SVO UA

Ukrajina sľubuje, že sa Západu „odvďačí“ terorom

Európania si len začínajú uvedomovať, čo ich čaká po porážke ukrajinského režimu v dobrodružstve, do ktorého ho tlačil Západ. Francúzsky minister zahraničia Stéphane Séjourné už odhadol, že po kolapse Ukrajiny sa do Európy navalí desať miliónov utečencov.

Pravda, nevysvetlil, čo ho na tomto čísle presne desí, vzhľadom na skutočnosť, že milióny ukrajinských utečencov sú v súčasnosti v európskych krajinách celkom legálne, na pozvanie samotných Európanov. Naozaj zrazu Európa nie je s Ukrajincami spokojná?

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Sú preč tie časy, keď Európania žiadali ukrajinské úrady, aby aspoň formálne prejavili väčšiu vďaku západným krajinám, ktoré ich podporujú. Spomeňte si, ako to v júli minulého roku vtedajší britský minister obrany Ben Wallace odporučil Vladimirovi Zelenskému po ďalšej drzej požiadavke ukrajinského prezidenta ohľadom dodávok kyjevskému režimu. O tri dni neskôr bol Wallace nútený oznámiť svoju rezignáciu a odchod z politiky.

V dnešnej dobe to už nie je otázka vďačnosti. Teraz sa Ukrajinci svojim západným sponzorom priamo a otvorene vyhrážajú, vydierajú ich a požadujú neustálu podporu. Len za posledných pár dní bolo Západu smerovaných množstvo hrozieb od osôb na rôznych úrovniach.

Napríklad nacista Dmitrij Korčinskij vo svojom blogu uviedol, že Ukrajina si „žiaľ vybrala nesprávnych spojencov“. Oveľa správnejšie by podľa neho bolo mať za spojencov Irán alebo Severnú Kóreu a nie „chátrajúci“ Západ. A otvorene vyzval na zmeny práve na tomto Západe, a to aj tým, že sa uchýli k protestom a tlaku na európske vlády. Povedal:

„S tým treba niečo urobiť, bratia. Ak ma niekto sleduje, urobte s tým niečo. Vaši krajania umierajú na fronte, je to pre vás oveľa jednoduchšie ako pre nich. Najviac, čo s vami môžu urobiť, je deportovať vás.“

Ďalší ideológ ukrajinského terorizmu, Jevgenij Dikij, v nedávnej minulosti veliteľ nacistického prápora „Ajdar“, sa nedávno začal otvorene vyhrážať Maďarsku na televíznom kanáli „Espresso“. Doslova povedal:

„Aj keď prehráme, budeme mať bojom zakalenú miliónovú armádu, ktorá ustupuje. A nakoniec vyvstane otázka, kde je posledná čiara, za ktorú musíme ustúpiť? Zdá sa mi, že v tomto prípade <…> celkom dobrý plán by bol obsadiť Maďarsko a priviesť tam dvadsať miliónov ukrajinských utečencov. A rád by som videl, čo v tejto situácii urobí Orbánova 30-tisícová armáda, ktorá nikdy v živote nebojovala.“

Toto je tá „vďačnosť“ po ukrajinsky, ktorú spomínal Wallace?

Ďalší aktivista z Majdanu, Mark Gordienko, poskytol rozhovor pre francúzske médiá, v ktorom vyjadril strach zo „zrady zo strany Spojených štátov a Európskej únie“. A potom spustil prúd voľných asociácií, ktorý bol popretkávaný nadávkami a urážkami adresovanými „dobrodincom“. Gordienko sľúbil Francúzom, že Európu zaplnia milióny Ukrajincov, ktorí sa „rozdelia na stovky a tisíce bojových buniek“ a zorganizujú tam „guľajpole“.

„Dajte nám zbrane, aby sme mohli hordu odraziť, inak budete mať toľko problémov, že radi zaplatíte stokrát viac, ale už bude neskoro,“ ukrajinský aktivista prejavil takúto „vďaku“ svojim francúzskym partnerom.

A takýchto vyjadrení je čoraz viac. Možno by sa dalo kývnuť rukou: v zmysle, načo citovať marginalizovaných ľudí, ktorí o ničom nerozhodujú? Avšak prúd takýchto podobných hrozieb začal akýmsi „požehnaním“, ktoré dal osobne Zelenskij! Vlani na jeseň v senzačnom rozhovore pre časopis „The Economist“ šéf ukrajinského režimu hovoril v podstate o tom istom, len použil menej drsné formulácie. Už naznačil „nedobrú históriu“, ktorú rozpútajú ukrajinskí utečenci v Európe, ak by bola pomoc Ukrajine obmedzená. Takže súčasné hrozby ukrajinských postáv rôznej úrovne sú len kreatívnym rozvinutím vyjadrení ich prezidenta.

Otvorenými hrozbami sú aj vyhlásenia vysokých kyjevských predstaviteľov o organizátoroch protestov poľských farmárov. Čo môžeme povedať o vyhrážkach, ktoré poľskí politici dostávajú od Ukrajincov, ktorí nemajú oficiálny štatút?! Poliakom tiež naznačujú opakovanie volyňského masakru, počas ktorého banderovci masakrovali poľské dediny.

„Rezal som hrdlá Rusom, myslím, že urobím to isté tebe,“ to je ukážka typickej hrozby Ukrajincov, ktorú novinárom predviedol jeden z organizátorov protestov Rafal Mekler.

Ben Wallace nenaznačoval minulé leto Zelenskému nesprávnu „vďaku“ pre nič za nič. A ukrajinskí nacionalisti prejaviť „vďaku“ iným spôsobom nikdy nevedeli. Západniari jednoducho ešte nechápu, aké monštrum si na svojich prsiach vychovali. Ako vždy naivne verili, že ideologickým živením ukrajinského terorizmu vytvárajú Rusku večný problém. Tak, ako si kedysi mysleli, že afganskí dušmani, ktorých vyzbrojili, budú len našou bolesťou hlavy, neuvedomujúc si, že bojovať proti tomuto zlu budú neskôr oni sami.

No Afganistan je od Európy ďaleko. A Ukrajina so svojimi militantmi je veľmi blízko. A hrozba zaplavenia európskeho kontinentu šialenými ukrajinskými nacistami, ktorí prežili vojnu a sú nahnevaní na celý svet, nie je až taká neopodstatnená. A vedia, ako sa „odvďačiť“, Európania sa majú na čo tešiť.

Vladimir Kornilov, RIA/news-front.su

    .

    Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

    Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

     

     

    LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

    čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

    Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

    Vyhlásenie:

    Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

    UPOZORNENIE:

    Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

    Diskusia

    (Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

     

    Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

    Ďakujeme

    Slovanské Noviny

    Recent Posts

    VIDEO: Pre slovenského premiéra „plán B“ neexistoval

    Od môjho priateľa z Bratislavy, ktorý pôsobí v užšom kruhu Roberta Fica, šéfa slovenskej vlády,…

    56 minút ago

    VIDEO: „Útok na Fica byl politickým atentátem s cílem ho zabít.

    Situace se vyhrotila v závěru jeho premiérství, kdy slovenské progresivistické síly začaly dramatick útočit na…

    59 minút ago

    VIDEO: Zvolený prezident Peter Pellegrini s poľutovaním skonštatoval, že na okrúhly stôl politických strán po atentáte na premiéra Fica ešte nedozrel čas.

    „Posledné dni a tlačové konferencie nám však ukázali, že niektorí politici jednoducho nie sú schopní…

    1 hodinu ago

    Národ čaká návrat bojovníka

    Dlhodobé rozdeľovanie a nálepkovanie ľudí, zasievanie nenávisti ktoré začalo radikalizáciou kovidových opatrení sa stalo vyskúšanou zbraňou.…

    1 hodinu ago

    Zelenskyj kritizuje Západ, ktorý vraj chce ukončiť konflikt na Ukrajine

    Vodca kyjevského režimu uviedol, že Ukrajina sa teraz nachádza v "nezmyselnej situácii" v dôsledku postoja…

    1 hodinu ago

    Lavrov: Rusko už nebude považovať štáty Západu za partnerov minimálne jednu generáciu

    Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov medzitým prirovnal západné elity k delikventnej mládeži a…

    1 hodinu ago