domovina

Skupina slovenských štátnych úradníkov a mimovládok mala v štruktúrach EÚ a NATO informovať o tom, že slovenská opozícia je hybridnou hrozbou a pokiaľ vyhrá parlamentné voľby, Slovensko môže opustiť NATO

Mali preto žiadať od týchto štruktúr intervenciu. Tvrdí to opozičný Smer-SD a označil to za koordinovaný postup na diskreditáciu opozície. Považuje to za zásah do volebnej kampane. Strana chce žiadať vysvetlenia v kontrolných výboroch parlamentu, avizuje aj iniciovanie mimoriadnej schôdze.

Šéf Smeru-SD Robert Fico priblížil, že v apríli mala prísť do Bruselu skupina pozostávajúca z predstaviteľov Úradu vlády SR, niekoľkých ministerstiev, Slovenskej informačnej služby, polície, Národného bezpečnostného úradu, ale aj ľudia z mimovládnych organizácií. Fico sa pýta, kto stál za organizáciou tohto výjazdu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Skupina úradníkov a mimovládok mala podľa Fica žiadať európske štruktúry, aby na Slovensku zasiahli vzhľadom na nepriaznivý vývoj v neprospech „rozpadnutej vládnej koalície“ a prezidentky Zuzany Čaputovej. Mali tiež skonštatovať, že NATO musí čo najskôr riešiť otázku volieb, „pretože vyhrá Fico a Pellegrini a Slovensko vystúpi z NATO“. Predstaviteľ polície mal požiadať NATO o vyslanie špeciálneho tímu.

Podozrenie na spáchanie trestného činu

Fico odmieta vyhlásenia o tom, že pokiaľ jeho strana vyhrá voľby, Slovensko by opustilo NATO. „Rešpektujeme a vážime si záväzky, ktoré má SR voči týmto organizáciám,“ povedal na stredajšej tlačovej konferencii. Dodal, že nikto z opozície nie je žiadnou hrozbou pre demokraciu.

Smer-SD chce požiadať predsedov kontrolných výborov parlamentu o zvolanie spoločného zasadnutia, na ktorom by si predvolali všetkých účastníkov výjazdu a budú chcieť predloženie všetkých záznamov z tejto cesty. Chcú sa tiež obrátiť na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby zvážil, či nedošlo k spáchaniu trestných činov.

Hlas-SD neprišiel, ale vyjadrili sa tiež

Fico dodal, že na brífing pozvali aj predstaviteľov Hlasu-SD, no účasť odmietli. Ak sú informácie o rokovaní slovenskej delegácie na pôde NATO a EÚ pravdivé, Hlas-SD žiada zverejnenie kompletnej informácie o zložení, cieľoch a obsahu rokovaní. Strana to uviedla v reakcii na Ficove slová. Poslanci pôsobiaci v Hlase-SD sú pripravení zúčastniť sa na rokovaniach kontrolných výborov parlamentu aj na prípadnej mimoriadnej schôdzi.

„Účasť na parlamentných voľbách je jednou z posledných demokratických možností, ktorá občanom Slovenskej republiky ostala na rozhodovanie o správe vecí verejných. Musia byť nielen slobodné a demokratické, ale sa takými aj javiť. Preto je neprípustné, aby bola verejnosť zahlcovaná podozreniami o možnej manipulácii volieb z tej či onej strany, a zároveň na ne nedostávala jasné vysvetlenia,“ uviedol líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Rovnako HLAS žiada jasnú odpoveď kompetentných orgánov na výroky exministra obrany Jaroslava Naďa, že podľa spravodajských informácií mala Ruská federácia finančnými prostriedkami ovplyvňovať slovenskú volebnú kampaň. „Ak je táto informácia pravdivá, pýtam sa, čo vtedajšia Hegerova vláda urobila, aby zabezpečila nezávislosť slovenských parlamentných volieb. Ak pravdivá nie je, pýtam sa, či sa týmito výrokmi pán Naď nedopúšťa trestného činu,“ dodal Peter Pellegrini.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

11 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

11 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

12 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

12 hodín ago