zdrava

Toxické potraviny, ktoré nám kradnú energiu

Hlavným zdrojom chemických účinkov na náš organizmus sú potraviny, s ktorými prichádzame do najbližšieho kontaktu. Jedlo je dôležité pre každý živý organizmus, no ľudia ho vnímajú na úplne inej úrovni ako ktorýkoľvek iný organizmus.

Celý náš život sa točí okolo jedla. Jedením jedla oslavujeme a smútime. Mnoho ľudí oslavuje najvýznamnejšie udalosti svojho života pri stole, s rodinou a priateľmi. Sme doslova tým, čo jeme. Jedlo dodáva materiály na stavbu architektúry nášho tela. Stáva sa nami.

Sme to, čo jeme

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Jedlo určuje mnoho aspektov nášho života a tie sa časom menia. V dávnych dobách sa ľudia usadili v blízkosti výdatných zdrojov potravy a vody. Tieto miesta sa zmenili na dediny a mestá. Mapy starovekých civilizácií sa kreslili vidličkou. Naši predkovia zbierali potravu zo stromov, na zemi, na brehoch morí a riek, získavali ju lovom a rybolovom. Jedli, keď mali príležitosť. Bez chladenia sa jedlo rýchlo kazilo. Len za pár desaťročí sa náš potravinový systém dramaticky zmenil.

90 % produktov v supermarketoch sa predáva v nejakom type balenia. Na predĺženie trvanlivosti sú nasýtené konzervačnými látkami, ktoré zabíjajú baktérie. Väčšina produktov navyše obsahuje prísady, ktoré im dodávajú atraktívnu farbu, chuť či vzhľad. Zvyšných 10 % produktov v supermarketoch – zelenina, ovocie, ryby, mäso a mliečne výrobky – tiež prechádza niekoľkými fázami neprirodzeného spracovania.

Každý deň počúvame príbehy o kontaminovaných potravinách predávaných v našich supermarketoch a predajniach rýchleho občerstvenia. Dozvedáme sa o smrtiacich baktériách, o zachytení obrovského množstva mäsových a zeleninových výrobkov, ktoré sú spôsobené praxou masovej výroby potravín u nás (v dôsledku toho sa stále viac výrobkov ožaruje na dezinfekciu a zbavuje ich významnej časti živín).

Výrobky z moderných supermarketov obsahujú chemikálie, ktoré samotné alebo vo vzájomnej kombinácii môžu spôsobiť ochorenie. Nie je to tak dávno, čo bola zatknutá dávka produktov z rybej farmy a jej majiteľ dostal pokutu, keď sa ukázalo, že ryby na tejto farme boli kŕmené závadným krmivom pre psov.

Dovážané potraviny prejdú dlhú cestu a sú vystavené množstvu chemikálií, kým sa dostanú na váš stôl z polí, fariem a rybníkov:

hnojivá, pesticídy, insekticídy;

hormóny (aby zvieratá rýchlejšie priberali alebo dávali viac mlieka);

antibiotiká (na prevenciu infekčných ochorení u zvierat s oslabeným imunitným systémom).

Sú vystavené röntgenovému žiareniu, ktoré ničí baktérie a zároveň ničí živiny, pasterizácii (dlhé zahrievanie na zničenie patogénnych mikroorganizmov, spolu s ktorým odumierajú užitočné látky), hydrogenácii (zmeny v zložení tukov a olejov za účelom predĺženia trvanlivosti Výsledkom je, že ich konzumácia spôsobuje poškodenie buniek tela) a dokonca aj kozmetické procedúry, ako je potieranie ovocia voskom (aby vyzeralo atraktívnejšie).

Sme to čo jeme

Dnes rýchlo narastá výskyt dvoch hormonálne podmienených foriem rakoviny prsníka a prostaty a poruchy štítnej žľazy nadobudli epidemické rozmery. Existuje ďalší aspekt toxicity potravín. Štandardná moderná ľudská strava s vysokým obsahom rafinovaných obilnín a cukrov a spracovaných potravín prispieva k rozvoju nezdravej chuti do jedla a kolísaniu energetickej hladiny – kľúčový faktor, ktorý pomáha rozvíjať a udržiavať náš súčasný stav toxicity.

Často sa lekári svojich pacientov pýtajú, či vedia, čo znamená fráza „Ste to, čo jete“. Mnohí odpovedajú kladne: kvalita jedla, ktoré jete, priamo závisí od kvality vášho tela. Presnejšie to znamená, že jedlo, ktoré jete, sa stáva „stavebnými kameňmi“ vášho tela, z ktorých sa budujú kosti, svaly, tkanivá a dokonca aj molekuly a enzýmy, ktoré produkujú potrebné chemické reakcie. Ste doslova to, čo jete.

Ale po krátkom návale energie nastáva úpadok a tento cyklus sa opakuje znova a znova. Po vykonaní očistného programu túžim len po skutočne zdravom jedle.“

Závislosť na toxickom jedle je klasickým znakom toxického stavu. Toxíny, ktoré sa nedajú okamžite odstrániť a zdržiavajú sa v krvi, sa čoskoro usadia v tkanivách a pokryjú sa hlienom. Takto sa bunky chránia. Hlien je hustá a lepkavá látka; rezonuje a priťahuje negatívne, toxické myšlienky a emócie. Platí to aj naopak: negatívne myšlienky a emócie prispievajú k tvorbe hlienu v tkanivách.

Tým, že sa počas očistného programu zbavíte hlienov, prestanete mať chuť na jedlo, ktoré podporuje tvorbu hlienu. Keď svojim bunkám dodáte živiny, po ktorých túžia, obnoví sa prirodzená schopnosť tela regenerovať sa a liečiť sa. Vzdaním sa „mŕtveho“, spracovaného jedla získate chuť na živé, zdravé jedlo, ktoré vás nasýti životnou energiou. 

Slovanské Noviny

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Škola mediální manipulace: O emocionálně přesvědčivých fotografiích

Fotografie jsou nejmocnější zbraně na světě. Lidé jim věří, ale fotografie lžou. To napsal autor…

18 minút ago

Šéf vplyvného britského priemyselného konglomerátu žiada britskú vládu, aby zákaz predaja spaľovacích áut odložila.

Jim Ratcliffe poukazuje na vyhasnutý dopyt po elektromobiloch. „Elektromobil je skvelý pre krátke lokálne jazdy,…

23 minút ago

Evropský problém zvaný Německo je zpátky

Poslední vývoj ukazuje, že Německo se přes všechny snahy nedokázalo vyrovnat s temnými historickými přízraky.…

26 minút ago

Larry Johnson: Od Zelenského sa odvracajú aj neonacisti – vidia, že bez Zalužného sa situácia zhoršila

V poslednom čase začali so Zelenským prejavovať nespokojnosť aj tí najhorlivejší zástancovia vojny s Ruskom.…

33 minút ago

Fašismus je monstrózně jednoduchý

V roce 1995 napsal spisovatel Boris Strugacký pro noviny Něvský čas esej s názvem “Fašismus…

41 minút ago

Ukrajina je opäť nespokojná s nedostatkom západnej pomoci

Tentoraz sú úradníci v Kyjeve pobúrení, že Bruseli sa dohodol len na použití 2-3 miliárd…

48 minút ago