domovina

Slovenský mäsiar Ivan Korčok by nikdy nebol prezidentom mieru

V posledných dňoch slávou opitý Ivan Korčok začal veľmi kričať hop. A to ešte nepreskočil. Rozhadzuje ruky a ukazuje na všetkých okolo. Ukázal prstom i na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (HLAS – SD). Ten si jeho konanie nemohol nepovšimnúť a venoval mu pár srdečných slov.

„Vážený pán Korčok. Spomenuli ste ma vo svojom videu. Vraj si mám pozrieť kompetencie slovenského prezidenta, ktorý nerozhoduje o vyslaní vojakov do zahraničia, lebo je to právomoc vlády a parlamentu,“ začal svoj príhovor minister vnútra. „Veľmi pekne vám ďakujem za upozornenie. Som právnik a ústavu veľmi dobre poznám. Vy sa však žiadnym videom nevykrútite zo zodpovednosti za svoju minulosť, ktorá veľa napovedá o tom, čo od vás môže Slovensko čakať v budúcnosti.

Matúš Šutaj Eštok pripomenul Korčokovi, kto je prezident a aké má právomoci

„Hádam uznáte, že pri vrchnom veliteľovi slovenských ozbrojených síl, ktorým je práve prezident Slovenskej republiky, je jeho vzťah k vojne a mieru pre občanov mimoriadne dôležitý,“ upovedomil Korčoka minister vnútra a začal mu poriadne prikladať pod kotol.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Poviem to úplne na rovinu, pán Korčok. Vy ste prezidentom vojny. A vôbec to nehovorím len s ohľadom len na možnú eskaláciu konfliktu na Ukrajine. Tam už, ako obvykle, krútite ako ste sa naučili v diplomacii. Najprv vládu rozhorčene kritizujete, že nevyšle na Ukrajinu ani jedného slovenského vojaka, potom dostanete od ľudí svoje a rýchlo otáčate, že veď ani vy,“ pripomenul Šutaj Eštok Korčokovi novo zvolenú stratégiu pristúpeného hada..

Korčokovi však minister vnútra neverí ani jeden jediný úsmev

Takéto konanie je Korčokovi charakteristické počas celej kampane. Korčokovci si „jeho“ vyhlásenia nemôžu vynachváliť a stádovite tlieskajú. Tomuto „radikálnemu“ a transparentne pragmatickému postoju Korčoka Matúš Šutaj Eštok neverí ani za máčny máčik.

„Preto zopakujem. Vy, pán Korčok, ste prezidentom vojny. A ste ním preto, ako o vojne uvažujete, ako vojenské zásahy obhajujete a čo ste pre ne v minulosti urobili. A ja vám to rád pripomeniem. Presne pred dvadsiatimi piatimi rokmi začalo NATO bombardovanie bývalej Juhoslávie a Dzurindova vláda mu k tomu poskytla slovenský vzdušný priestor. Áno, to je ten pán Dzurinda, ktorý tu rozpredal do zahraničia všetko, čo nebolo priskrutkované, ktorému ste robili štátneho tajomníka a s ktorým ste sa tešili počas vašej volebnej noci,“ priskrutkoval Matúš Šutaj Eštok Ivana Korčoka.

Bombardovanie Juhoslávie bolo v rozpore s medzinárodným právom. Jeho obeťami boli tisíce civilistov. Ivan Korčok sa však verejne o tomto akte bezprecedentnej brutality na území starého kontinentnu po druhej svetovej vojne vyjadril v intenciách Madeleine Albrightovej: „Bolo to správne rozhodnutie.“

Rok 2003 a Korčokove krvavé repete

V roku 2003 po boku Američanov v Iraku bojovali aj vojaci Slovenskej republiky, ktorých tam poslala Dzurindova vláda s Korčokom, ako štátnym tajomníkom ministerstva zahraničia. Minister vnútra Korčokovi pripomenul slová, ktoré o tomto konflikte vyriekol. Korčok totiž povedal, že vtedy, v tom momente, to bol správny krok. Znova ako z rétorickej učebnice balkánskej mäsiarky.

Pásmo Gazy zobudilo v Korčokovi znova krvavého pragmatika

Teroristický útok v Izraeli vyvolal konflikt, ktorého obeťami sú desiatky tisíc civilistov. Matiek, detí, nevojakov. Čo na to povedal Korčok? „Považujem tento krok za legitímny.“ Vo videu, kde sa k tomuto kroku vyjadruje, si však ako keby symbolicky pred sebou utiera stôl.

V kontexte s týmito udalosťami znova pripomenul Matúš Šutaj Eštok Korčokovu „dobročinnosť“, keď odovzdal našim východným susedom celú strategickú výzbroj slovenskej armády.

„Nevadilo vám, že ste Slovensko ponechali bez ochrany. Hlavne, že vás vo Washingtone a v Bruseli pekne potľapkali po pleciach. Robili ste to spoločne s vojnovými štváčmi Naďom, Hegerom či Šeligom, s ktorými ste sa tak srdečne objímali počas „vašej“ volebnej noci a ktorých chcete po vlaňajšom volebnom výprasku vrátiť späť do politiky,“ pripomenul Korčokovi Eštok jeho neuvážené prerieknutia.

Minister vnútra ho preto ešte raz označil ako „človeka vojny“. Verí, že prezidentom vojny nebude z jediného dôvodu. Že mierumilovný slovenský národ si takéhoto prezidenta a vrchného veliteľa ozbrojených síl nikdy nezvolí.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Ako sovietske vojská porazili nacistov na Kryme len za mesiac

12. máj 1944 bol jedným z najdôležitejších dátumov v histórii Veľkej vlasteneckej vojny. V tento…

23 sekúnd ago

VIDEO: Vasilij Nebenzja o nacistickej Ukrajine a jej kurátoroch

Stály predstaviteľ Ruska Vasilij Nebenzja na zasadnutí BR OSN o Ukrajine: „Dnešná Ukrajina sa už…

4 minúty ago

VIDEO: Ukrajina krváca – zákulisné rokovania sa mali začať už dávno

Nízka morálka, nedostatok vojakov a materiálneho zabezpečenia spôsobujú už niekoľko mesiacov ústup ukrajinských ozbrojených síl.…

9 minút ago

Mlieko, syry či vajcia už druhý mesiac za sebou lacnejú. Analytici načrtli ďalší cenový vývoj pri potravinách

Situácia na svetových trhoch praje zlacňovaniu mliečnych produktov. Najviac z potravinových položiek oproti marcu zdraželi…

13 minút ago

VIDEO Hojsík ako čistý farizej? Ruské zabíjanie mu prekáža, izraelské ani veľmi nie

Vo svete sú v súčasnosti dva veľké vojnové konflikty. Ten prvý, na Ukrajine, trvá už viac…

1 hodinu ago

Čaputová: Červený kríž je spoločenstvo, ktorého základnou hodnotou je ľudskosť

Červený kríž vnímam ako spoločenstvo, ktorého základnou hodnotou je ľudskosť. Na sociálnej sieti to uviedla…

1 hodinu ago