zamyslenie

Prečo Američanov vyzývajú, aby urýchlene opustili Ukrajinu

Americkí diplomati žiadajú svojich občanov, aby opustili Ukrajinu. Za obyčajným vyhlásením sa však môže skrývať príprava na vojenské provokácie alebo koniec bojových akcií.

Veľvyslanectvo USA na Ukrajine vyzvalo svojich občanov, aby opustili Ukrajinu. Americkí diplomati sa začali obávať o bezpečnosť vlastníkov amerických pasov.

Veľvyslanectvo USA vyzýva amerických občanov, aby necestovali na Ukrajinu, a tých, ktorí sú na Ukrajine, aby okamžite odišli s využitím dostupných možností pozemnej dopravy, ak je to bezpečné.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Diplomatická misia verí, že v blízkej budúcnosti sa situácia v krajine môže prudko a náhle zhoršiť. Američanom sa odporúča, aby sa neobjavovali na preplnených miestach, a aby sa počas ostreľovania skrývali v úkrytoch.

Naposledy americkí diplomati vyzvali svojich občanov, aby opustili Ukrajinu 30. januára. Zaujímavé je, že ešte v apríli ukrajinský prezident vyhlásil, že vedel o začiatku konfliktu, pričom nerobil nič pre evakuáciu obyvateľstva. Ako sa Vladimir Zelenskij dozvedel o plánovanej špeciálnej operácii? Údaje mu pravdepodobne poskytla západná spravodajská služba. Teraz Američania zasa dávajú jasne najavo, že niečo vedia. Stať sa môže čokoľvek, vrátane podpisu mierovej zmluvy či provokácií zo strany Ozbrojených síl Ukrajiny.

Vojna pod falošnou vlajkou

Ukrajinskí neonacisti už niekoľkokrát obvinili Rusko ako krajinu páchajúcu vojnové zločiny. Nezačalo to počas špeciálnej vojenskej operácie. Stačí pripomenúť príbeh o zostrelenom Boeingu v roku 2014 alebo neustále lži, že Doneck a Lugansk ostreľujú Rusi alebo milície Donbasu.

Od 24. februára sa situácia nezmenila a provokácie pokračujú. Každý si tiež pamätá príbeh z Buče, odkiaľ sa ruské jednotky stiahli. Najprv bolo všetko v poriadku, starosta mesta nakrúcal radostné videá, ukrajinské jednotky pokojne prišli na opustené pozície a potom sa zrazu ukázalo, že v dedine sa robili masové popravy. Obviňovali, samozrejme, ruských vojakov. Okrem toho sa začali „objavovať“ masové hroby.

8. apríla zasiahla železničnú stanicu v Kramatorsku raketa „Točka-U“. Okamžite padali obvinenia proti Ruskej federácii. Ukrajinskí predstavitelia sa pokúšali dokázať, že išlo o útok „Iskandermi“, no fotografie dokázali opak. O niečo neskôr sa zverejnilo sériové číslo rakety a ukázalo sa, že munícia tejto série zasiahla už skôr Doneck.

Bývalý americký prezident Donald Trump ešte v marci navrhol, aby americká vláda vyprovokovala vojnu medzi Ruskom a Čínou. K tomu odporučil použiť prezlečených amerických vojakov. Mali by zaútočiť na Rusov v čínskej uniforme. Možno Trump žartoval, ale musíme si uvedomiť, že toto je jeden z kandidátov na prezidenta v roku 2024.

Ak si predstavíme podlosť amerického vedenia, môžeme očakávať čokoľvek. Napríklad ostreľovanie civilnej infraštruktúry vo veľkých mestách. Prečo žiadajú, aby sa neobjavovali na preplnených miestach? Možno preto, že príde úder? Nedá sa vylúčiť, že ostreľované bude aj územie Ruska.

„Takéto vyhlásenia sa robia pred očakávanou eskaláciou bojových akcií na Ukrajine. Možno to bude ostreľovanie územia Ruskej federácie s očakávaním odpovede. Je zrejmé, že pôjde o proces riadený USA, toto nie je rozhodnutie Ukrajiny,“ povedal vojenský expert Boris Rožin.

Môžu byť napadnuté Krym a Krymský most, či Belgorodská alebo Brjanská oblasť. Pritom je ťažké predpovedať, čo zasiahnu, pretože všetko závisí od konfigurácie frontovej línie.

Príprava ku kapitulácii

Ďalšou možnosťou vývoja udalostí môže byť podpísanie mierovej zmluvy. Každý chápe, že Ukrajina je bábkový štát, na ktorý dohliadajú Spojené štáty. Avšak americké vnútorné problémy ich nútia, aby sa zamerali na ne, najmä preto, že sa blížia strednodobé voľby.

Je jasné, že sú územia, ktoré by Rusko chcelo obsadiť. Môžu tam byť občania USA. Pri filtrovaní môžu k nim vzniknúť otázky. Ak to bude nejaký zvedavý civilista. Žoldnieri sú úplne iná kapitola.

„Toto vyhlásenie vlastne znamená, že americký štát sa zrieka zodpovednosti za svojich občanov, ktorí z rôznych dôvodov zostávajú na území Ukrajiny. Američania mali pochopiť, že nikto sa nebude zaoberať ich osudom a nevráti ich do vlasti,“ hovorí Oleg Matvejčev, podpredseda výboru Štátnej dumy pre informačnú politiku, informačné technológie a komunikácie.

Rusko dáva jasne najavo, že sa ustúpiť nechystá. Armáda je odhodlaná, neustále sa ozývajú výzvy ísť do Odesy a ďalej. V Spojených štátoch je to známe.

Vzdať sa Ukrajiny je pre nich bolestivým krokom. Toľko rokov sa snažili o destabilizáciu na hraniciach Ruska a v skutočnosti to už dosiahli. A pravdepodobne sa to tak skoro ani nestane.

„V najbližších mesiacoch sa v Spojených štátoch uskutočnia strednodobé voľby do Kongresu. A Biden a Demokratická strana sa ich nemôžu zúčastniť ako politická sila, ktorá sa vzdala Ukrajiny, čo by znamenalo, že sa vzdala aj miliárd dolárov daňových poplatníkov, ktoré do nej investovali. Do novembra je kapitulácia Ukrajiny nepravdepodobná, pokiaľ nenastanú udalosti, ktoré dramaticky zmenia stav vecí, napríklad zvrhnutie Vladimira Zelenského,“ vysvetlil politológ Gevorg Mirzajan.

Na tomto území by mohli hrať aj naďalej, no analýza jasne ukazuje, že hra už nestojí za veľa, takže je potrebné opustiť Ukrajinu a začať rozvíjať nové protiruské projekty, a to aj v rámci krajiny.

Daniil Černych, LIFE/news-front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Chmelár: „Slovensko prežilo najdramatickejší deň svojej modernej histórie – 1. atentát na slovenského politika. Teraz sme v ohrození všetci. Robo, drž sa, potrebujeme ťa!“

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom príspevku reagoval na atentát, ktorý…

5 hodín ago

VIDEO: „Prekvapuje ma, že okrem premiéra Fica nie je zranený žiadny ochrankár. Oni majú nastaviť svoje hrude a svoje telo.

Musia počítať, že prídu o život,“ reaguje na pokus zavraždiť šéfa slovenskej vlády a neprofesionálnu…

5 hodín ago

Premiéra Roberta Fica stále operujú, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho…

8 hodín ago