zamyslenie

Šialenosti na pokračovanie. Upozorňuje generál Jozef Viktorín

Šialenosti na pokračovanie. Tak označil generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) posledné vyjadrenia francúzskeho prezidenta Macrona. Registruje ich ako „lapanie po čomkoľvek, o čo sa dá zachytiť, keď ako hlava štátu stráca pôdu pod nohami. Ktovie, čo na to povie Macronovi doma jeho prvá mama.

„Vytvárať tzv. koalíciu ochotných, ktorá by pôsobila na Ukrajine nie je totiž nápad, je to šialenstvo,“ vyjadril sa vo svojom statuse s pobúrením Jozef Viktorín.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Nový francúzsky Napoleón, ktorý doma nenosí nohavice, by najradšej rozkazoval celej Európe. Je to však len politický trapas. A tak Jozef Viktorín degradoval Macrona na najhoršiu možnú verziu spôsobu vládnutia.

Pohnútky Macrona sú podľa Jozefa Viktorína zjavné, ale aj tak sa správa nedôstojne vzhľadom na to, že je prezidentom jednej z najstarších a najvýznamnejších európskych krajín.

„V čase, kedy už kde – kto chápe, že sme vošli do slepej uličky, sa dá takáto myšlienková pohnútka považovať za čisté kamikadze. Nech by bol autorom akýkoľvek európsky štátnik. Tento počin Macrona je jeden z najhorších, aké v poslednom období kto vymyslel,“ bilancuje politické faux pas Jozef Viktorín.

Francúzsko na globálnom ústupe

„Krajina galského kohúta cíti, že stráca Afriku a tým pádom aj vlastné perpetuum mobile prosperity. Ak sa pozrieme na kroky prezidenta Macrona ako na celok, musíme povedať, že sú ovplyvnené syndrómom Napoleona,“ sumarizuje generál Viktorín. „Akurát, že tento človiečik stále nechápe, že Európa dnešných dní nepotrebuje ani vojnu a ani ďalšiu krízu. A jeho nápad práve sem smeruje. Európa naopak hlavne potrebuje kreovanie vnútorných opatrení, ktoré by sa sústredili na ekonomiku a zlepšovanie životných štandardov občanov jednotlivých národných štátov. Dnes však namiesto toho vidíme, že sa snažia za každú cenu držať podporovať Ukrajinu, posielať tam peniaze a zbrane,“ vyjadril sa Jozef Viktorín.

Predlžovanie ukrajinskej agónie je zlým znamením pre celú Európu

„Ja tvrdím, že podporovať vojnu znamená ochudobňovať Európu. Európa nie je Ukrajina. Nikdy to tak nebolo a nikdy nebude,“ zhrnul Jozef Viktorín.

„Štáty ako Francúzsko, ale aj Nemecko si už konečne musia uvedomiť, že ak má Európska únia naozaj fungovať, tak nemôžu o všetkom rozhodovať iba oni. A samozrejme ani Brusel. Doba sa mení. Aj ostatné štáty už majú svoje sebavedomie,“ zdôraznil fakt o menších, podľa Bruselu menej významných krajín.

„Otázka je, ako sa dokážeme vysporiadať s realitou,“ tvrdí Viktorín.

„Európa, to nie sú vojny aj keby si to asi niekto prial. Európa je priestor, ktorý má využívať a zdokonaľovať svoj potenciál. Nie si ho ničiť,“ varuje Viktorín.

„Politici sú zvolení na to, aby hľadali optimálne formy spolupráce, výsledkom ktorých bude ekonomická stabilita a prosperita. Diskutovať potrebujeme o zdravotníctve a školstve. O znižovaní inflácie, o cenách energií a nie ako podporovať vojnu a neschopne vysvetľovať ako niečo nejde,“ hovorí generál Viktorín.

A keď to hovorí generál, asi vie, čo hovorí.

Treba nachádzať kreatívne rozhodnutia a riešenia

„Všetko sa dá riešiť, chce to len rozvahu a politickú odvahu. A platí to aj o Francúzsku. Samozrejme, aj oni a im podobní musia hľadať riešenia a nie slepo hnať Európu do záhuby. Komu to má pomôcť?“ Kladie priam existenčnú otázku Jozef Viktorín.

„V každom prípade mám jednoznačný odkaz, spomedzi tých, ochotných. Keď už sa majú štáty takto deliť, mali by vytvoriť prvé línie, nech sa postavia ako hrdinovia do popredia. Aby videli čo nezodpovednými rozhodnutiami spôsobili a kam smerujú náš kontinent,“ tvrdí Jozef Viktorín.

Stále však vidí svetlo na konci tunela.

„Je tu však nádej. A nie je ďaleko – európske voľby môžu veľa zmeniť. Tak v téme Ukrajiny, ale aj v tom, ako ďalej s Európou. Jej smerovanie sa totiž silno dotýka aj nás, Slovákov. Nepodceňme to. Využime príležitosť, ktorá je na dosah. Poďme voliť a rozhodnime o Európe, rozhodnime o nás,“ atakuje na zdravý rozum svojim vyjadrením Jozef Viktorín.

hlvnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Maďarsko zablokovalo rezolúciu Rady Európy o Zelenského „mierovom pláne“

Maďarsko vetovalo ( a tým aj zablokovalo) rezolúciu Rady Európy o Ukrajine, pretože návrh dokumentu…

8 hodín ago

Atentátnik ide do väzby

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný a ostáva vážny, no je pri vedomí. O návrhu…

8 hodín ago

„Slušnoľudia“ pokračujú! NAKA obvinila osobu, ktorá sa vyhrážala ministrovi Eštokovi.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú…

8 hodín ago

VIDEO: „Zranenenie premiéra Fica je extrémne bolestivé. Pri atentáte ho zasiahli štyri strely a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Dve z nich boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké,“ informoval vicepremiér Kaliňák o aktuálnom…

8 hodín ago

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty…

9 hodín ago

VIDEO: Atentát na Roberta Fica – Kam kráčaš Slovensko? Debata v rádiu InfoVojna s Andrejom Dankom, Ľubošom Blahom & Erikom Kaliňákom o rozdelenej spoločnosti.

O rozdelenej spoločnosti, ktorej sfanatizovaná časť, hecovaná progresívno-liberálnou opozíciou, ideologickými úderkami v systémových médiách, mimovládkami,…

10 hodín ago