domovina

VIDEO: Fico si pozval na koberec šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý na hulváta chcel Slovákom zvýšiť ceny plynu o 125 percent bez toho, aby len o tom vládu informoval.

„Takúto primitívnosť som nečakal. Nezávislému pánovi predsedovi ÚRSO Jurisovi som sa od srdca prihovoril. Jeho aj jeho kolegov považujem za sociálnych teroristov a budú okamžite odvolaní. Riešenie, aby plyn nešiel hore, nájdeme!“

Viete, aký je recept na neriešiteľné situácie, do ktorých nás dostala predchádzajúca vláda? Receptom je odpoveď na otázku, ako dostať 4 slony do už aj na Slovensku slávnej FIAT 500. Dvoch dopredu a dvoch dozadu, uviedol vo svojom videoblogu adresovanom svojim priaznivcom, občanom Slovenska, ale aj skupine nepriateľských mainstreamových médií predseda slovenskej vlády Robert Fico.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Premiér Robert Fico (Smer-SSD) avizuje, že odvolá predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Andreja Jurisa a pravdepodobne aj ďalších členov úradu. Fico pozval Jurisa v stredu na rokovanie vlády. Mal vysvetliť, prečo rozhodol o zvýšení cien plynu pre domácnosti o 125 % bez toho, aby o tom informoval vládu. Toto zvýšenie cien urobil úrad podľa premiéra zámerne, aby skomplikovali kroky vláde.

„Dnes na rokovaní vlády som odhodil biele rukavičky a prihovoril som sa nezávislému pánovi predsedovi ÚRSO od srdca. V podstate jeho aj jeho kolegov považujem za sociálnych teroristov a nemám žiadne pochybnosti o tom, že takéto zvýšenie ceny plynu pre domácnosti, ktoré nemá v histórii obdobu, urobili len preto, aby nám skomplikovali život,“ uviedol Fico.

„Sociálni teroristi budú z ÚRSO odvolaní a my nájdeme riešenie, aby cena plynu nešla v roku 2024 hore,“ dodal.

Vláda podľa Fica nájde riešenie, aby cena plynu v roku 2024 nerástla. ÚRSO v utorok (28. 11.) vydal cenové rozhodnutie pre Slovenský plynárenský priemysel (SPP), podľa ktorého by sa mala cena plynu v roku 2024 výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok.

ÚRSO zverejnil cenové rozhodnutie pre Slovenský plynárenský priemysel (SPP), podľa ktorého by sa mala cena plynu v roku 2024 výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok.

Fico informoval, že sa vo štvrtok (30. 11.) stretne s americkým veľvyslancom na Slovensku Gautamom A. Ranom. Absolvuje tiež stretnutie s ruským veľvyslancom Igorom Bratčikovom.

„Stretnem sa s americkým aj ruským veľvyslancom s rešpektom ku každému z nich, lebo nemám čiernobiele okuliare a odmietam politiku jedného jediného politického názoru,“ uviedol ministerský predseda.

Viac vo videu:

Ministerka hospodárstva Saková prisľúbila, že k zvýšeniu cien plynu pre domácnosti v roku 2024 nepríde

K zvýšeniu cien plynu pre domácnosti na budúci rok podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas-SD) nepríde. Vyjadrila sa tak po stredajšom rokovaní vlády.

„Chcela by som uistiť všetky domácnosti, že k žiadnemu zvýšeniu plynu na budúci rok, cien plynu v budúcom roku určite nepríde. Za posledných pár týždňov sme na ministerstve hospodárstva pripravili riešenie, ako tomuto predísť a plánujeme toto riešenie predstaviť budúci týždeň na vláde,“ uviedla. Išlo by podľa nej o plošnú pomoc.

„Chceme ponechať ceny na úrovni roku 2023, kde prišlo oproti roku 2022 k 15-percentnému navýšeniu. Takže oproti roku 2023 žiadne cenové navýšenie pre domácnosti, čo sa týka cien plynu, neplánujeme,“ dodala. Dopad kompenzácií na rozpočet má podľa nej byť čo najnižší.

„Považujem za veľmi neštandardné, že sú slovenské domácnosti dnes zbytočne stresované rozhodnutiami, ktoré reálne nevstúpia do platnosti. Ľudia nemusia mať obavy, dodržíme sľuby, ktoré sme dali pred voľbami a ceny energií neporastú,“ povedala ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Postup ÚRSO, ktorý vydal cenové rozhodnutie skôr, ako vláda rozhodla o kompenzáciách pre ceny domácností, nie je podľa rezortu akceptovateľný.

MH má údajne pripravené kroky na to, aby vláda na prvom decembrovom rokovaní schválila nariadenia, ktoré garantuje slovenským domácnostiam stabilné ceny plynu.

K cenám plynu sa v stredu poobede vyjadrila aj opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS). Tá považuje zvýšenie cien plynu avizované Úradom pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) pre domácnosti za neprijateľné a ministerku vyzvala, aby pristúpila čo najskôr k riešeniu situácie.

„Pred zvýšením cien plynu pre domácnosti sme opakovane varovali a ponúkali aj konkrétne riešenia. Ministerka hospodárstva nemá na čo čakať a musí vzniknutú situáciu okamžite riešiť,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.


Zdroj: YouTube / tvnoviny.sk / trend.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Americká velvyslankyně Greenfieldová v OSN pokrytecky obvinila Rusko z podněcování jaderné války. Nebezja ji to hne patřičně vysvětlil

Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomas-Greenfieldová obvinila Rusko, že se údajně vzdalo odpovědnosti za odvrácení…

6 hodín ago

Forbes: Po ruskom prielome v Očeretine je ukrajinská armáda v bezvýchodiskovej situácii

Vyčerpané ukrajinské brigády pri obci Očeretino sa v dôsledku postupu ruskej armády ocitli v bezvýchodiskovej…

6 hodín ago

VIDEO: Rusi opäť útočili! Sklady, elektrárne a ďalšie…

Útok na sklad na vojenskom letisku Martynovka. Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad na letisku v…

11 hodín ago

FT: Kyjev potrebuje dosiahnuť vážne vojenské úspechy, aby mu USA mohli naďalej pomáhať

Zatiaľ čo Ukrajina sa naďalej raduje z nového amerického balíka pomoci, západné médiá sú čoraz…

12 hodín ago

The Hill: Ďalšia pomoc nebude

Konzervatívci v americkom Senáte hovoria, že nedávno pridelený balík pomoci pre Ukrajinu bol posledný. Informuje…

12 hodín ago