príroda

Rastliny hovoria a sú pri vedomí

Rastlinná ríša je celý vesmír, ktorý v celej svojej šírke zahŕňa mnohé zjavné prejavy živočíšneho sveta.V skutočnosti, ako ukázali mnohé štúdie, rastliny dokazujú, že sú šťastné, keď sa s nimi zaobchádza s láskou, pociťujú strach z násilia a sú úzkostné v prítomnosti nebezpečných zvierat.

Navyše reagujú na ľudské emócie a dokonca spolu komunikujú, no len neskutočne jemným, až éterickým jazykom, ktorému až teraz začíname rozumieť…

Už v dávnej minulosti naši predkovia vedeli, že obrábanie pôdy a pestovanie množstva ovocia, kvetov a zeleniny sú spojené s „ľudským“ vzťahom k nim. Práve na tomto špeciálnom spojení sú dnes mnohé projekty založené na vytváraní dynamickejšieho a produktívnejšieho poľnohospodárstva, berúc do úvahy množstvo faktorov podieľajúcich sa na raste rastlín, ako sú fázy mesiaca pri výsadbe a zbere alebo pri používaní hnojív.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V prácach o biodynamickej agronómii Rudolfa Steinera, tvorcu antropozofie, boli na základe duchovných zákonov študované také hnojivá, ktoré neničia pôdu a podporujú harmonický rast rastlín. Farmy v Nemecku, ktoré použili jeho systém, dosiahli vynikajúce výsledky, kvantitatívne aj kvalitatívne, v porovnaní s tým, čo sa teraz ponúka na tradičných trhoch. Rovnako to bolo s najrevolučnejšími a veľkolepými poľnohospodárskymi technikami, ktoré používali roľníci z údolia Santiago v mexickom štáte Guanajuato v 70. rokoch.

Použil sa nejaký „tajný vzorec“ a výsledkom bolo, že kapusta narástla s hmotnosťou 43 kilogramov, listy bielej repy dosiahli dĺžku 1,83 metra, cibuľka sa ukázala ako 4,5 kilogramu, zeler meter a klinčeky boli dvanásťkrát väčšie. než zvyčajne. „Tajomstvo“ sa podľa roľníkov dalo aplikovať na všetky rastliny: kvety, obilniny, hľuzy… a navyše nevyžadovalo žiadne chemické hnojivá ani pesticídy. Bol však spojený s astrológiou a niektorými znalosťami prenášanými „neľudskými bytosťami“ …

Malo by sa povedať, že tieto metódy boli čoskoro kritizované oficiálnymi vedcami a roľníci opustili svoje pozemky spolu so všetkými agronomickými experimentmi. Fotografie a natočené filmy sú však stále zachované.

„Duše“ rastlín

Dnes je s určitosťou vďaka supersenzitívnym prístrojom – medzi nimi detektor lži (psychogalvanometer) alebo merač emócií (emotionometer) – známe, že rastliny rozlišujú ľudí, sú citlivé na hudbu, majú pamäť, vnímajú nenávisť a lásku. Jedným slovom, majú vedomie a pocity. Staroveké národy hovorili, že majú dušu. Kúzelník z kmeňa Yaqui Don Juan pri rozhovore so svojím študentom Carlosom Castanedom poukázal na to, že by sa mal rozprávať s rastlinami, pretože každá z nich má svoju individualitu a všetky majú city a dušu. A že zase môžu preniesť svoje „pocity“ na človeka, takže sa stane schopným vidieť, cítiť a počuť to, čo mu sprostredkúvajú.

Don Juan tiež tvrdil, že spojenie medzi rastlinami a ľudskými bytosťami je také silné, že keď jednu z nich rozrežete, je potrebné požiadať o odpustenie a vysvetliť, že jedného dňa budú môcť iné rastliny použiť vaše telo na jedlo. Keď sa Castaneda spýtal, čo presne im má povedať, šaman odpovedal, že im stačí hovoriť od srdca. Potom však nie je nič zvláštne na tom, že indiánsky vodca Smohulla z kmeňa Wanapum odmietol pracovať na pôde a vyslovil tieto slová: „Žiadate ma, aby som pokosil trávu a seno a predal ich na obohatenie, ako bielych, ale ako Pozrieš sa na mňa, keby som svojej matke ostrihal vlasy z hlavy?“ Vedel, že všetky živé bytosti tejto planéty sú vo svojich rôznych prejavoch života vzájomne závislé. A že podľa presného naplnenia zákona príčiny a následku sa v ľudstve odráža zlý vzťah k zvyšku sveta.

Dnes každý deň dostávame viac a viac dôkazov o tom, že rastliny zažívajú bolesť, radosť a strach. Ale Paracelsus vo svojej Okultnej botanike a iní učenci stredoveku dokonca tvrdili, že rastliny majú dušu. A navyše prakticky neexistujú ľudia, ktorí by neuctievali svet rastlín, a to nielen z ekologických dôvodov, ktoré sú dnes také módne, ale jednoducho preto, že každý strom, každý kvet, každý rastlinný organizmus považovali za útočisko ducha, za ten najjemnejší prejav života..

Je možné komunikovať s rastlinami?

Nebudeme tu spomínať veľkolepé experimenty, ktoré indický vedec Chandra Bose vykonal začiatkom 20. storočia na prístroji svojho vynálezu, crescografe, na ktorom dokázal, že rastliny majú podobný nervový systém a že vystavenie rádiovým vlnám urýchľuje ich rast a zlepšuje zdravie… To je už dávno minulé. Nebudeme tiež rozvádzať výskum Američana Clivea Baxtera, agenta CIA, ktorý koncom 60. rokov vyskúšal detektor lži na rastlinách, aby otestoval ich reakciu na myšlienky ľudí, pretože jeho experimenty sa čoskoro mnohokrát opakovali a spôsobili doslova reťazová reakcia.

Stačí povedať, že toľko ľudí nasledovalo kroky Boseho a Baxtera a dosiahli podobné výsledky: rastliny sú šťastné, keď sú polievané, obávajú sa agresívnych činov, prejavujú poplach, keď sa blížia nepriateľské zvieratá, a – reagujú na naše emócie. Ruský fyzik Viktor Adamenko na základe Baxterových experimentov navrhol, že niektoré rastliny, ktoré boli nemými svedkami zločinov, by sa dali vziať do úvahy a dokonca uviesť vlastnú, špeciálnu „verziu“ toho, čo sa stalo, keď boli ich listy napojené na detektor lži počas výsluchu obvineného. V praxi to testoval psychiater Aristide X.

Zelený dialóg

Zdá sa nepravdepodobné, že by živé veci, ako sú rastliny, ktoré stále zostávajú nehybné na mieste svojho rastu, mali svoj vlastný systém vzájomnej komunikácie, a to bez formy, farby alebo vône.

Priekopník organického záhradníctva J.A. Rodale raz počul, že smrť materskej rastliny ovplyvnila sadenice a rozhodol sa to otestovať na svojej farme v Pensylvánii. Materskú rastlinu kapusty zničil tak, že odrezal hlávku kapusty, potom ju spálil a zvyšky zahrabal do zeme. Potom sa zistilo, že smrť nejako poranila výhonky a od tej chvíle prestali riadne rásť. Bola to telepatia alebo nejaký iný mechanizmus prenosu informácií, ktorý nám nie je známy?

Časť rébusu nerozlúštil botanik, ale zoológ z Južnej Afriky Van Halen. Pri pokusoch so žirafami a antilopami dospel k záveru, že niektoré rastliny si vymieňajú informácie pomocou chemikálií. Preukázal tak, že používajú etylén (CH2) na životne dôležitú komunikáciu: v prípadoch, keď je potrebné varovať pred priblížením sa nebezpečného zvieraťa. Halen zistil, že žirafy sú veľmi prieberčivé (žerú len listy izolovaných a iných akácií), kým antilopy zožerú všetky akácie za sebou a relatívne častejšie umierajú. 

Záver: Tento strom uvoľňuje etylén do ovzdušia, aby informoval svojich blízkych príbuzných o nebezpečenstve. A listy varovaných rastlín začnú produkovať jed – tanín, ktorý dokáže zničiť pečeň prežúvavcov. Takže buďte opatrní, pretože existujú rastliny, ktoré sú nebezpečné pre zvieratá (nehovoriac o „dravých rastlinách“), ako aj pre ľudí.

Aj hudba, aj tanec

Teraz už nie je pre nikoho tajomstvom, že rastliny cítia hudbu a že ak ich prenikavý kameň rozruší do tej miery, že odvrátia listy od zdroja zvuku, potom im klasická hudba pomôže lepšie rásť. Keď ho otvorili, na kukuričných poliach v Kanade boli nainštalované reproduktory, ktoré počas jarných dní vysielali klasickú hudbu: výsledkom bolo zväčšenie veľkosti klasu o 20 100 percent.

Slovanské Noviny

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Americká velvyslankyně Greenfieldová v OSN pokrytecky obvinila Rusko z podněcování jaderné války. Nebezja ji to hne patřičně vysvětlil

Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomas-Greenfieldová obvinila Rusko, že se údajně vzdalo odpovědnosti za odvrácení…

23 minút ago

Forbes: Po ruskom prielome v Očeretine je ukrajinská armáda v bezvýchodiskovej situácii

Vyčerpané ukrajinské brigády pri obci Očeretino sa v dôsledku postupu ruskej armády ocitli v bezvýchodiskovej…

28 minút ago

VIDEO: Rusi opäť útočili! Sklady, elektrárne a ďalšie…

Útok na sklad na vojenskom letisku Martynovka. Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad na letisku v…

6 hodín ago

FT: Kyjev potrebuje dosiahnuť vážne vojenské úspechy, aby mu USA mohli naďalej pomáhať

Zatiaľ čo Ukrajina sa naďalej raduje z nového amerického balíka pomoci, západné médiá sú čoraz…

6 hodín ago

The Hill: Ďalšia pomoc nebude

Konzervatívci v americkom Senáte hovoria, že nedávno pridelený balík pomoci pre Ukrajinu bol posledný. Informuje…

6 hodín ago