domovina

Slovenská vláda ide bojovať proti iným názorom ako je ten vládny. Už má pripravené „zbrane“

Vláda na svojom zasadnutí schválila ďalší zo skvostných materiálov, o ktoré sa zabudla podeliť s verejnosťou, a preto to urobíme my

Materiál nájdete na vládnom portáli  TU. Jeho názov je „Koncepcia boja proti radikalizácii a extrémizmu do roku 2024“ (ďalej len „Koncepcia“) a jeho autori ho uvádzajú slovami: „je pokračovaním úspešnej Koncepcie boja proti extrémizmu na roky 2015 – 2019.“

Hneď v úvode Koncepcia uvádza tú podstatnú informáciu, ako vystrihnutú z učebnice o konšpiračných teóriách a poplašných správach populárne nazývaných hoaxy:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Konečným, aj keď málokedy otvorene deklarovaným cieľom extrémistov je odstránenie základných prvkov a atribútov demokratického právneho štátu, a preto aj reakcia štátu musí zodpovedať tejto hrozbe.“ Zamyslime sa nad týmto tvrdením.

Demontáž právneho štátu a demokratického zriadenia

Tí zlí extrémisti teda chcú demontovať právny štát, demokratické zriadenie, ale nepovedia to otvorene, tvária sa ako demokrati.

Hm, lenže ako ich poznáme, ktorí to sú, ak sa všetci tvária ako demokrati? A ako to pozná štát, ak chce reagovať? Odkiaľ štát vie, že niektorí z ľudí vystupujúcich ako demokrati, sú tí zlí, ktorí chcú zrušiť právo a demokraciu?

V stredoveku bolo jedno, či sa osoba obvinená z bosoráctva priznala, alebo nie: ak sa pri mučení priznala, tak priznanie platilo; a ak zapierala, tak to bol ďalší dôkaz viny, pretože to znamenalo, že klame, a že z nej hovorí diabol – a o to skôr ju bolo treba upáliť. (Pravda, rozdiel bol v tom, že priznanie jej mohlo dať nádej na spásu jej duše: cesta k spáse však viedla cez hranicu. Nečisté telo muselo zhorieť, aby čistá duša mohla prejsť nebeskou bránou. Toto uvádzame iba ako inšpiráciu pre príslušné orgány.)

Koncepcia zdôrazňuje „nevyhnutnosť medzirezortnej a multidisciplinárnej spolupráce, a to aj s mimovládnym sektorom, s cieľom efektívneho využitia expertízy a skúseností z terénu a ich pretransformovanie do komplexných opatrení.“ Teda vidíme, že štát na to má odborníkov jednak svojich, a jednak z mimovládnych organizácií. Podobne to bývalo aj kedysi: napríklad v Bratislave bol vedúcim výsluchov bosoriek mestský kat, avšak už aj vtedy sa využívala multidisciplinárna spolupráca s tretím sektorom za účelom efektívneho využitia expertízy a skúseností z terénu a ich pretransformovania do komplexných opatrení. Rozdiel však bol, že sa im vtedy nehovorilo politológovia a analytici, ale exorcisti a vyháňači diabla.

Nepriatelia ideí hlavného prúdu sú hrozbou

„Radikalizačné tendencie jednotlivcov a skupín uznávajúce krajné ideológie voči ideám hlavného prúdu, ako aj samotné extrémistické zoskupenia sú hrozbou pre demokratické zriadenia presadzujúce princípy ľudskej slobody, dôstojnosti a rovnosti,“ píše sa v Koncepcii. Tu sme pri druhej dôležitej pointe. Pisateľ toho dokumentu konečne otvorene pomenoval jadro problému: je tu ideológia hlavného prúdu, a potom sú tí odlišní, ktorí ju ohrozujú. Čiže neveriaci, ktorí spochybňujú tú jedinú pravú a správnu ideológiu.

Heréza, kacírstvo, či bludárstvo je pojem, ktorý vznikol už v období raného kresťanstva a dnes vo všeobecnosti označuje akúkoľvek zásadnú odchýlku od oficiálneho názoru, či učenia. Trestom za kacírstvo bývalo upálenie, prípadne sa používal na trestanie kacírov a rúhačov tzv. trhač jazyka, po ktorého aplikácii obeť už nikdy neprehovorila. V dobe internetu tento nástroj už nie je až taký populárny, keďže kacíri vedia písať.

A celkovo, v moderných demokraciách bývajú tresty za kacírstvo (premenované na extrémizmus) zvyčajne miernejšie. To platí aj pre inštitúcie ako je napríklad Guantánamo – nie je známe, že by tam kacírov upaľovali, lámali na kolese alebo rozštvrtili, zvyčajne ich mučia a neutralizujú oveľa humánnejším spôsobom.

Hoaxy o nebezpečenstve takzvaného islamu

O dnešnom extrémizme v EÚ Koncepcia hovorí: „v EÚ rozpätie typológie PEX zoskupení narástlo od ,klasickejších‘ neonacistických skupín až po lokálne zoskupenia odporujúce takzvanej ,islamizácii‘, čím dochádza k zmene pôvodného antisemitského smerovania na antimoslimské“.

To je tiež zaujímavá takzvaná informácia. Teda v dnešnej dobe si v Európe treba dávať obzvlášť pozor na nepriateľov „takzvanej islamizácie“, ktorí šíria takzvané hoaxy a takzvané dezinformácie o „takzvanom islamskom terorizme“, o „takzvanom etnickom dobytí Európy islamom“, o „takzvaných migrantských no-go zónach“, o „takzvanom nesúlade islamu s demokraciou a právnym štátom“ a podobné takzvanosti.

Ale pre objektívnosť Koncepcia uznáva, že v EÚ boli „zaznamenané prípady násilných útokov zo strany zradikalizovaných prívržencov islamského fundamentalizmu voči západnej spoločnosti.“ Hej, tuším boli dva. Alebo že by až tri?

V prílohe 1. ku Koncepcii sú potom bližšie rozobrané jednotlivé pojmy. Dozvedáme sa tam napríklad, že k extrémnej pravici patrí ten, kto okrem iného prejavuje xenofóbiu založenú na dezinformáciách o šírení nepravdivých správ o neúspešnom integrovaníutečencov/cudzincov do spoločnosti v iných krajinách Európy. No predstavte si tie nehorázne výmysly xenofóbov a dezinformátorov: vraj sa imigranti neúspešne integrujú! A pritom pravda je taká, že niektoré skupiny nielen že sa perfektne integrujú, ale dokonca zintegrovali už celé mestské štvrte, ako napríklad v Londýne, Paríži, Marseille, Malmö a ďalších mestách.

AUTOR: Ivan Lehotský

zdroj: cz24news

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí. 

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

https://slovanskenoviny.sk/chcete-podporit-tvorbu-slovanskych-novin/

ďakujeme

Vyhlásenie: 

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu zna redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Nemeckí politici zošaleli – chcú spustiť paľbu z územia Nemecka

Načo dodávať protiraketové systémy Ukrajine, keď ruské rakety môžeme likvidovať aj z územia Nemecka? Tak…

1 hodinu ago

Český prezident sa vzdá členstva Ukrajiny v NATO výmenou za bezpečnosť

Ukrajinské orgány pravdepodobne nezískajú kontrolu nad stratenými územiami – povedal český prezident Petr Pavel v…

2 hodiny ago

Škola mediální manipulace: O emocionálně přesvědčivých fotografiích

Fotografie jsou nejmocnější zbraně na světě. Lidé jim věří, ale fotografie lžou. To napsal autor…

2 hodiny ago

Šéf vplyvného britského priemyselného konglomerátu žiada britskú vládu, aby zákaz predaja spaľovacích áut odložila.

Jim Ratcliffe poukazuje na vyhasnutý dopyt po elektromobiloch. „Elektromobil je skvelý pre krátke lokálne jazdy,…

2 hodiny ago

Evropský problém zvaný Německo je zpátky

Poslední vývoj ukazuje, že Německo se přes všechny snahy nedokázalo vyrovnat s temnými historickými přízraky.…

2 hodiny ago

Larry Johnson: Od Zelenského sa odvracajú aj neonacisti – vidia, že bez Zalužného sa situácia zhoršila

V poslednom čase začali so Zelenským prejavovať nespokojnosť aj tí najhorlivejší zástancovia vojny s Ruskom.…

2 hodiny ago