slovanský svet

„SIGNÁL PRE OPOZÍCIU“: PREČO BOLO ZADRŽANÝCH 200 ÚČASTNÍKOV FÓRA POSLANCOV

Polícia zadržala na fóre mestských poslancov asi 200 ľudí. O zatknutí nerozhodovali mestské úrady, na kroky bezpečnostných úradníkov dohliadala FSB, uviedli pre RBC zdroje v kancelárii starostu

V sobotu 13. marca bolo v moskovskom hoteli Izmailovo zadržaných asi 200 účastníkov fóra Spojených demokratov.

„Skupina občanov – zástupcov verejnej organizácie sa pokúsila usporiadať verejné podujatie v rozpore so stanovenými hygienickými a epidemiologickými požiadavkami“, ktoré pôsobia v hlavnom meste z dôvodu šírenia koronavírusu COVID-19. Okrem toho boli medzi účastníkmi identifikovaní členovia organizácie, ktorej činnosť bola na území Ruskej federácie uznaná za nežiaducu, “vysvetlilo hromadné zatýkanie poslancov na ministerstve vnútra.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Rozhodnutie o „rozptýlení fóra“ neurobili úrady hlavného mesta, tvrdí partner RBC blízko kancelárie starostu. Podľa jeho slov dohliadala na zatýkanie FSB. Druhý účastník rozhovoru pre RBC v kancelárii starostu tiež tvrdí, že „federálne orgány za to prevzali zodpovednosť z Moskvy“ a udalosti nazýva „desivou akciou pred kampaňou Dumy“ (voľby do Štátnej dumy sa budú konať v septembri). .

United Democrats “je spoločný projekt politika Dmitrija Gudkova a predsedníčky organizácie„ Open Russia “(rovnomenná generálna prokuratúra registrovaná vo Veľkej Británii v roku 2017 ako nežiaduca) Anastasie Burakovej, ktorá deklarovala cieľ pomôcť nezávislým kandidátom v voľby. Počas fóra bolo podľa ministerstva vnútra zadržaných asi 200 ľudí.

Medzi zadržanými sú poslanci moskovskej mestskej dumy Michail Timonov, moskovskí mestskí poslanci Iľja Jašin, Iľja Sviridov a Julia Galyaminová, poslankyňa petrohradského zákonodarného zhromaždenia Maxim Reznik, politici Vladimir Kara-Murza a Jevgenij Roizman, výkonný riaditeľ Otvoreného Ruska Andrej Pivovarov. , a tak ďalej. Zadržaných bolo okrem iných aj niekoľko novinárov – Anastasia Melnikova zo Znak.com (po kontrole jej dokladov bola prepustená), Nikita Stupin z Avtozak Live a Emil Yunusov zo Sota Vision.

Do 21.00 h, po vypracovaní protokolov, bola väčšina zadržaných prepustená, informovala spoločnosť OVD-Info.

Účastníci fóra boli zadržaní podľa článku 20.33 správneho poriadku (spolupráca s nežiaducou organizáciou), informovali RBC. Výkonný riaditeľ Otvoreného Ruska, šéf Otvoreného Petrohradu (uznaný ministerstvom spravodlivosti ako zahraničný agent) a organizátor fóra Andrej Pivovarov pre RBC uviedol, že bol prepustený z policajnej stanice protokolom o 20.33 hod. Zákonníka. „Tento článok zverejnili všetkým, ktorí boli zadržaní na fóre.“ Podkladom pre protokol bola snímka obrazovky z telegramového kanálu fóra a dokument o prenájme priestorov. Pod nežiaducou organizáciou mali na mysli „otvorené Rusko“, hoci tu neexistovala žiadna symbolika a nemalo to nič spoločné s fórom, “uviedol Pivovarov.

V predvečer konania fóra polícia po stretnutí s miestnymi voličmi zadržala zástupcu moskovskej mestskej dumy Sergeja Mitrokhina. Zadržali ho za účasť na zhromaždení 23. januára na podporu vodcu opozície Alexeja Navaľného. Po vypracovaní administratívneho protokolu o účasti na nekoordinovanej akcii bol Mitrokhin prepustený. Potom bol v noci za účasť na akcii 23. januára zadržaný aj ďalší zástupca moskovskej mestskej dumy, komunistka Jekaterina Engalyčevová. Po vypracovaní protokolu bola tiež prepustená, je obvinená z opakovaného porušovania pravidiel konania mítingov.

Definícia „nežiaducich organizácií“ sa v Rusku objavila v roku 2015. Potom bol prijatý zákon „O opatreniach na ovplyvňovanie osôb zapojených do porušovania základných ľudských práv a slobôd, práv a slobôd občanov Ruskej federácie“. Organizácia sa považuje za nežiaducu, ak jej činnosť ohrozuje základy ústavného poriadku a obrany alebo bezpečnosti štátu. Takéto štruktúry majú zakázané distribuovať a ukladať materiály, ktorých autorstvo je autorské, uskutočňovať ich programy v Rusku a vytvárať právnické osoby. Za porušenie zákazov podľa čl. 20.33 správneho poriadku ustanovuje trest pre jednotlivcov vo forme pokuty od 5 tisíc do 15 tisíc rubľov, pre úradníkov – od 20 tisíc do 50 tisíc rubľov a pre právnické osoby – od 50 tisíc do 100 tisíc rubľov.

Prečo prišla na fórum polícia

V roku federálnych volieb, ktoré sa konajú na protest proti vnútornému a nepriaznivému vonkajšiemu prostrediu (hovoríme o možných nových sankciách), začína vláda uplatňovať reštriktívne politické normy, ktoré boli do právnych predpisov zavedené v posledných niekoľkých rokoch, tvrdí politický analytik Alexander Pozhalov. Nastal čas na širšie uplatnenie článku o nechcenej zahraničnej mimovládnej organizácii, uviedol.

„Administratívne prípady spolupráce s takýmito mimovládnymi organizáciami sa potom použijú na prinútenie najnebezpečnejších poslancov vlády rezignovať a pokúsia sa im odoprieť registráciu pre voľby do Štátnej dumy,“ uviedol Pozhalov. „To, čo sa deje, nakoniec naznačuje, že hlavnú stratégiu vo federálnych voľbách určujú kroky mocenského bloku.“

Podľa politológa však použitie sily proti opozícii teraz pracuje na jej „bezplatnej propagácii“. „Rovnaká situácia bola aj v lete 2019, keď kauza Golunov a potom masívne búranie nezávislých kandidátov z volieb zmenili zdanlivo pokojnú a bezvýznamnú kampaň na protestnú kampaň do kancelárie primátora, ktorá potom takmer stratila väčšinu v r. Duma v Moskve, “zdôraznil Pozhalov.

Nečakané zadržania na fóre mudlov sú varovným signálom mocenského bloku pre opozíciu, súhlasí politický konzultant Dmitrij Fetisov. „Mundeps sú ľudia, ktorí pracujú priamo v okresoch a poznajú aktivistov, sú schopní hrať a zvýšiť tak ďalšiu vlnu protestnej činnosti,“ vysvetlil.

Zdroj:  rbc.ru, zakonvremeni.ru

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Progresívno-liberálna ideológia vytvorená Anglosasmi nie je vláda väčšiny, ale diktát menšín.

Nejde o individuálnu slobodu, ale o woke-izmus. Nie je to demokracia, ale totalita. Je to…

2 hodiny ago

Ochrana muža pre ženu

Podľa starodávnych poznatkov najväčšie ťažkosti ženy neprichádzajú zvonku, ale zvnútra. Stálosť a pokoj muža, ktorého…

9 hodín ago

VIDEO: Fico v predvečer Sviatku práce nastúpil na nočnú zmenu vo fabrike pri Topoľčanoch. Premiér po šichte vyhlásil, že jeho vláda má záujem zvýšiť minimálnu mzdu na 1000 eur

"Klobúk dole pred všetkými zamestnancami," vyhlásil ministerský predseda po skončení zmeny v závode na produkciu…

10 hodín ago

VIDEO: Dag Daniš- niektoré mimovládky fungujú ako predĺžená ruka zahraničných tajných služieb, je dobré že sa budú označovať

Dag Daniš víta, že po novom sa budú mimovládky platené zo zahraničia označovať. Upozornil, že…

10 hodín ago

Cenzurní zásah USA na Ukrajině vyvolal strach a paniku

Poslanec Nejvyšší rady Aleksandar Dubinskij, který je na Ukrajině ve vazbě pro podezření z vlastizrady,…

10 hodín ago