domovina

Uhrík bol v minulosti členom mládežníckej organizácie SDKÚ. Šéf Republiky priznal, že krátky čas bol naozaj prozápadným mladým liberálom, ale neľutuje to. Bývalý Smerák Naď dokonca tvrdí, že europoslanec bol radovým členom Dzurindovej strany

Predseda hnutia Republika Milan Uhrík bol niekoľko rokov členom mládežníckej organizácie SDKÚ Nová Generácia (NG), ktorá bola rovnako ako strana bývalého premiéra Mikuláša Dzurindu vyslovene prozápadná a okrem iného financovaná aj zo zahraničia.

Portál Aktuality.sk upozornil, že europoslanec a líder mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík bol členom mládežníckej organizácie SDKÚ s názvom Nová Generácia. Píše tiež, že Uhrík mal za SDKÚ-DS kandidovať v roku 2010, keď sa v komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca v obci Komjatice.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Aktuality.sk zároveň uviedli, že Nová Generácia (NG) bola nielenže vyslovene prozápadná, ale okrem iného aj financovaná zo zahraničia. Organizácia žila najmä z darov, financovať ju pomáhali napríklad nemecké nadácie Konrad-Adenauer-Stiftung a Hanns Seidel Stiftung.

„Informáciu o pôsobení Uhríka v štruktúrach SDKÚ nám potvrdilo niekoľko zdrojov a nakoniec aj samotný líder Republiky. Až doteraz to zatajoval. Nezmieňuje sa o tom v životopise, ktorý poskytol Národnej rade SR, ani na svojej vlastnej webovej stránke,“ uvádza portál.

Na facebookovej stránke Novej Generácie podľa Aktuality.sk ešte aj dnes možno nájsť Uhríkovu fotografiu, zverejnenú v novembri 2010, s jednoduchým popisom „Milan Uhrík – 25 rokov, PhD. študent odboru Elektrické stroje na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave a podnikateľ“.

V tej istej galérii mu robia spoločnosť ľudia ako Iveta Radičová, Miroslav Beblavý či bývalí členovia NG ako exminister obrany Martin Fedor a poslanec Viliam Novotný.

Uhrík vo svojej reakcii uviedol, že nepovažuje svoje niekdajšie členstvo v mládežníckej organizácii SDKÚ-DS za mladícku chybu. Označil ju za skúsenosť, za ktorú je vďačný.

„Áno, na pár (dvoch či troch) stretnutiach NG som sa zúčastnil, kým som nezistil, že tam absolútne nepatrím. Bolo to za mladých študentských čias v Bratislave, keď ma vtedajší spolužiaci presvedčili, aby som tam šiel s nimi. Vraj moje ,kritické názory’ nevadia, lebo ako mladí tam budeme môcť ,spolutvoriť politiku’. Zrejme som však mal o ,kritických názoroch’ a politike inú predstavu,“ reagoval europoslanec.

Uhrík priblížil, že ako študent mal kresťansko-konzervatívne názory, preto sa pridal k mládeži SDKÚ. „Rýchlo som sa však zorientoval a zistil, že ich politika nie je správna,“ uviedol. „Ak by sa to nestalo, tak by som možno nikdy nedospel k názorom, ktoré mám dnes,“ doplnil. Následne podľa svojich slov vybudovali so súčasným šéfom ĽSNS Marianom Kotlebom „vtedy najsilnejšiu stranu, ktorá bola jediná schopná otvorene kritizovať nedostatky v politike západu“.

Europoslanec odmieta, že by svoje mládežnícke členstvo v SDKÚ tajil. „O mojej minulosti vie minimálne 5000 ľudí na Slovensku už 13 rokov. Vedeli o tom novinári v roku 2017, keď ma lustrovali kvôli kandidatúre na župana. Nie je náhoda, že to vytiahli práve teraz pred voľbami,“tvrdí Uhrík. Pripomenul, že aj iní politici v priebehu svojej kariéry zmenili názory.

K Uhríkovi sa na svojom facebookovom účte vyjadril aj bývalý minister obrany a podpredseda strany Demokrati Jaroslav Naď, ktorý tvrdí, že šéf Republiky bol nielen v mládežníckej organizácii SDKÚ, ale aj členom strany Mikuláša Dzurindu. Dokazuje to zoznamom, ktorý na sociálnej sieti aj zverejnil.

„Je to zjavne výsek zo zoznamu členov Novej generácie, kde je aj definované, či tento člen je alebo nie je aj členom strany SDKÚ. A čuduj sa svete, Milan Uhrík bol podľa tohto zoznamu aj členom strany SDKÚ,“ napísal Naď. Ako sa k zoznamu dostal, neobjasňuje, priblížil len, že včera dostal „foto“. 

Samotný Naď bol ako vysokoškolák v rokoch 2000 až 2002 členom Smeru. To ho stavia do podobnej situácie ako Uhríka, keďže Naď dnes zastáva zásadné odlišné postoje ako strana Roberta Fica. Zo Smeru ho vyhodili po tom, ako prestal platiť členské.

Uhrík pôsobil v Kotlebovej ĽSNS, v roku 2019 úspešne kandidoval za túto stranu do Európskeho parlamentu. Začiatkom roka 2021 spolu s ďalšími predstaviteľmi stranu opustil a založili hnutie Republika, ktorej sa stal predsedom.


Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

V noci ruské sily udreli na ciele v Charkove, Poltave, Vinnici a Odese. Kyjev útočil na Krym

V noci 17. mája začali ruské jednotky sériu útokov na zariadenia kyjevského režimu. V Charkove…

6 hodín ago

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine. Informuje CNN. Vyhlásil, že nemá zmysel…

7 hodín ago

Le Figaro: Rusko testuje silu obrany Ukrajiny smerom na Charkov

Bez zníženia intenzity svojich operácií na východe, kde sú stále sústredené hlavné ruské sily, sa…

7 hodín ago

„Je odvážna, krásna a múdra. Zuzana Čaputová nám ponúka nový druh politiky. Je to politika pre všetkých,“ napísal atentátnik na Fica o prezidentke

Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania…

7 hodín ago

VIDEO: „Fico je priateľ Ruska, ktorý sa v tejto historickej a prelomovej dobe v dejinách ľudstva nebojí povedať svoj názor nezhodujúci sa s hlavným prúdom,“

Vyhlásila hovorkyňa ruského rezortu diplomacie a v súvislosti s pokusom zavraždiť slovenského premiéra, v dôsledku…

7 hodín ago

Atentát na Roberta Fica – dôsledok dlhodobej mediálnej hystérie za účasti Agresívneho Slovenska, SaS-ky, Demokratov & spol.

V spolupráci so sfanatizovanými progresívno-liberálnymi úderkami z Denníka N, SME, Aktuality, RTVS, TV Markíza, .týždeň…

7 hodín ago