domovina

SaS považuje hľadanie parlamentnej väčšiny pre Hegerovu vládu za strata času a podporila vypísanie predčasných volieb

Predseda OĽaNO Igor Matovič vidí v krokoch SaS obavy z možného vzniku konkurenčných strán. Sulík má podľa neho strach z toho, že si Heger a dosluhujúci minister obrany Naď založia stredoliberálnu stranu, a tak by stranu „profesionálneho povalača vlád“ už málokto volil.

Opozičná SaS odmieta diskusiu o novej väčšine 76 poslancov. Jej hľadanie považuje za stratu času. Ako kompromisné riešenie podporuje predčasné voľby v septembri. SaS tvrdí, že momentálne nemá s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) o čom rokovať, keďže novú väčšinu nie sú ochotní podporiť ani všetci poslanci OĽANO a ani Sme rodina.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Diskusiu o novej väčšine odmietame. Toto je jasný postoj poslaneckého klubu SaS. Boli sme pripravení rokovať, avšak doteraz nevieme, kto je skutočným lídrom OĽANO. Navyše, stále hrozí, že Eduard Heger odíde z OĽANO a nebude mať nielen silu, ale s inou stranou ani legitimitu skladať novú vládu,“ uviedol v stanovisku strany šéf SaS Richard Sulík.

Seriózna diskusia nemá podľa SaS zmysel ani preto, lebo jednotná nie je koalícia. „Je to práve Sme rodina s Borisom Kollárom, ktorí odmietajú podporiť novú 76-ku. V takejto absurdnej situácii sa preto Eduard Heger v prvom rade musí obrátiť na Igora Matoviča a vlastných partnerov, ktorí mu podkopávajú nohy,“ dodal Sulík.

Sme rodina chce najprv dohodu na predčasných voľbách, až potom sa chce rozprávať o podpore 76-ky.

Taká 76-ka, ktorú by akceptovala aj prezidentka Zuzana Čaputová, je podľa SaS chimérou a jej hľadanie je strata času. Preto je namieste začať sa vážne zaoberať predčasnými voľbami.

„Diskusia o predčasných voľbách je v tejto situácii absolútne legitímna. Karty by mali byť rozdané nanovo a jednotlivé strany by mali dostať možnosť opätovne zabojovať o dôveru voličov,“ doplnil podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Viac vo videu:

Heger na sociálnej sieti informoval, že v pondelok (16. 1.) požiadal Sulíka o možnosť vystúpiť na poslaneckom klube SaS a uchádzať sa o podporu novej 76-ky. Podľa Hegera najprv Sulík súhlasil, no napokon ho požiadal, aby nechodil. Heger tvrdí, že niektorí poslanci za SaS mu avizovali, že sa podpore novej 76-ky nebránia.

Vláda podľa Hegera musí pokračovať, aby mohla doručiť ľuďom pomoc, tiež sa odvoláva na implementáciu reforiem a čerpanie financií z plánu obnovy.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje všetky snahy o vznik novej väčšiny 76 poslancov dnešným dňom za uzavreté. Chce diskutovať o predčasných voľbách, ako najreálnejší vidí jesenný termín. V stredu (18. 1.) chce o termíne volieb rokovať so zástupcami OĽANO, Za ľudí, Sme rodina aj SaS.

„Vzhľadom na to, že na vznik novej 76-ky chýbajú hlasy strany SaS, diskusia o predčasných voľbách je namieste,“ uviedol Heger v stanovisku Úradu vlády SR.

„Na zajtra pozvem zástupcov OĽANO, Za ľudí, Sme rodina a SaS na rokovanie o termíne predčasných volieb. Aktuálne sa ako najreálnejší javí jesenný termín,“ informoval.

Heger tvrdí, že s iniciatívou na vznik 76-ky mal prísť šéf SaS Richard Sulík deň po odhlasovaní nedôvery vláde. Dodal, že ho kontaktovali niekoľkí poslanci z klubu SaS s tým, že by si vedeli predstaviť podporu novej 76-ky.

Viac vo videu:

Matovič: SaS sa do parlamentu už nedostane. Stranu profesionálneho povaľača vlád by už málokto volil

Predseda hnutia OĽaNO a poslanec Igor Matovič reagoval na kroky strany SaS nepodporiť rokovania o novej 76-tke a naopak podporiť ako kompromisné riešenie konanie predčasných volieb v septembri. Podľa Matoviča sa SaS už do parlamentu nedostane.

Líder OĽANO Igor Matovič vidí v krokoch SaS obavy z možného vzniku konkurenčných strán. Tvrdí, že Sulík má strach z toho, že si Heger a dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) založia stredoliberálnu stranu, a tak by stranu „profesionálneho povalača vlád“ už málokto volil.

Je presvedčený, že SaS sa do parlamentu už nedostane a volič bude mať na výber zodpovednejšie možnosti.

Matovič na facebooku vymenoval kroky šéfa liberálov Richarda Sulíka za posledné obdobie, ktoré okrem iného viedli k jeho odchodu z postu ministra financií. „V lete žiadal rekonštrukciu vlády. Nevydalo. SaS odišla a hneď sľúbil, že budú konštruktívnou opozíciou … ale na prvej schôdzi spustil s mafošmi z červeného a ružovučkého Smeru blokovanie parlamentu,“ začal vyratúvať Matovič.

Podľa Matoviča Sulík ďalej „sľúbil, že nebudú odvolávať ministrov a v žiadnom prípade nie premiéra … napokon vládu odvolal a vôbec mu pri tom nesmrdeli hlasy mafošov, fašounov a evidentne kúpených poslancov. Potom sľúbil Edovi podporu novej vlády s tým, že za to SaS nič nechce, lebo im predsa išlo len o moju hlavu … aj to už neplatí. Dušoval sa, že predčasné voľby v žiadnom prípade nechce … a to už neplatí tiež. Nuž veru zásadový človek,“ napísal Matovič.

Podľa šéfa hnutia obyčajných Sulík dostal strach z toho, že si Eduard Heger s Jaroslavom Naďom založia stredoliberálnu stranu a tak „by stranu profesionálneho povaľača vlád už málokto volil.“

Matovič tvrdí, že si Sulík našiel výsledky prieskumu, ktorý zverejní vo štvrtok televízia JOJ a z ktorého má vyplynúť, že podpora SaS po viac ako pol roku prvýkrát stúpne.

Podľa Matoviča to však Sulíkovi nepomôže a predpovedá, že sa jeho strana do parlamentu už nedostane.„Racionálny liberálny volič už nedá hlas strane, ktorá by opäť aj štvrtú vládu povalila. Bude mať na výber zodpovednejšie možnosti,“ uzavrel svoj status Matovič.

Zdroj: info.sk (1), (2) / pravda.sk / YouTube / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Medvedev sa vyjadril k atentátu na R. Fica! Takto nazval útočníka

Medvedev vysvetlil, prečo na atentáte na Fica nie je nič prekvapujúce. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij…

14 hodín ago

Po objavení zaujímavého artefaktu indickí úradníci odvolali archeológov z vykopávok

V roku 2019 pri vykopávkach ruín chrámu Višnu v Indii vedci narazili na mimoriadne nezvyčajný…

14 hodín ago

Budaj má problém! Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s oneskoreným uhrádzaním faktúr envirorezortu trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného…

15 hodín ago

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne…

15 hodín ago