domovina

Radošinské naivné divadlo chcelo púšťať na predstavenia iba zaočkovaných divákov. Po silnej kritike sa ospravedlnilo a zmenilo svoj názor, ale len ak bude Bratislava v zelenej farbe

Pôvodné rozhodnutie divadla kritizovalo na sociálnych sieťach množstvo užívateľov, a tak divadlo zmenilo svoj názor.

Radošinské naivné divadlo pôvodne avizovalo, že sa na ich predstavenia dostanú iba ľudia zaočkovaní proti ochoreniu covid-19. „Radošinské naivné divadlo umožní od septembra 2021 vstup na svoje predstavenia na domácej scéne v RND na Záhradníckej 95 v Bratislave len plne zaočkovaným divákom, ktorí sa pred vstupom preukážu dokladom o kompletnom zaočkovaní, certifikátom v digitálnej alebo papierovej forme. Ďakujeme za porozumenie,“ napísali pôvodne.
 
Toto rozhodnutie kritizovalo na sociálnych sieťach množstvo užívateľov. „Mohli ste byť radi, že máte pre koho hrať… Toto ste posr**i… Ľudia vám to dlho, dlho nezabudnú.. Našijeme si žlté hviezdy… a smer Osvienčim,“ písali rozhorčení komentujúci, ktorí si servítku pred ústa rozhodne nedávali.

A tak sa divadlo rozhodlo vpustiť na predstavenia aj nezaočkované osoby. Tie však budú mať prístup do divadla iba v prípade, ak Bratislava zostane v zelenej farbe covid semafora.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Radošinské naivné divadlo na základe reakcií časti verejnosti, ktoré sme absolútne neočakávali, prehodnotilo svoje rozhodnutie tak, že pokiaľ bude Bratislava v zelenej zóne, umožní vstup na svoje predstavenia v RND na Záhradníckej 95 pre kategóriu „Základ“ – t. j. pre všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, negatívny výsledok testovania či prekonanie ochorenia,“ napísalo divadlo v novom stanovisku.
 
Okrem toho sa ospravedlnili divákom, ktorým pri predchádzajúcom vyjadrení „spôsobili akúkoľvek nevôľu“. 

Zdôraznili, že si od začiatku svojej existencie vážili a budú vážiť každého jedného diváka, čiže bez ohľadu na to, či sa dal zaočkovať. Svoj príspevok na Facebooku pravdepodobne pre očakávanú kritiku zakázali komentovať.

Kultúrny semafor

Hegerova vláda schválila nový kultúrny semafor, ktorý vstúpil do platnosti ešte 16. augusta. Ten mal priniesť lepšie a bezpečnejšie podmienky pre kultúru na Slovensku v čase pandémie. Organizátorom tak dali voľné ruky a možnosť rozhodnúť sa, ako budú podujatia organizovať. Semafor sa riadi podľa rozdelenia na tri skupiny: plne zaočkovaní, skupina OTP (očkovaní, testovaní, prekonali covid) a základ (všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, prekonanie choroby či testovanie).

Kauza Horalky

Rozruch kvôli očkovaným a  neočkovaným nastal aj vtedy, keď sa rozhovoril šéf skupiny I. D. C. Holding Pavol Jakubec. V rozhovore pre Denník N povedal: „Ak je niekto potenciálny nosič choroby, musí sa sám voči tomu brániť. Už mnoho nákaz z minulosti ukázalo, že tou najlepšou obranou je očkovanie. Nechápem ľudí, čo sa nechcú dať očkovať. Ničia snahu ostatných, čo sa očkovať dajú.“

Občanom odmietajúcich očkovanie pobúrilo a vyhrážali sa bojkotom firme, ktorá vyrába oblátky Horalka či Mila. Jakubec však tiež zmenil rétoriku. Situáciu označil za nešťastnú. „Keby som sa tým dotknutým jednotlivcom mohol ospravedlniť, tak to aj urobím. Pre nás je totiž dôležitý každý zákazník bez ohľadu na to, či je očkovaný alebo neočkovaný,“ dodal.
 

Zdroj: refresher.sk / cas.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Genocidu Palestinců by Netanjahuovi mohl i Hitler závidět, prohlásil Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. S odkazem na izraelskou…

2 hodiny ago

Ázerbájdžán kupuje 70 českých houfnic, oficiálně je dodá Slovensko. Za plyn.

Má jít o největší zakázku svého druhu. Ázerbájdžán se rozhodl pro nákup nejméně 70 samohybných…

2 hodiny ago

Američtí investigativní novináři vracejí realitu do vyprávění o Ukrajině

Američtí investigativní novináři vracejí realitu do vyprávění o Ukrajině. Až na spory v Kongresu o 61…

4 hodiny ago

VIDEO: Jediný přeživší z Kellnerova zříceného vrtulníku na Aljašce David Horváth po 3 letech promluvil, co se dělo po pádu helikoptéry.

Miliardář Petr Kellner chodil okolo trosek stroje, potom někam odešel a dispečink podivně prodlužoval přivolání…

4 hodiny ago

VIDEO: Progresívno-liberálne duo Ostrihoňová & Cigániková perlilo v debate s Kaliňákom a Ondrušom.

Dúhový moderátor diskusie Dírer sa hneď na úvod v pravidelnom ideologickom okienku nenávisti voči iným…

4 hodiny ago

VIDEO: Chmelár vs. Vášaryová v ostrej debate o Ficovej vláde, trestajúcej politike EÚ, spolupráci v rámci V4 aj o konflikte na Ukrajine

V relácii Na telo k aktuálnym spoločensko-(geo)politickým témam debatovali bývalá herečka, exdiplomatka a progresívno-liberálna politická…

4 hodiny ago