domovina

VIDEO: Michelko o rozpade vlády, súboji ultimát Matovič kontra Sulík a ďalšom vývoji budúcnosti koalície. Bumerang prenasledovania opozície sa vráti a Matovič môže po odhalení nahrávok policajnej inšpekcie veľmi zle skončiť 

Publicista a poltický analytik Roman Michelko komentuje vo svojom pravidelnom nedeľňajšom videoblogu aktuálne spoločensko-politické dianie na Slovensku.

Model, ktorý malo OĽANO pripravený na prekonanie kríz, sa ukázal ako slepá ulička. Boris Kollár zabezpečil poslancov, ale zopár farizejom z koalície to zrazu začalo vadiť. Tak naoko dotlačili Matoviča k spiatočke, ktorá však v skutočnosti spiatočkou nie je. Zverejnil desať bodov, ktoré ak sa splnia, je ochotný odísť z vlády. Treba však zdôrazniť, že tie body boli formulované tak, aby čo najviac urazili a pokorili stranu SaS, takže ich cieľom v žiadnom prípade nebolo vyriešiť krízu, ale Matovič rozohral hru na Čierneho Petra, dúfajúc, že on a zvyšok koalície budú za tých pekných.

Plejáda trápnych propagandistov Domovník B(udaj) a trápna karikatúra bývalého novinára Grendel sa podujali na túto špinavú misiu s plným odhodlaním. Neúspešne, napriek zlyhaniu redaktora Bielika z TA3 (Relácia Téma dňa zo dňa 1.9 TU – pozn. IV). Umelecký dojem z ich vystúpenia bol viac než úbohý.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dnes je každému jasné, že Matovičovi nikdy nešlo o  zachovanie štvorkoalície, ale len o potupenie strany SaS a podľa jeho predstáv vyhrať boj o interpretáciu, kto povalil ďalšiu vládu a kto, naopak, urobil všetko pre to, aby ju zachránil. V povestnom desatore sú aj nepriame priznania fatálneho politického zlyhania. Absolútne nevykonateľné krúžkovné nahradil daňovým bonusom a zvýšením detských prídavkov na šesťdesiat eur. Okrem toho žiadal bianko šek na rozpočet, ďalej chcel, aby strana SaS totálne poprela svoju politickú identitu a vzdala sa daňovej brzdy, súhlasila so zvyšovaním daní bez kompenzácie, teda znížením iných daní a podobne.

Dnes je tak v zásade absolútne jasné, že v pondelok ďalší traja ministri strany SaS odstúpia a ideme do menšinovej vlády. No a potom nastane hodina pravdy. Na počínanie Hegera sa už nedá pozerať a nemôže sa na to pozerať ani prezidentka, ktorá ho vyzvala, aby jej vysvetlil, ako chce ďalej pokračovať a ako mieni zabezpečiť parlamentnú väčšinu. Uvidíme, či tým podmieni vymenovanie nový členov vlády.

Budeme sledovať, či bude akceptovať aj toleranciu vlády Kuffovcami, resp. či s niečím takým bude mať Heger guráž prísť pred prezidentku. Prípadný pád vlády má aj ďalšie neblahé dôsledky.

Zákon karmy funguje, alebo, ak chcete, aj v politike funguje niečo ako politický bumerang. Pokus o trestné stíhanie Fica a Kaliňáka za ovplyvňovanie vyšetrovacích orgánov sa môže veľmi škaredo vrátiť aj súčasnej garnitúre. SIS a policajná inšpekcia s najväčšou pravdepodobnosťou disponujú nahrávkami, z ktorých je celkom jasné, že nielen Mikulec, ale aj Matovič priamo úkolujú vyšetrovateľov, aby likvidovali ich politických oponentov.

No a pri štandarde, aký tu zaviedla NAKA a čurillovci, sa im to môže veľmi vypomstiť. Matovič tak pravdepodobne nehrá len o to, aby sa ešte nejaký ten deň udržal na politickom výslní, ale ide mu najmä o holú existenciu na slobode. A s ním aj celej plejáde ľudí z NAKA, špeciálnej prokuratúry a ďalších bezpečnostných zložiek. Vďaka svojej zaslepenosti a prostoduchosti si to možno ešte neuvedomuje, ale tí, ktorí preňho vykonávali špinavú robotu, veľmi dobre vedia, čo ich čaká, a je nepochybné, že systém je nastavený tak, že sa zachránia len tak, ak ho stiahnu so sebou. Inštitút kajúcnikov sa tak v plnej miere obráti proti jej tvorcom.

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube Roman Michelko / InfoVojna


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO: Predvolebný program PS alias Proti Slovenska je škodiť Slovensku

Šéf Zboru poradcov poradcov predsedu vlády SR, poslanec NR SR Erik Kaliňák (Smer-SSD) vo svojom…

29 minút ago

Rozmiestnenie bojových jednotiek NATO na Ukrajine: „Prichádzajú vo veľkom počte“

V znepokojujúcom a dosť nedostatočne uvádzanom vývoji NATO začína rozmiestňovať bojové jednotky na Ukrajinu, pričom…

41 minút ago

Senátor Puškov: NATO by mohlo začať priamu vojnu s Ruskom

„Nová fáza“: Rada federácie varovala pred hrozbou priamej vojny s NATO Západ môže začať priamy…

43 minút ago

Viac ako polovica Američanov kritizuje financovanie Ukrajiny vo výške 61 miliárd dolárov

Podľa prieskumu, ktorý 23. apríla zverejnil Daily Express US, 51 percent Američanov kritizovalo návrh zákona,…

45 minút ago

Zacharova komentovala Blinkenovo vyhlásenie o rokovaniach o Ukrajine

Zacharová: Rusko potvrdilo svoju pripravenosť na rokovania o Ukrajine už v roku 2022 Rusko potvrdilo…

46 minút ago

Lipšic si debatoval v pracovnom čase na Exprese o politike, kritizuje Uhrík

Toto je práca prokurátorov? Hrkútať s Braňom Závodským o svojich názoroch a politike?, pýta sa…

49 minút ago