domovina

Uhrík: Európska komisia sa zmenila na tyrana a väčšina europoslancov zabúda na Slovensko hneď po nástupe do lietadla

V aprílovom rozhovore Milan Uhrík o dvojtvárnej politike voči Slovákom a voči Bruselu; o tom, prečo by sa Nemci nemali miešať do našej suverenity; o riešeniach na zastropovanie cien potravín na Slovensku; ako Brusel robí v rámci americkej vojny proti Rusku čokoľvek proti Európanom; ako si Hegerova vláda protirečí a v čom sa sama sa usvedčila; o ochrane detí a práv rodičov pred dúhovými mimovládkami; prečo treba Západ varovať pred ideologickými dogmami; ako sa Európska komisia zo strážkyne zmlúv zmenila na „tyrana“ a prečo každý ľudský život má rovnakú hodnotu.

■ SKSPRÁVY: Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck žiadal ihneď po návšteve Kyjeva sankcie voči krajinám, ktoré získavajú z Ruska urán pre svoje jadrové elektrárne. Slovensko na rozdiel od ekofanatizmu Nemecka vsadilo na jadrovú energiu. Myslíte si, že „dočasný“ premiér E. Heger nájde odvahu postaviť sa na stranu obhajoby národno-štátnych záujmov v energetike, kde Slovensko vyrába 53 % elektriny (2021) z jadra? 

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

MILAN UHRÍK: Odvahu môže slovenská diplomacia nájsť len vtedy, keď odmietneme zbabelosť súčasných predstaviteľov, ako aj dvojtvárnu politiku, ktorá jedno hovorí na Slovensku a druhé koná v Bruseli. Nikto nehovorí nemeckému ministrovi ako má vykonávať funkciu. Nikto nehovorí Nemcom ako majú zaistiť svoju energetickú bezpečnosť. Tak nech to láskavo nehovoria ani oni iným.

Nech sa nemiešajú do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky, ktorá je suverénnym subjektom medzinárodného práva a stojí na vlastných nohách.

Slovensko potrebuje jadrové elektrárne, a potrebuje do nich aj palivo. A to musíme zabezpečiť. Bodka.

Odhodlali ste sa bojovať aj proti zdražovaniu potravín. Majú štát a spotrebitelia šancu na férové ceny a efektívnu ochranu pred zahraničnými korporáciami a špekuláciami na (nielen) európskom trhu?

S istotou hovorím, že

všetko sa dá riešiť s pomocou odborných kapacít, politickej odvahy a snahy chrániť slovenské rodiny

Spolu s expertmi sme pripravili riešenia, ktoré by ceny potravín dokázali účinne zastabilizovať na znesiteľnej úrovni. Zastropovanie obchodných prirážok, podpora slovenských potravinárov a poľnohospodárov, obnova a podpora domáceho chovu, ako aj zníženie DPH vedia prispieť významnou mierou k tomu, aby boli ceny potravín v obchodoch nižšie a aby zostalo ľuďom v peňaženke viac peňazí.

Pálčivou témou súčasnosti je aj nebezpečná múka z Ukrajiny. V Európe sa už množia protesty farmárov voči ukrajinskej pšenici, ktorá mala prúdiť pôvodne do Afriky. Kontaminované ukrajinské obilie obsahujúce nadmerné množstvá pesticídov a nebezpečných chemických látok sa objavilo dokonca už aj na Slovensku. Rieši túto kauzu aj Brusel, ktorý garantoval tranzit?

Pred časom bolo zakázané z Ukrajiny dovážať viaceré typy tovarov kvôli tomu, že boli pre európsky trh nevyhovujúce. Dnes vidíme, že Európska únia na čele s neschopnými komisármi a progresívcami „znižujú latku kvality“ len aby vyhoveli a pomohli Zelenskému a jeho režimu. Neváhajú pritom dokonca ohroziť ani zdravie vlastných občanov. Viac ako obyvatelia Európy ich zaujíma to, čo si o nich pomyslí Ukrajina. Je to šialené.

Brusel dnes urobí v rámci americkej vojny proti Rusku čokoľvek. Uvalí sankcie, ktoré Európu poškodzujú. Preruší väzby, ktoré ťahajú európske hospodárstvo. A pokojne dovezie aj potraviny, ktoré môžu vlastným obyvateľom zdravotne ublížiť.

Maďarsko a Poľsko už dovoz kontaminovaného ukrajinského obilia a viacerých typov potravín zakázali. K tomuto by sa malo okamžite pridať aj Slovensko, resp. celá únia.

Čo mohlo byť podľa Vás dôvodom, že Európska prokuratúra na Slovensku nebude mať našich policajtov, ktorí by prioritne vyšetrovali korupciu na eurofondoch, hoci o ich vyčlenenie ešte minulý rok na návšteve Slovenska vládu žiadala šéfka úradu Laura Kövesiová?

Osobne nie som zástanca vzniku a delegovania právomocí na Európsku prokuratúru, pretože

to znamená zase len ďalšie obmedzenie našej národnej suverenity, ďalší cudzí element, ktorý by chodil po Slovensku a určoval, kto je a kto nie je kriminálnik.

Korupciu, vrátane rozkrádania eurofondov by mala riešiť slovenská generálna prokuratúra. To je môj vlastenecký názor.

Súčasná vláda má však názor opačný a je často proeurópskejšia ako samotný Brusel. To, že táto super proeurópska vláda zrazu nechce dovoliť vyšetrovanie hospodárenia s eurofondami z úrovne EÚ len potvrdzuje ich pokrytectvo a prehlbuje podozrenia, že eurofondy na Slovensku sa aj naďalej masívne rozkrádajú. Vláda chce byť proeurópska, ale keď príde na preverovanie eurofondov, tak zrazu nesúhlasí s európskou prokuratúrou. Sami si protirečia, sami sa usvedčujú.

Aký je váš postoj k podaniu historickej žaloby Európskej komisie na Maďarsko za údajne „homofóbny zákon“, ktorý zakazuje zobrazovať LGBT ľudí v médiách a má podľa Budapešti chrániť maloletých pred propagáciou pedofílie?

Ide o vydieranie členského štátu za jeho suverénnu politiku v oblasti rodiny. Aj keď počujeme rôzne plamenné výzvy na tlačovkách, okrem mňa sa za Maďarov žiadny slovenský europoslanec reálne v Bruseli nepostavil.

V prípade možnosti budem za to, aby sa u nás presadil rovnaký zákon na ochranu detí a ochranu práv rodičov, pretože za výchovu detí sú zodpovední rodičia a nie dúhové, progresívne mimovládky.

Mladú generáciu si treba chrániť, pretože na ňu číha mnoho nebezpečenstiev.

Na stranu EÚ sa však už sľúbilo pridať aj štrnásť členských krajín, pretože Maďarsko údajne porušuje základné hodnoty EÚ. Podľa experta na ideológie však koncept tohto tvrdenia vychádza z neomarxizmu. Znamená to, že medzi európske hodnoty patrí aj šírenie a ochrana ideologických dogiem, ktorých sa východná Európa po roku 1989 zbavila, pretože boli základom totalitného režimu?

V intelektuálnej oblasti existuje diskusia o tom ako sa Európska únia zmenila. Ako sa Európska komisia zo strážkyne zmlúv zmenila na „tyrana“, ktorý chce trestať a vydierať každý štát s odvahou presadzovať vlastné postoje. Možno to Briti pochopili včas, aj keď niektoré skúsenosti im chýbajú.

Slovensko malo skúsenosť s totalitnými ideológiami, a preto by sme západných partnerov mali varovať a hovoriť slušne a priamo kam cesta ideologických dogiem vedie.

Spisovateľ a novinár Guillaume Faye povedal, že „ideologická prevaha je dôležitejšia ako parlamentná väčšina”. Ak platí postreh s tézou, že korene väčšiny príčin negatívnych javov a scestných následkov ohrozujúcich už samotnú existenciu európskej civilizácie vychádza zo šírenia západných ideológií, potom je jediným riešením vyhrať ideologický boj. Sú vôbec v jame levovej, v inštitúciách EÚ, priestor, pôda a ľudia na takýto obranný zápas proti deštrukcii ľudstva?

V súčasnosti tam taký priestor nie je, čo však neznamená, že sa nedá vytvoriť. Snahou, odvahou a vyšším zastúpením vlastencov, ktorým záleží na prosperite a dobrom živote vlastných občanov, sa tento priestor dá vytvoriť a zveľaďovať. Preto by bolo správne zamyslieť sa, či Slovensko chce do Bruselu posielať takých, ktorí na Slovensko zabúdajú hneď ako nastúpia do lietadla.

Bojovať za našu vlasť a občanov nemôže byť v ďalšom období úlohou len jedného vlastenca, ale úlohou mnohých, ktorých politická sila bude väčšia.

Transparency International označila Maďarsko za najskorumpovanejšiu krajinu EÚ. Ostatné škandály v Európskom parlamente ako „Katargate“, spájanej so sociálnymi demokratmi alebo najnovšie razia a vyšetrovanie bývalého poradcu predsedu Európskej ľudovej strany Manfreda Webera naznačujú, že opak môže byť pravdou. Smrdí aj v tomto prípade ryba od hlavy?

Na tomto tvrdení je kus pravdy, aj keď eurobyrokrati chcú odpútať pozornosť od vlastných previnení. V prvom prípade to bol škandál sociálnych demokratov. Otec podpredsedníčky Europarlamentu, Šimečkovej kolegyne, utekal pred políciou s kufrom plným peňazí. Následne sa tvrdilo, že títo vinníci sú vlastne len obete machinácie cudzích a skorumpovaných zámerov. Skrátka to otočili naruby a médiá to poslušne verklíkovali a citovali, aby to nehodilo zlý tieň na Brusel.

Dnes sú v tom až po uši ľudovci (sem patrí KDH, OĽANO a Demokrati). Vôbec by ma neprekvapilo, keby tvrdili, že im peniaze do vreciek naskákali samé a môžu za to hybridné hrozby alebo klimatické zmeny. To je ich slovník. O to znepokojivejší je fakt, že ide o najväčšie frakcie s najvyšším počtom poslancov v pléne.

Korupcia sa bruselským inštitúciám nevyhýba, ale naopak tam kvitne.

V Petrohrade v kaviarni zahynul pri bombovom atentáte známy bloger a frontový korešpondent Vladlen Tartarskij, pričom sa zranilo 30 ľudí. Ako hodnotíte, že po výzve hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Márie Zacharovej, aby štáty a medzinárodné organizácie, ktoré „obhajujú bezpečnosť novinárov a blogerov“, zhodnotili aj „tento očividný teroristický útok“ na civilistov, ostalo ticho?

Selektívny prístup k spravodlivosti a k ochrane novinárov alebo civilistov – lebo aj novinár je bežný človek ako každý iný – je v tomto období rozšírený a svedčí o neúprimnosti tých, ktorí majú plné ústa ľudských práv, slobody a demokracie.

Vidíte čo sa deje Assangeovi? Počujete ako sa diabolsky smejú a dokonca podporujú zabíjanie, ak ide o občana krajiny, ktorú považujú za nepriateľskú? Keď sa deje niečo naopak, už sú plné médiá znepokojenia, sĺz a odsudzujúcich bruselských rezolúcií. Akoby títo novodobí „kazatelia morálky“ zabudli, že každý ľudský život má rovnakú hodnotu.

Ďakujeme za rozhovor Milanovi Uhríkovi, nezaradenému poslancovi Európskeho parlamentu

-red1-

Upozornenie: Za uvedené názory zodpovedá výlučne ich autor. Tieto názory nevyjadrujú bezpodmienečne oficiálne stanovisko Európskeho parlamentu.

© Profilový PR rozhovor (inzercia)

skspravy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Polícia aktívne koná proti nenávistným prejavom na internete po stredajšom útoku

Polícia zaznamenala v súvislosti so stredajším (15. 5.) útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na…

1 hodinu ago

Nemocnice majú nedostatok pracovníkov: Rezort prijíma kroky a prináša viaceré zmeny

Ministerstvu zdravotníctva SR sa podarilo v parlamente presadiť novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá…

1 hodinu ago

Po atentáte:  Musí sa zmeniť kontrola médií, ktoré napätie riadne rozdúchavali

Efektívnosť štátnej ochranky sa snažili rozbiť práve progresívni novinári. A to mohutným úderom, píše v…

1 hodinu ago

Potom, čo Fico vyhlásil, že Slovensko nepodpíše Pandemickú zmluvu WHO prišiel atentát

Slovenský premiér Robert Fico je zanieteným odporcom Pandemickej zmluvy WHO a revidovaných Medzinárodných zdravotných predpisov…

1 hodinu ago

Zahraničná analýza o motívoch na odstránenie Fica spochybňuje teóriu osamelého strelca

Expert ukazuje na "globalistov" a "Projekt Ukrajina" „Osamelý pištoľník“, tá kreslená postavička, ktorá posledných niekoľko desaťročí…

2 hodiny ago

Medvedev pripustil, že sanitárna zóna by mohla prechádzať cez územie Poľska

Sanitárna zóna by sa mohla priblížiť k hraniciam Poľska a dokonca sa rozšíriť na jeho…

2 hodiny ago