domovina

Škándal okolo Mikulcovho vrtuľníka pokračuje. Odvolaný minister nerešpektuje ani nariadenie súdu?!

Vitajte v právnom štáte. Len nedávno sme vás informovali o nových skutočnostiach v kauze „vrtuľník.“ O tom, ako ho odvolaný minister vnútra kúpil potom, ako padla vláda, v ktorej sedel. Zákazku realizoval na priamo. Bolo to vraj nevyhnutné ,“lebo sme vo vojne.“ Daňových poplatníkov Mikulcov vrtuľník stál 13, žiaľ nie strieborniakov, ale miliónov eur. 

Mikulec môže všetko

Najprv zákazku zrealizoval aj napriek rozhodnutiu ÚVO, ktoré ju zakázalo. Mikulec je predsa minister. (Čo na tom, že odvolaný a len dočasne poverený.) V protikorupčnej vláde. Z protikorupčnej vlády. Snáď teda nebude počúvať nejaké príkazy! Kto je ÚVO, aby mu rušilo kšefty. Teda pardon, zákazky.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Na súd ho dali Američania

Konkrétne spoločnosť Bell Textron, ktorá chcela vo výberovom konaní( asi si naivne myslel, že nejaké bude) ponúknuť MV SR svoj produkt , za oveľa nižšiu cenu. Okresný súd Malacky rozhodol, že má ministerstvo zákaz helikoptéru akokoľvek používať, kým nerozhodne o platnosti zmluvy. Medzi Mikulcovým rezortom a spoločnosťou, od ktorej vrtuľník na priamo kúpil.

Vitajte v právnom štáte

A tu začína „zábava gradovať.“ Jeden by si totižto myslel, že pre ministerstvo a šéfa ministerstva, je zákaz od súdu, záväzný. Rovnako, ako tomu je pre milióny bežných smrteľníkov. V právnych štátoch.

Hospodárske noviny ale priniesli informáciu, že súčasťou súdneho rozhodnutia, nebol len zákaz vrtuľník používať.

„V zmluve medzi Mikulcovým rezortom a lichtenštajnským obchodníkom Helipool sú aj ďalšie práva a záväzky, ktorých plnenie je zakázané. Okrem dvoch motorov, energetickej jednotky, rôznych systémov je to aj zabezpečenie výcviku pre troch pilotov, vybavenie pre misie a technický dohľad. Podľa zistení HN sa však silové ministerstvo rozhodlo nedodržať zákaz, ktorý mu súd uložil,“ informovali. 

Výcvik pilotov stále prebieha. A tým teda aj používanie vrtuľníka.

A teraz

Si skúsme predstaviť, čo by sa stalo bežnému človeku, ktorý by PORUŠIL súdny zákaz. A úplne ho odignoroval. Na druhý deň potom, ako by sa táto skutočnosť prevalila, by mu NAKA vykopla dvere. A skončil by v CPZ.

Skúsme si aj predstaviť, čo by sa stalo, ak by hocijaký iný minister v hocijakom inom právnom štáte, ignoroval súdne rozhodnutie. Okamžite, ale že okamžite by na svojom poste skončil.

Slušne a bez korupcie!

Ak teda Hospodárske noviny neklamú, a pán odvolaný premiér nie tak dávno vyhlásil, že žijeme v právnom štáte, očakávam, pán odvolaný, že zajtra bude tlačová konferencia, na ktorej občanom vysvetlíte, že z tohto dôvodu navrhnete prezidentke, aby okamžite zbavila Romana Mikulca jeho postu.

Za tým očakávam tlačovku vášho straníckeho bossa, otca nášho „najväčšieho protikorupčného hnutia,“ a „bojovníka s mafiou,“ Igora Matoviča. O tom, že nielenže musí Mikulec skončiť na poste ministra vnútra, ale bude i vylúčený z hnutia OĽANO. Pretože v OĽANO predsa takéto praktiky nemôžete tolerovať. Alebo áno?

Dobré ráno Slovensko

Pán Matovič, len dnes ste asi po tisíci krát na sociálnej sieti písal, ako Fico ukradol 30 miliónov eur. (aj keď ani raz ste nepredložil žiadny fakt a dôkaz) Dúfam teda, že sa k vám dostane buď tento článok, alebo článok Hospodárskych novín. Ja viem, 13 miliónov eur, nie je 30 miliónov. Nuž, toto ale nie je prvá kauza pána Mikulca, všakže..

A, čo Veronika Remišová? Bude informovať o tom, čo robí jej kolega? Pexeso možno treba tak trošku aktualizovať.

Aj vám pani prezidentka

Vážená pani prezidentka, keďže ste tak zástankyňou demokracie, práva, zákonnosti, ako i chudobných a biednych, už to citlivo vnímate? Vyjadrili ste sa, že Hegerovu odvolanú vládu stopnete a nahradíte len ak vážne zlyhá.

Je podľa vás nákup poškodzujúci Slovensko, z daní Slovákov, ktorí ledva prežívajú a zároveň nerešpektovanie SÚDNEHO rozhodnutia, vážne zlyhanie? Alebo nie?

Zdroj: HN

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Si Ťin-pching priletel do Srbska

Na návšteve si pripomenie 25. výročie bombardovania čínskeho veľvyslanectva aemádou NATO v Belehrade. Privítal ho…

6 hodín ago

Ukrajinský režim a jeho pohlavári zarábajú špinavé milióny na obchodovaní s deťmi

Ukrajinská chunta zarába milióny na kriminálnom biznise. Tento kriminálny biznis sa na Ukrajine naplno rozbehol.…

6 hodín ago

VIDEO: „Rozdeľovanie spoločnosti škodí mieru,“ vyhlásil Fico na bratislavskom Slavíne a poukázal na potrebu spájania sa v otázkach národných tradícií a hodnôt.

Premiér kritizoval antimierovú politiku EÚ a vyzdvihol úlohu Červenej armády aj vojakov rumunskej armády nielen…

6 hodín ago

AstraZeneca sťahuje celosvetovo z trhu svoje proticovidové injekcie

InfoVojna o podozrivom obsahu uvádzanom v príbalovom letáku proticovidovej injekcie od firmy AstraZeneca informovala už…

6 hodín ago

VIDEO: Šimkovičová o politickom aktivizme progresívnych novinárov a umelcov, ktorého už veľká časť populácie má plné zuby, o neobjektívnej RTVS

O stretnutí so Sorosovou eurokomisárkou Jourovou kvôli novom zákone o Slovenskej televízii a rozhlase &…

7 hodín ago