domovina

Už nie iba koalícia plagiátorov a podvodníkov – odteraz je plný názov: koalícia plagiátorov, podvodníkov a vlastizradcov

Podpis hanebnej vazalskej zmluvy je čiernou kapitolou v histórii Slovenska. Politická garnitúra, ktorá dnes je v čele Slovenskej republiky, opäť raz potvrdila, že svoju rolu poslušných kvislingov v prospech Spojených štátov bude hrať za každú cenu

História si ich bude pamätať. Postaví ich do vitríny zradcov spolu s tými, ktorí v roku 1968 k nám pozvali cudzie vojská, ktoré potom neodišli dvadsať rokov. Nehanebne, pred zrakom celého národa, navzdory vôli väčšiny občanov, napriek množstvu nespochybniteľných námietok odovzdali Slovensko do rúk svetovej teroristickej mocnosti číslo jedna.

Politická garnitúra, ktorá si pred voľbami sama dala prívlastok antikorupčná a transparentná, nám už veľmi krátko po voľbách predviedla, že s antikorupčnosťou a transparentnosťou nemá nič spoločné a oveľa skôr sa k nej hodia prívlastky ako plagiátorská a podvodnícka. Teraz si však plným právom vyslúžila aj prívlastok vlastizradná.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

A klamárska. Táto proamerická junta ako nos medzi očami zapiera očividný a nespochybniteľný fakt, že do cudzích rúk, pod operačné riadenie USA, to znamená pod ich plnú kontrolu sa dostali jediné dve slovenské vojenské letiská (článok 3 odsek 1 zmluvy).

Proamerická junta zapiera očividný fakt, že zmluva je nevyvážená a nápadne výhodná iba pre jednu stranu. Zmluva zaväzuje Slovenskú republiku (článok 6 odsek 1) brániť základne a občanov USA, ale nič nezaväzuje USA brániť územie alebo občanov Slovenskej republiky. Slovenská republika sa nemôže obrátiť na žiadny súd, tribunál či arbitráž, zmluva to výslovne zakazuje (článok 29 odsek 2).

Proamerická junta zapiera očividnú skutočnosť, že ak si ich sem vpustíme, už ich odtiaľto nemusíme tak ľahko dostať, ak sami nebudú chcieť odísť. Zmluva je platná najmenej desať rokov, potom je možné ju vypovedať s ročnou výpovednou lehotou (článok 30 odsek 3), avšak ak by USA neuznali výsledok volieb (čo niekedy robia), tak by mohli neuznať ani výpoveď. Z kubánskeho Guantánama neodišli napriek zúrivému nesúhlasu Kubáncov ani po 60 rokoch…

Proamerická junta nehanebne a naozaj veľmi stupídne klame, že Američania tu nebudú mať vojakov a základne. Čo je letisko s americkou posádkou, ak nie základňa? Ak tu aj nebudú po celý čas plnoformátové základne ako Ramstein, Aviano či Camp Bondsteel, tak iba preto, že jednoducho nemôžu byť vždy všade. Avšak USA práve pre tento účel vyvinuli systém mobilných leteckých základní DABS, ktorý im umožní za pár hodín si tu naozaj mohutné základne urobiť, keď to budú potrebovať.

Proamerická junta nehanebne klame, že v zmysle tej zmluvy Slovensko má všetko pod kontrolou. V skutočnosti ozbrojené sily USA budú mať „po dohode so slovenskou stranou“ právo priviezť, skladovať a prevádzkovať čokoľvek, pričom „ozbrojené sily USA budú mať výlučnú kontrolu nad prístupom k takémuto rozmiestnenému materiálu, jeho používaním a nakladaním s ním“ (článok 4 zmluvy). Lietadlá, vozidlá či lode ozbrojených síl USA budú môcť ľubovoľne prichádzať a odchádzať zo Slovenska, pričom „sa do nich nesmie nastupovať ani nepodliehajú prehliadke bez súhlasu Spojených štátov“ (článok 11 odsek 1 zmluvy). Inými slovami, my nebudeme mať žiadnu možnosť kontrolovať, čo privezú. Teoreticky by to teda mohlo byť ľubovoľné svinstvo – jediné, na čo sa budeme musieť spoliehať, je ich pravdovravnosť. A ani to nemusia byť jadrové hlavice – tie si oni beztak musia strážiť ako oko v hlave, v Európe ich majú v čase mieru uschované iba na niekoľkých málo bezpečných miestach. V Srbsku ľudia dodnes umierajú na rakovinu v dôsledku rádioaktívneho zamorenia, a to ich NATO ani nebombardovalo jadrovými raketami…

Proamerická junta nehanebne klame, že všetko sa to deje v záujme Slovenska, pri plnom rešpektovaní jeho suverenity a zákonov. Takto to napokon je viackrát deklarované aj v samotnej zmluve, čo možno niekoho pomýli (na to to tam je). Lenže kto sa zamyslí nad konkrétnymi ustanoveniami tej zmluvy, ten musí vidieť, že tu o slovenských záujmoch, o suverenite a rešpekte voči slovenskej štátnosti nemôže byť ani reči.

Proamerická junta nehanebne klame, že režim, v ktorom majú Američania na Slovensku fungovať, je štandardný a rovnoprávny. Tvrdia, že je úplne v poriadku, že sa Slovensko výslovne vzdáva práva trestať určité zločiny či priestupky Američanov na našom území, že všetky zmluvy s miestnymi dodávateľmi sa dojednávajú, uzatvárajú a spravujú podľa zákonov a predpisov USA, že vojenská polícia ozbrojených síl USA môže zabezpečovať „udržanie disciplíny a poriadku voči ozbrojeným silám USA v komunitách neďaleko vojenských zariadení a priestorov, v ktorých sa nachádzajú ozbrojené sily USA“ a podobné veci.

Proamerická junta nehanebne zavádza, že tá zmluva je pre nás výhodná, lebo vraj dostaneme sto miliónov dolárov, za ktoré sa budú môcť letiská v Kuchyni a na Sliači opraviť či vylepšiť. Nepovie, že takáto finančná kompenzácia nie je priamo v zmluve zakotvená a ak by sme tú sumu (za ktorú dnes sotva kúpite stredne veľké dopravné lietadlo) aj naozaj dostali a tie letiská zrekonštruovali (aj pre Američanov!), tak to je len malá protihodnota za ich bezplatné užívanie nášho územia, za oslobodenie ozbrojených síl USA a ich dodávateľov od ciel, daní a poplatkov a za škody a opotrebovanie, ktoré svojím pobytom na našom území spôsobia.

Proamerická junta sa tvári, že tá zmluva je o obrane, hoci vzhľadom na americké strategické plány nie je ťažké sa dovtípiť, že jej jediný zmysel je pomôcť Spojeným štátom pevnejšie obkľúčiť Ruskú federáciu a pokúsiť sa ju zničiť .

Proamerická junta nehanebne klame, že tá zmluva „prispieva k posilneniu bezpečnosti a stability Slovenskej republiky a regiónu“, hoci je zjavné, že takáto zmluva prispieva jedine k militarizácii strednej Európy a ohrozeniu Slovenska odvetnými údermi krajiny, s ktorou by Spojené štáty vyvolali vojenský konflikt, čo sa počas ich histórie stalo už mnohokrát.

Proamerická junta, ktorá dnes je v čele Slovenskej republiky, dala jasne najavo, koho záujmy zastupuje. Jasnejšie sa to už asi ani nedá. Teraz je rad na občanoch Slovenskej republiky ukázať, či si zaslúžia vlastnú štátnosť, slobodu, demokraciu, alebo sú iba nesvojprávnou masou predurčenou na to, aby bola zneužívaná.

Ivan Lehotský

hlavné správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Silné slová spolupatričnosti: Vlnu solidarity vyjadrujú slovenskému premiérovi z celého sveta

Slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi vyjadrilo solidaritu viac ako 200 lídrov krajín z celého sveta a…

30 minút ago

Atentát na premiéra: Generálna prokuratúra uvalila na prípad informačné embargo! Polícia eviduje ďalšie vyhrážky

Polícia Slovenskej republiky eviduje vyhrážky voči najvyššie postaveným členom vlády, koaličným aj opozičným politikom. Informuje…

33 minút ago

Atentát: Predvolebný Majdan sa progresívnym liberálom vymkol z rúk

Prehra v parlamentných aj prezidentských voľbách vyvolala u progresívnych liberálov zdesenie a hystériu. Neprijali fakt, že…

49 minút ago

Uhrík: Progresívny radikalizmus, ktorý prerástol do atentátu, musíme zastaviť. Nie pred ním cúvať!

Voláme po upokojení nálad v spoločnosti, ale riešenie problému s progresívnym radikalizmom, ktorý prerástol až…

52 minút ago

Harabin: Cintula je len produktom liberálnej propagandy. Nezamieňajme si príčinu s následkom

Po atentáte na premiéra nám tu mainstreamové média prinášajú výzvy, aby politici (samozrejme koaliční) nepolarizovali…

56 minút ago

“Odstráň hlavnú príčinu.” Putin a Xi vyjadrili recept pre Ukrajinu

Prvý deň štátnej návštevy ruského prezidenta v Číne sa skončil. Putinova prvá zahraničná cesta po…

58 minút ago