Európa

Tyrania? Taliansko oznámilo zavedenie dystopického systému sociálnych kreditov

Dňa 28. marca Matteo Lepore, primátor Bologne, a Massimo Bugani, člen rady pre digitálnu agendu a občianske využitie údajov, oznámili digitálny inovačný plán mesta na roky 2022-2024. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby v centre novej progresie nebol „poctivý občan“.

Manipulácia podriadenosti moci a poslušnosti sa začína pri malých veciach ako opri cvičení psa: za vykonaný pokyn – malá odmena.

„Začneme s pilotným projektom pre mesto: v centre je poctivý občan, ten, kto napríklad dobre separuje odpad alebo neplytvá energiou, či využíva MHD a neberie pokuty, alebo je stále aktívny. s Bologna Welcome Card. Samospráva týmto ľuďom hovorí „pridelíme vám skóre“ v rámci kruhovej odmeny s ekonomickými výhodami pre jednotlivých používateľov,“ oznamujú de fakto taliansky regionálny model čínskeho systému sociálnych kreditov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Sociálne kreditné skóre sa už používa na rôznych miestach po celom svete, no nikde nie tak masovo a do hĺbky ako v komunistickom pekle – Číne.

Dystopické meranie funguje podobne ako tradičné kreditné skóre, avšak, ako už názov napovedá, jeho skóre nemá veľa spoločného s jeho finančnými vyhliadkami alebo schopnosťou splatiť dlh včas –

sociálne skóre je o vašej úrovni dodržiavania režimu a prijatie schváleného príbehu

Dystopický nátlakový nástroj

Tam, kde sa tento dystopický nátlakový nástroj (pozn.: dystopický chybná, abnormálna poloha orgánu v tele, všeobecne: chybný vývoj spoločnosti) používa v autoritárskej diktatúre, ako je Čína, neexistuje nič také ako individuálne práva alebo sloboda prejavu.

Vlády v celom západnom svete skúmajú používanie tohto nástroja, najmä v dôsledku „pandémie“ Covid, ktorá dokázala, že vlády môžu v kríze získať takmer neobmedzenú moc a pripraviť pôdu pre ďalšiu fázu plánu Svetového ekonomického fóra (Veľký Reset) – “nebudeš nič vlastniť a budeš šťastný.“

Taliansko bude prvé v EÚ a na Západe, ktoré zavedie vládou sponzorovaný systém sociálnych kreditov so zavedením svojho nového programu založeného na odmenách, ktorého cieľom je zmeniť správanie ľudí (zatiaľ) v oblasti zmeny klímy prideľovaním skóre na základe ich dodržiavania.

„Správne postoje“

Pilotný program programu sa začne na jeseň 2022 v Bologni. Podľa miestnych novín Bologna Today budú občania, ktorí dodržiavajú program radikálnej zmeny klímy tým, že prejavia „správne správanie“, ako je správna recyklácia alebo používanie verejnej dopravy, odmenení kryptomenou a zľavami pre miestnych predajcov.

Účastníci dostanú „inteligentnú občiansku peňaženku“, kde budú môcť získať prístup k svojim odmenám. Čím vyššie skóre, ktoré koreluje s dobrými zmenami správania, umožní im prístup k viacerým výhodám. Presne ako cvičenie zvieratiek…

Najskôr malíček… potom celá ruka

Spočiatku bude zápis do skóre sociálneho kreditu nepovinný, existujú však oprávnené obavy, že program sa v budúcnosti stane povinným, podobne ako dystopický očkovací pas, ktorý sa stal základom každodenného života v EÚ.

Poslanci varovali, že tieto kontrolné opatrenia sa pripravovali už minulý rok. Na tretej tlačovej konferencii, ktorá sa konala 24. novembra 2021 v Európskom parlamente v Štrasburgu, štyria poslanci Európskeho parlamentu vysvetlili, prečo Zelený certifikát porušuje základné práva ľudí, ako aj ďalšie súvisiace témy. Počas tejto tlačovej konferencie rumunský europoslanec Cristian Terhes povedal:

Je jasné, že práve teraz sme svedkami čínskej fikcie Európy. Pretože vidíme, čo sa práve teraz deje v Číne so sociálnym kreditným skóre – kde vláda monitoruje a dohliada na všetkých ľudí od začiatku do konca. Všetko, čo robia, všetko, kam kráčajú, je to všetko, viete – všetko kontrolujú a všetko sledujú. Toto je príklad tyranie.

Tyranský systém

„Keď o vás vláda vie všetko – kam idete, čo ste robili, keď ste tam boli, kam vstúpite – je to tyranský systém. A videli sme, ako sa tento systém práve teraz pod vedením Ursuly von der Leyen pomaly, ale isto zavádza v Európskej únii.

Zelený certifikát bol len prvým krokom. V parlamente sa práve rokuje o niekoľkých ďalších návrhoch: identifikáciu európskej peňaženky, napríklad európsku kartu sociálneho zabezpečenia. Všetky tieto veci vytvárajú systém, ktorý bude monitorovať kontrolu, dohliadať a podmieňovať práva všetkých európskych občanov.

sk správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

14 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

14 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

15 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

15 hodín ago