečku pre možný trestný čin hanobenia národa. Týka sa jeho výrokov o zbabelom slovenskom národe. Predstavitelia Smeru-SD apelovali aj na jeho syna a lídra PS Michala Šimečku, aby sa voči takýmto vyjadreniam vyhradil. Hovoria o nastavení červených čiar a rozdeľovaní spoločnosti.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Cieľom trestného oznámenia bolo okrem iného zastaviť takéto vyjadrenia, ktoré nemajú žiadnu intelektuálnu ani spoločenskú hodnotu. „Výrok ideového lídra Progresívneho Slovenska pána Šimečku staršieho na adresu slovenského národa, ktorý znie v kontexte vyjadrenia na súčasného predsedu vlády Roberta Fica, že ‚tento premiér malého národa zbabelého, ktorý nikdy nebojoval‘ je pre nás niečo, čo nemôžeme akceptovať a na čo sme v prvom kole tohto jeho vyjadrenia veľmi tvrdo reagovali a predseda vlády Robert Fico ho aj v pléne národnej rady vyzval, aby sa ospravedlnil a vyvrátil lži, ktoré vo svojom vyjadrení pán Šimečka v diskusných reláciách denníka N tvrdil,“ uvádza vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra.

Ďalej uviedol, že pred týždňom v Divadle Pavla Országha Hviezdoslava bol spomínaný pán konfrontovaný s vyjadrením Roberta Fica, aby vysvetlil tvrdenie, že Slováci sú zbabelý národ. Ten reagoval, že pripúšťa, že urobil miernu gramatickú chybu a nebolo to šťastné vyjadrenie. „Mal som povedať, že Slováci sú národ zbabelcov, nie zbabelý národ.“

Tieto slová by podľa Juraja Gedru nemali odznieť vo verejnom priestore, a už vôbec nie z pozície mienkotvorného predstaviteľa médií v Slovenskej republike ktorý sa tvári ako morálna autorita. Toto je už ďaleko za hranicou, ktorú je možné rešpektovať.

Vysvetlil, že základná skutková podstata trestného činu hanobenia národa znie: „kto verejne hanobí niektorý národ, jeho jazyk, niektorú rasu alebo etnickú skupinu, jednotlivca alebo skupinu osôb pre ich príslušnosť k nejakej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu, pre ich náboženské vyznanie alebo preto, že sú bez vyznania, potrestá sa odňatím slobody na jeden až tri roky“.

Je teda toto cesta, ak dnes hovoríme a konštatujeme, že Slovensko ako spoločnosť je rozdelená na dva pomyselné bloky? Má toto smerovať k spájaniu národa alebo ho zásadným spôsobom bude rozdeľovať? Gedra vyzval predsedu PS, syna Martina Šimečku, aby sa vyjadril a vymedzil voči vyjadreniam svojho otca, ktorý Slovákov označil za národ zbabelcov. Aby ho tiež zastavil vo vyjadreniach na ľudí, ktorí majú iný názor na vývoj v našej republike, aby viedli ľudí k vzájomnému rešpektu, aby sa chápali a boli tolerantní. Vyzval tiež médiá, ktoré píšu komentáre a vedú reportáže a rozhovory, aby odsúdili takéto vyjadrenia na adresu slovenského národa.

Poslanec za stranu Smer-SSD Richard Glück dodal, že pán Šimečka označil voličov súčasnej koalície za lúzu, svine, dokonca barbarov. Vyjadrenia, ktoré sú aj predmetom dnes podaného trestného oznámenia smerujú na všetkých občanov Slovenskej republiky.

„Slovenský národ nie je zbabelý národ, naša história nám to ukázala. Slovenskej verejnosti netreba pripomínať, čím všetkým si musel slovenský národ prejsť, keď bojoval o vlastnú štátnosť, keď sa vrátime do prvej svetovej vojny, kde zomrelo 70 tisíc slovenských vojakov. Zomreli preto, aby v druhej svetovej vojne vypuklo Slovenské národné povstanie, ktoré pán Šimečka starší z mne neznámych dôvodov bagatelizoval a označil ho za lokálne, a dokonca, čo mňa osobne veľmi znervózňuje, že použil rétoriku podobnú ľudákom alebo ľuďom, ktorí dodnes sympatizujú s režimom Tisa, s režimom slovenského štátu,“ povedal Glück.

Preto je na mieste otázka, ako sa na toto majú pozerať tisícky pozostalých, ktorí majú v rodinných kronikách padlých v Slovenskom národnom povstaní. A len vďaka tomu sme sa zaradili na stanu víťazov po druhej svetovej vojne. A len vďaka tomu sa v rozpočte našli aj peniaze pre mimovládnu organizáciu pána Šimečku, ktorý dostal cez 1,1 milióna eur.

Richard Glück tiež vyzval Šimečku mladšieho, aby sa od výrokov svojho otca dištancoval. Je nebezpečné, ak niekto, kto má ambíciu riadiť štát sa nevie dištancovať od tak hanlivých výrokov svojho otca na adresu vlastného národa.

Viac vo videu:

Šimečkov šokujúci výrok o Slovákoch:

Celá debata TU.

Predseda vlády SR Robert Fico vo štvrtok 8. februára 2024 na hodine otázok v Národnej rade Slovenskej republiky odpovedal na interpeláciu poslanca Mariána Kéryho k šokujúcim výrokom otca šéfa Progresívneho Slovenska Martina Šimečku o Slovákoch ako malom zbabelom národe, ktorý nikdy poriadne nebojoval a ďalším hanobiacim vyhláseniam na adresu slovenských voličov.

Sorosove peniaze pre PS a Čaputovú a priznanie Šimečkovho otca, že tie isté peniaze pomohli odstrániť Mečiarovu vládu

Americký miliardár George Soros v roku 2019 verejne priznal, že súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá pred tým pôsobila v mimovládnej organizácii Via Iuris prepojenej na jeho Nadáciu otvorenej spoločnosti financoval. Prezidentka a bývalá podpredsedníčka Progresívneho Slovenska sa však zo všetkých síl snaží dištancovať od jeho osoby a odmieta spájať svoje meno s ním. Tvrdí, že všetko sú to konšpirácie a hoaxy. Rovnakým spôsobom sa obhajuje aj šéf extrémistickeho Progresívneho Slovenska Michal Šimečka (nar. 1984), ktorý nemá ani toľko úcty k svojmu bábkovodičovi, aby priznal svoje nadštandardné vzťahy s ním alebo s jeho synom Alexom Sorosom.

Otec predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečka, publicista Martin M. Šimečka v novembri roku 2017 počas verejnej diskusie pod názvom „Otvorene o extrémizme“ priznal, že Soros pomáhal pred 30 rokmi odstrániť vládu Vladimíra Mečiara. Amerického miliardára a finančného špekulanta označil pri tejto príležitosti za svojho priateľa.

Sorosovo priznanie o podpore Čaputovej bolo zverejnené na stránkach britského denníka The Guardian začiatkom novembra roku 2019.

Jeho syn Alexander Soros junior (nar. 1985) pricestoval koncom mája 2023 na Slovensko. Dôvodom okrem stretnutí s viacerými poslušnými politikmi bola aj medzinárodná militaristická konferencia GLOBSEC.

Mladý Soros sa mal okrem účasti na Globsecu v pláne stretnutnúť aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, vtedajším premiérom Ľudovítom Ódorom a bratislavským primátorom Matúšom Vallom z Progresívneho Slovenska.

Zdroj: YouTube / bleskovky.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

RTVS nesmie byť propagandistickou zbraňou progresívcov: Malá rekapitulácia normalizácie verejnoprávnosti

Je po prezidentských voľbách. Demokratické voľby sú charakteristickým znakom demokratického režimu a sú tiež jedinečnou príležitosťou…

26 minút ago

Pamäť je to, čo nás oddeľuje od tých, ktorí chcú prekresľovať históriu

Takéto chvíle si treba pamätať a si ich pripomínať. Sloboda nie je zadarmo a stojí…

29 minút ago

Belousovová: Zastavme to šialenstvo!  Dokedy si necháme ničiť svet progresívnymi výstrelkami?

To, čo sa deje s Európou a svetom nie je normálne. Vyzerá to tak, že…

33 minút ago

Chmelár kritizuje nedôstojný krok Čaputovej aj absolútnu demagógiu českej hlavy štátu

Slovensko, a s ním prakticky celá Európa i celý svet, si včera pripomenuli 79. výročie ukončenia najstrašnejšieho z doterajších…

35 minút ago

M. Uhrík: Haló, milá vláda! 2,5 milióna eur Čekanovi?!

Europoslanec a šéf hnutia REPUBLIKA Milan Uhrík upozornil na sociálnej sieti na zmluvu Ministerstva hospodárstva…

36 minút ago

Bola ministerka M. Šimkovičová obeťou nenávistného prejavu známeho herca počas predstavenia SND?!

Všetky indície nasvedčujú tomu, že ministerka kultúry Martina Šimkovičovása stala obeťou cielenej šikany s nenávistným…

37 minút ago