Čo ak je to inak?

Stalinov sovietsky zázrak. Čo všetko sa vytvorilo v ZSSR pod vedením Stalina. Štatistiky

Počas Stalinovho vedenia sa za 30 rokov agrárna chudobná krajina závislá od zahraničného kapitálu zmenila na mocnú vojensko-priemyselnú veľmoc v celosvetovom meradle, na centrum novej socialistickej civilizácie. Chudobné a negramotné obyvateľstvo cárskeho Ruska sa zmenilo na jeden z najgramotnejších a najvzdelanejších národov na svete.

Začiatkom 50. rokov sa politická a ekonomická gramotnosť robotníkov a roľníkov nielen rovnala, ale dokonca prevyšovala úroveň vzdelania robotníkov a roľníkov v ktorejkoľvek vyspelej krajine v tom čase. Počet obyvateľov Sovietskeho zväzu sa zvýšil o 41 miliónov ľudí.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Za Stalina bolo vybudovaných viac ako 1 500 najväčších priemyselných zariadení vrátane DneproGES, Uralmash, KhTZ, GAZ, ZIS, továrne v Magnitogorsku, Čeľabinsku, Norilsku, Stalingrade. Zároveň sa za posledných 20 rokov demokracie nepostavil ani jeden podnik takéhoto rozsahu.

Už v roku 1947 sa úplne obnovil priemyselný potenciál ZSSR a v roku 1950 sa v porovnaní s predvojnovým rokom 1940 viac ako zdvojnásobil. Žiadna z krajín postihnutých vojnou dovtedy nedosiahla ani predvojnovú úroveň, a to aj napriek silným finančným injekciám zo strany Spojených štátov.

Ceny základných potravinárskych výrobkov v 5 povojnových rokoch v ZSSR klesli viac ako 2-krát, kým v najväčších kapitalistických krajinách tieto ceny vzrástli a v niektorých dokonca 2- a viackrát.

To hovorí o obrovskom úspechu krajiny, v ktorej sa len pred piatimi rokmi skončila najničivejšia vojna v dejinách ľudstva a ktorá touto vojnou najviac utrpela!!

V roku 1945 buržoázni experti oficiálne predpovedali, že hospodárstvo ZSSR bude schopné dosiahnuť úroveň z roku 1940 až v roku 1965 – za predpokladu, že si vezme zahraničné pôžičky. Túto úroveň sme dosiahli v roku 1949 bez akejkoľvek vonkajšej pomoci.

V roku 1947 ZSSR, prvý štát na našej planéte po vojne, zrušil systém potravinových lístkov. A od roku 1948 každý rok – až do roku 1954 – znižoval ceny potravín a spotrebného tovaru.Dojčenská úmrtnosť v roku 1950 klesla viac ako 2-násobne oproti roku 1940. Počet lekárov vzrástol 1,5-krát. Počet vedeckých inštitúcií sa zvýšil o 40 %. Počet vysokoškolákov vzrástol o 50 %. Atď.

O

bchody mali dostatok rôznych priemyselných a potravinárskych výrobkov a neexistovala žiadna koncepcia nedostatku. Výber produktov v obchodoch s potravinami bol oveľa širší ako v moderných supermarketoch. Teraz už len vo Fínsku môžete ochutnať párky pripomínajúce tie sovietske z tých čias. Krabie plechovky boli vo všetkých sovietskych obchodoch. Kvalita a rozmanitosť spotrebného tovaru a potravinárskych výrobkov, výlučne domácej výroby, bola neporovnateľne vyššia ako moderný spotrebný tovar a potraviny. Hneď ako sa objavili nové trendy v móde, boli okamžite sledované a za pár mesiacov sa na pultoch obchodov objavilo množstvo módneho tovaru.

Mzdy robotníkov sa v roku 1953 pohybovali od 800 do 3 000 rubľov a viac. Baníci a hutníci dostali až 8 000 rubľov. Mladí inžinieri špecialisti do 1300 rubľov. Tajomník okresného výboru KSSZ dostával 1 500 rubľov a plat profesorov a akademikov bol často nad 10 000 rubľov.

Auto Moskvič stálo 9 000 rubľov, biely chlieb (1 kg) – 3 ruble, čierny chlieb (1 kg) – 1 rubeľ, hovädzie mäso (1 kg) – 12,5 rubľov, zubáč – 8,3 rubľov, mlieko (1 l .) – 2,2 rubľov, zemiaky (1 kg.) – 0,45 rubľov, pivo „Zhigulevskoe“ (0,6 l.) – 2,9 rubľov, chintz (1 m.) – 6,1 rub. Obed v jedálni stál 2 ruble. Večera v reštaurácii pre dvoch, s dobrou večerou a fľašou vína – 25 rubľov.

A všetka táto hojnosť a pohodlný život sa dosiahol napriek udržiavaniu 5,5 miliónovej armády, po zuby vyzbrojenej najmodernejšími zbraňami, najlepšou armádou na svete!

Od roku 1946 sa v ZSSR začali práce: na atómových zbraniach a energii; raketovej technike; o automatizácii technologických procesov; o zavádzaní najnovšej výpočtovej techniky a elektroniky; na vesmírnych letoch; o plynofikácii krajiny; na domácich spotrebičoch.

Prvá jadrová elektráreň na svete bola uvedená do prevádzky v ZSSR o rok skôr ako v Anglicku a o 2 roky skôr ako v USA. Iba v ZSSR vznikli jadrové ľadoborce.

V ZSSR sa tak v priebehu jedného päťročného obdobia – od roku 1946 do roku 1950 – v podmienkach tvrdej vojenskej a politickej konfrontácie s najbohatšou kapitalistickou mocnosťou sveta podarilo vyriešiť bez akejkoľvek vonkajšej pomoci najmenej tri sociálno-ekonomické problémy. :
1) obnovené národné hospodárstvo;
2) je zabezpečený trvalo udržateľný rast životnej úrovne obyvateľstva;
3) v budúcnosti došlo k ekonomickému prelomu.

A aj teraz existujeme len vďaka stalinskému dedičstvu. Vo vede, priemysle, takmer vo všetkých sférach života.
Kandidát na amerického prezidenta Stevenson zhodnotil situáciu tak, že ak bude tempo rastu produkcie v stalinistickom Rusku pokračovať, tak do roku 1970 bude objem ruskej produkcie 3-4 krát vyšší ako americkej.

V septembrovom čísle časopisu National Business z roku 1953 sa v článku Herberta Harrisa -„Rusi dobiehajú“- uvádza, že ZSSR je pred akoukoľvek krajinou z hľadiska rastu ekonomickej sily a že v súčasnosti je tempo rastu v ZSSR 2-3 krát vyššie ako v USA.

V roku 1991, na sovietsko-americkom sympóziu, keď naši „demokrati“ začali kričať o „japonskom hospodárskom zázraku“, im japonský miliardár Heroshi Terawama uštedril úžasnú facku:

„Nehovoríte o tom hlavnom, o vašej primárnej úlohe vo svete. V roku 1939 ste vy, Rusi, boli bystrí a my Japonci sme boli blázni. V roku 1949 ste sa stali ešte múdrejšími a my sme boli stále blázni. A v roku 1955 sme zmúdreli a vy ste sa zmenili na päťročné deti. Celý náš ekonomický systém je takmer úplne skopírovaný od vášho, len s tým rozdielom, že máme kapitalizmus, súkromných výrobcov a nikdy sme nedosiahli rast nad 15%, kým vy ste s verejným vlastníctvom výrobných prostriedkov dosiahli 30% alebo viac. Všetky naše spoločnosti zobrazujú vaše slogany zo Stalinovej éry.

Jeden z najlepších predstaviteľov veriaceho pracujúceho ľudu, uctievaný svätcom, Luke, arcibiskup Simferopolu a Krymu, napísal:

„Stalin zachránil Rusko. Ukázal, čo znamená Rusko pre zvyšok sveta. A preto sa ako pravoslávny kresťan a ruský vlastenec hlboko skláňam pred súdruhom Stalinom.“

Naša krajina ešte nikdy vo svojej histórii nepoznala také majestátne premeny ako za Stalinovej éry! Celý svet šokovane sledoval naše úspechy! Preto sa teraz realizuje „diabolská“ úloha – už nikdy nepripustiť, aby sa na mocenských pákach štátu objavili ľudia porovnateľní svojou vnútornou silou, morálnymi kvalitami, strategickým myslením, organizačnými schopnosťami a vlastenectvom s Josifom Vissarionovičom Stalinom.

Ani štvrťstoročie bezuzdnej propagandy proti Stalinovi neprinieslo jej organizátorom víťazstvo nad živým ani nad mŕtvym Stalinom

ZDROJ

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Americké spravodajské služby: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja…

18 hodín ago

Kyjev už používa americké rakety proti Rusku. Dostali ich potajomky!

Kyjev začal používať rakety ATACMS proti Ruskej federácii.  Ukrajina použila proti Rusku rakety dlhého doletu.  Dar... Americký…

18 hodín ago

Poliaci sú zhrození, keď vidia mladých Ukrajincov v kaviarňach! Niektorých chcú vrátiť

Česká republika stojí pred otázkou, či nasledovať niektoré európske krajiny a venovať pozornosť výzve Kyjeva…

18 hodín ago

VIDEO: NATO sa urazilo na Putina

Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz. Výstava ukoristenej…

18 hodín ago

Taraba: PS nám nemohli poskytnúť lepší dôkaz, že zrušenie RTVS bol správny krok

Pri zrušení RTVS a vzniku STVR sme svedkami už mnohokrát použitého scenára pod režijnou taktovkou Progresívcov.…

18 hodín ago

Progresívna RTVS ideologicky kope z posledných síl

"RTVS ako slúžka Progresívcov" poznamenáva na okraj televízneho večera udeľovania cien Slnko v sieti bývalý…

18 hodín ago