Európa

Veľký skeptik Andrej Babiš letí do Budapešti kvôli ruskej vakcíne Sputnik V

Európska únia sa začína ešte viac otáčať k Rusku. Robí to síce veľmi neochotne, zatnúc zuby, s nevôľou – ako inak, z núdze. Tak, ako EÚ nedokáže prežiť bez ruského plynu, podľa všetkého, neprežije ani bez ruskej vakcíny Sputnik V. Napriek tomu, že väčšina európskych politikov sa mieni aj naďalej hádať s Moskvou, rozkazovať jej, čo môže a čo nemôže a uvaľovať sankcie na Rusko, predsa sa asi len bude musieť pokoriť a požiadať ho, aby láskavo dodalo vakcínu Sputnik V.

Pochopil to aj jeden z najväčších skeptikov a negativistov voči Rusku, český premiér Andrej Babiš, ktorý z dôvodov, ktoré pozná asi iba on sám, tvrdo odmietal použitie vakcíny Sputnik V v Česku a tvrdil, že krajina bude dostávať iba vakcíny západnej výroby. Naopak, na importe ruskej vakcíny trvá Komunistická strana Čiech a Moravy, o parlamentnú podporu ktorej sa opiera súčasná vláda. Variant s ruskou vakcínou navrhoval aj Babišov poradca, Roman Prymula. Doteraz bol český premiér neoblomný, ale…

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Práve dnes navštívi Budapešť a svojho maďarského kolegu Viktora Orbána, ktorý ako prvý a zatiaľ jediný v EÚ dal zelenú ruskej vakcíne. Podľa všetkého, Orban sa riadi jednoduchým princípom „Politika je politika, ale zdravie obyvateľstva je zdravie obyvateľstva.“ A len tak mimochodom, rovnakým princípom sa riadi aj v oblasti hospodárstva, keď práve Maďarsko má najrozsiahlejšiu a najúspešnejšiu hospodársku spoluprácu s Ruskom spomedzi všetkých členských štátov EÚ.

Spolu s Andrejom Babišom do Maďarska príde aj vládny expertný tím na koronavírus a bude rokovať s premiérom Orbánom o očkovaní a o skúsenostiach s ruskou vakcínou Sputnik V. O svojej „sputnikovej ceste“ Andrej Babiš informoval na Twitteri: „V piatok letím do Budapešti za Viktorom Orbánom s expertným tímom na covid-19. Témy sú jasné: očkovanie, ich skúsenosti s vakcínou Sputnik V a tiež nový liek Bamlan, ktorý o 80 % znižuje riziko, že sa pacient s covidom dostane na JIP,“ uviedol Andrej Babiš na Twitteri.

Tým, ktorý prichádza do Budapešti, je zložený z epidemiológov, virológov a ďalších expertov. Premiéra bude sprevádzať aj jeho poradca Roman Prymula. Rokovania prebehnú v troch skupinách, keď sa prvá bude zaoberať očkovaním, druhá procesom registrácie očkovacích látok a tretia sa zameria na liečebný proces ochorení COVID-19. Budú diskutovať tiež o lieku Bamlanivimab, ktorý má obmedziť množstvo vírusov v tele a tým zamedziť ťažšiemu priebehu ochorenia.

Pred odletom pre domáce média Babiš podotkol, že je veľmi dôležité, aby Európska agentúra pre liečebné preparáty čo najrýchlejšie schválila použitie Sputniku V. „Na vakcíny sa treba pozerať z toho uhlu pohľadu, nakoľko sú bezpečné pre zdravie. Je úplne jedno, odkiaľ pochádzajú,“ zdôraznil český premiér, ktorého postoj sa otočil o 180 stupňov.

V súčasnosti do Česka dodávajú vakcínu americkej spoločnosti Pfizer a jej nemeckého partnera BioNTech a tiež preparát americkej spoločnosti Moderna. Kvôli výrobným problémom preparátu Pfizer a BioNTech sa dodávky týchto vakcín do Česka značne znížili.

Doposiaľ je ruská vakcína Sputnik zaregistrovaná v 16 štátoch. Očakáva sa, že v priebehu niekoľkých dní očkovanie Sputnikom V začnú v Bolívii, Kazachstane, Turkmenistane, Palestíne, Spojených arabských emirátoch, Paraguaji, Maďarsku, Arménsku, Alžírsku, Srbskej republike v Bosne a Hercegovine, Venezuele a Iráne.

Európska únia sa v týchto dňoch znova začína ešte viac otáčať k Rusku. Vo svojej histórii to robila dosť často. Ale prakticky vždy, ako aj dnes, to robila veľmi neochotne, zatnúc zuby, s nevôľou a v časoch núdze. V poslednom období je Rusko pre Európsku úniu, tak isto ako aj Čína, nepriateľom. Prečo? Pretože napreduje vlastnou cestou, rozvíja sa podľa vlastného svedomia a vedomia a celému svetu ukazuje celú prehnitosť, nezmyselnosť a škodlivosť takzvaných „západných hodnôt“ a „euroatlantickej orientácie.“

Takýto „hriech“ európski, ale aj zaoceánski slniečkari, liberáli, populisti a genderoví demokrati  ešte dlho Rusku neodpustia – a preto budú trápiť vlastné obyvateľstvo, šíriac paniku, nenávisť a obavy z „ruského agresora.“ A budú aj naďalej klamať, prekrúcať fakty, podporovať tú opozíciu v Rusku, ktorá sa bude snažiť uskutočniť štátny prevrat, ako na Ukrajine a „nainštalovať“ bábkovú, poslušnú Západu vládu. A budú aj naďalej poškodzovať Rusko a uvaľovať naň sankcie, ale nakoniec vždy prídu s natiahnutou rukou a budú ho prosíkať o pomoc, keď kritickú situáciu doma už nebudú zvládať.

Je to typická stratégia potkanov a taktika šakalov. Jedinou nádejou je, že súčasných liberálo-somárov a slniečkarskych potkanov v EÚ vystriedajú ozajstní odborníci, rozumní ľudia a vlastenci, ktorí si jasne uvedomujú, že s Ruskom sa netreba hádať, ale radšej spolupracovať a spoločne riešiť mnohé ťažké problémy. Európa by mala prestať slúžiť pochybným záujmom zaoceánskeho strýčka, ale reálne sa starať o ľudí žijúcich v EÚ, čo znamená žiť v mieri a za podmienok hospodárskej spolupráce a susedskej pomoci s Ruskom. Bude to veľmi užitočné pre obe strany. Bohužiaľ, na tieto zmeny v zapáchajúcom európskom močiari si ešte budeme musieť dlho počkať.

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí. 

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

Mame množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Bez Vašej pomoci sa však ďalej nepohneme.

IBAN: LT90 3250 0868 2837 7659 BIC: REVOLT21 do poznámky prosím uviesť “dar

Zdroje:

(1) Babiš poletí za Orbánem. Chce zjistit zkušenosti s ruskou vakcínou Sputnik, Lidovky, 3.2.2021

(2) Česko zvažuje nákup ruské vakcíny. Je jedno, jaký má původ, řekl Babiš, TN Nova, 3.2.2021

(3) Babiš poletí za Orbánem. Chce zjistit zkušenosti s ruskou vakcínou Sputnik, The World News, 3.2.2021

(4) https://twitter.com/AndrejBabis/status/1356911816518078465?ref_src=twsrc%5Etfw

(5) zem a vek

https://slovanskenoviny.sk/chcete-podporit-tvorbu-slovanskych-novin/

ďakujeme

Vyhlásenie: 

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu zna redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO: Minister pôdohospodástva Richard Takáč presadil v Bruseli tému riešenia problému dvojakej kvality potravín predávaných v členských štátoch EÚ

Šéf slovenského rezortu pôdohospodástva využil pondelkové rokovanie v Bruseli aj na bilaterálne stretnutie s maďarským…

14 hodín ago

VIDEO: Kšefty predsedníčky Európskej komisie von der Leyenovej (4. časť: Zabudnutý škandál v Nemecku)

Niekdajší dlhoročný moderátor Televíznych novín v TV Markíza, bývalý hovorca SDĽ, dnes štátny tajomník Ministerstva…

14 hodín ago

Wagnerova skupina sa vracia na Ukrajinu!

V ofenzíve proti Charkovu môžu byť nasadené aj Wagnerove jednotky ruského zboru z Afriky, informuje maďarský portál…

18 hodín ago

VIDEO: Izraelské stíhačky vybombardovaly v Rafáhu uprchlický tábor ustanovený OSN pro ochranu vysídlených civilistů.

Ve stanech zahynulo přes 40 uprchlíků. Exploze bomby dokonce utrhla malému dítěti hlavu. Roztavená těla…

18 hodín ago

Redaktorka Denníka N Benedikovičová dostala po nose po tom, ako vo svojich článkoch hrubo manipuluje verejnosť

O dôvodoch odchodu sudcu Hrubalu z čela špeciálneho súdu, ktorý nezákonne od polície zhromažďoval informácie…

18 hodín ago