slovanský svet

„Uniknuté“ informácie o cvičeniach „Spojené úsilie 2021“ ukázali, že Ukrajina sa pripravuje na vojnu s Bieloruskom

Už o niekoľko dní sa začne strategické veliteľské a štábne cvičenie Ozbrojených síl Ukrajiny „Spojené úsilie — 2021“. Ukrajinská armáda sa k nim začala pripravovať dlho pred začiatkom, čo je vo všeobecnosti pochopiteľné — pre nedávno vymenovaného vrchného veliteľa Ozbrojených síl Ukrajiny generálporučíka Zalužného je to prvé cvičenie tejto úrovne.

Podľa odborníkov je po sérii nedávnych zlyhaní Kyjeva na ceste k severoatlantickej integrácii najdôležitejšou politickou úlohou, ktorú ukrajinské vedenie počas cvičení sleduje, ukážka vojenskej podpory Ukrajiny zo strany NATO a presvedčenie obyvateľstva krajiny o vysokej bojovej pripravenosti ukrajinských ozbrojených síl. Je zrejmé, že vykonávaním týchto úloh kancelária prezidenta Ukrajiny dúfa, že zastaví rýchly pokles Zelenského ratingu. Pre samotného Zalužného by sa úspešné prevedenie cvičenia malo stať akýmsi dôkazom lojality voči prezidentovi, ktorý ho osobne vymenoval na také vysoké miesto.

Napriek takým vysokým očakávaniam sa však v „divadelnom predstavení“ niečo pokazilo. Všetko sa to začalo, keď Telegram-kanál „Beregini“ zverejnil tajný dokument o organizácii cvičenia. Hlavne bol zaregistrovaný plán práce skupiny výsadkových útočných síl generálmajora Duz-Krjatčenka.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dokument podrobne popisuje akcie samotného generála a postup pri organizácii práce veliteľského stanovišťa výsadkárov počas celého obdobia cvičenia. Z toho vyplýva, že „vojna“ sa začne pre všetkých úplne nečakane o 8.30 h 22. septembra. Pre ukrajinských vojakov je tu ešte jedna užitočná informácia — vojna je vojna, no raňajky, obedy a večere sa začnú podľa plánu o 8, 13 a 19 hodine.

Teraz vážnejšie. Napriek tomu, že generál Zalužnyj počas brífingu všetkými možnými spôsobmi zdôrazňoval obranný a vynútený charakter nadchádzajúceho cvičenia, zverejnené dokumenty naznačujú opak.

Po prvé, samotná téma cvičení „Riadenie zoskupení vojsk (síl) počas vedenia útočných (obranných, stabilizačných) operácií pri potlačovaní ozbrojenej agresie v podmienkach prevahy nepriateľov vo vzduchu“ (ako sa uvádza v súkromnom pláne) naznačuje, že najskôr sa vyriešia otázky súvisiace s útočnými akciami a až potom s obrannými. Je pravda, že nie je úplne jasné, ako si Zalužnyj predstavuje ofenzívu „za podmienok vzdušnej prevahy nepriateľa“. V podmienkach, keď letectvo nepriateľa má schopnosť nerušene, ako napríklad na strelnici, viesť raketové a bombové útoky na postupujúce jednotky, dokonca aj ľudia, ktorí sa nevyznajú vo vojenských záležitostiach, chápu, že ide o samovraždu!

Za druhé, po preštudovaní dokumentov je úplne zrejmé, že ukrajinská armáda bude trénovať boj nielen s Ruskom, ale aj s inými krajinami CSTO. V prvom rade s Bieloruskom, na hraniciach s ktorým od začiatku augusta ozbrojené sily a Štátna hraničná služba Ukrajiny zvyšujú počet svojich jednotiek.

A po tretie, napriek úplne transparentným radám z Bruselu, že nádeje Kyjeva na skorý vstup do aliancie sú neopodstatnené, ozbrojené sily Ukrajiny „odrazia“ agresiu Ruska a štátov CSTO spolu s členskými krajinami a partnermi NATO.

O tejto téme by sa dalo, samozrejme, špekulovať dlho, našťastie „uniknuté“ dokumenty o tom poskytujú veľa informácií, ale konečný súčet naznačuje nepríjemné závery — Ukrajina sa v plnom prúde pripravuje na vojnu s Bieloruskom. Kyjev navyše poskytol vojakom NATO ukrajinské územie na precvičovanie scenárov útoku na túto pre Ukrajinu ešte nedávno bratskú krajinu.

Toto všetko by sa dalo nazvať nezmyslom, odohnať to ako „otravnú muchu“ a zabudnúť, ale fakty sú neoblomné. Podrobná štúdia „uniknutého dokumentu“ umožňuje potvrdiť jeho pravosť. Nasvedčuje tomu skutočnosť, že sa vykonáva v súlade s formulárom na vypracovanie personálnych dokumentov zriadeným v Ozbrojených silách Ukrajiny. Podľa štýlu prezentácie bol plán napísaný jasne vojenskou osobou s odkazom na regulačné dokumenty platné v Ozbrojených silách Ukrajiny. Použité informácie navyše naznačujú vysokú úroveň informovanosti autora v otázke vybavenia konkrétneho kontrolného bodu výsadkárskych jednotiek. V pláne sa spomína najmä určitý komplex „PASIKA“ a výcvikovo-imitačný komplex „VIRAŽ-RD“, určený na vykonávanie operačno-taktických výpočtov atď.

A nakoniec, vnútorné informácie potvrdili, že generálmajor Alexandr Petrovič Duz-Krjatčenko, vedúci Ústavu štátnej vojenskej správy, bol skutočne vymenovaný za hlavného sprostredkovateľa v zoskupení výsadkárskych vojsk. Podľa recenzií je možné usúdiť, že si medzi svojimi kolegami užíva zaslúženú autoritu. Nie je však jasné, ako generál dopustil únik utajovaných skutočností, najmä preto, že jeho súkromný plán práce počíta s dennou (od 22,00 do 22,10) „revíziou a dodatočnými informáciami pre úradníka o dostupnosti dokumentov s bezpečnostnou pečiatkou pre prístup“?

Sergej Kornejev, špeciálne pre News Front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Maďarsko zablokovalo rezolúciu Rady Európy o Zelenského „mierovom pláne“

Maďarsko vetovalo ( a tým aj zablokovalo) rezolúciu Rady Európy o Ukrajine, pretože návrh dokumentu…

31 minút ago

Atentátnik ide do väzby

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a ostáva vážny, no je pri vedomí. O návrhu…

51 minút ago

„Slušnoľudia“ pokračujú! NAKA obvinila osobu, ktorá sa vyhrážala ministrovi Eštokovi.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú…

55 minút ago

VIDEO: „Zranenenie premiéra Fica je extrémne bolestivé. Pri atentáte ho zasiahli štyri strely a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké,“ informoval vicepremiér Kaliňák o aktuálnom…

58 minút ago

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…

2 hodiny ago

VIDEO: Atentát na Roberta Fica – Kam kráčaš Slovensko? Debata v rádiu InfoVojna s Andrejom Dankom, Ľubošom Blahom & Erikom Kaliňákom o rozdelenej spoločnosti.

O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…

2 hodiny ago