Európa

Ruskí a bieloruskí športovci na paralympiáde v Paríži súťažiť budú

Valné zhromaždenie Medzinárodného paralympijského výboru (IPC) na svojom zasadnutí v Bahrajne v piatok, 29. septembra rozhodlo o možnosti účasti ruských a bieloruských paralympionikov na Letných olympijských hrách 2024. Tie sa budú konať v termíne od 28. augusta do 8. septembra v Paríži. Športovci súťažiť budú, no s obmedzením, informuje IPC na svojich oficiálnych stránkach.

Členovia IPC v hlasovaní rozhodli o tom, že ruskí a bieloruskí športovci sa budú môcť aj so svojimi asistenčnými tímami zúčastniť paralympiády v Paríži, štartovať však budú individuálne, nie pod vlajkami svojich štátov. IPC zároveň rozhodol, že národné paralympijské tímy Ruska a Bieloruska nesmú organizovať medzinárodné podujatia ani v ďalších športoch, ktoré IPC zastrešuje. Obmedzenie bude platiť do roku 2025, kedy bude ďalšie valné zhromaždenie IPC.

Hlasovali za čiastočné obmedzenie

Členovia IPC hlasovali v pomere 90:56 za návrh na čiastočné pozastavenie činnosti NPC Rusko (šesť členov sa zdržalo), zatiaľ čo 79:57 hlasovalo za čiastočné pozastavenie činnosti NPC Bielorusko (deväť členov sa zdržalo hlasovania). Na schválenie návrhu bol potrebný výsledok 50 % + 1 zo všetkých odovzdaných hlasov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Toto valné zhromaždenie pozastavilo národným tímom Ruska a Bieloruska možnosť súťažiť zatiaľ na dva roky. Výnimku dostali športovci a ich pomocné tímy, ktoré sa budú môcť zúčastniť individuálne, teda nie pod vlajkou svojich štátov.

Toto obmedzenie sa týka aj ďalších šiestich športov, ktoré IPC zastrešuje. Súčasťou obmedzenia je zákaz pre národné paralympijské tímy Ruska a Bieloruska organizovať športové podujatia, do ktorých by boli zapojení iní členovia IPC.

Je rozhodnuté

„Keďže toto rozhodnutie prijalo Valné zhromaždenie IPC, očakávam, že všetci členovia IPC ho budú plne rešpektovať. S rozhodnutím, ktoré je už za nami, dúfam, že pred paralympijskými hrami v Paríži 2024 sa teraz môžeme sústrediť hlavne na šport a výkony para športovcov,“ povedal Andrew Parsons, predseda IPC.

Facebook / Andrew Parsons | Predseda IPC Andrew Parsons odporúča po tomto rozhodnutí sa sústrediť na šport

Môžu sa odvolať

NPC Rusko aj NPC Bielorusko majú teraz právo odvolať sa proti rozhodnutiam Valného zhromaždenia IPC na nezávislý odvolací tribunál IPC. Ak nebude akémukoľvek odvolaniu vyhovené, pozastavenie zostane v platnosti až do opätovného posúdenia na Valnom zhromaždení IPC v roku 2025.

Medzi členské organizácie IPC, ktoré môžu hlasovať na Valnom zhromaždení IPC, patria národné paralympijské výbory, medzinárodné federácie a medzinárodné organizácie športu zdravotne postihnutých.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Poslanec Kotlár preverujúci manažovanie tzv. pandémie odmieta schválenie IHR a Pandemickej zmluvy WHO

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania pandémie Covid-19 a poslanec Národnej rady…

48 minút ago

Všetko naokolo sa triaslo! Rusko použilo na Ukrajine bombu so zemetrasným efektom

Ruské letecké a kozmické sily použili proti ukrajinským ozbrojeným silám supervýkonnú vysoko výbušnú bombu so…

50 minút ago

NASA baví internet! Niektorí su nastvaní! Američan, prvý človek vo vesmíre…?

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) v nedeľu na sociálnych sieťach uviedli, že…

53 minút ago

VIDEO: Scott Ritter- Západné médiá sa konečne prebudili a zistili, že Ukrajina končí

Pre Ukrajinu bude nasledujúci polrok rozhodujúci. Upozorňuje na to časopis „The Economist“ a poukazuje na problémy…

58 minút ago

The Times: Putin vstupuje do piateho volebného obdobia silnejší a sebavedomejší ako kedykoľvek predtým

Vladimir Putin bude inaugurovaný dnes a po marcových voľbách, ktoré predĺžili jeho funkčné obdobie o…

1 hodinu ago

Klaus Schwab, WEF, a na čo to je

Veľmi dôležité je uvedomiť si, že v tej takzvanej agende Veľkého Resetu pre tento svet,…

1 hodinu ago