domovina

Pravda sa prediera na povrch! Kajúcnik Dömötör priznal, že ho pri výpovedi ovplyvňovali!

Slová R. Fica sa začínajú potvrdzovať! Jeden z kajúcnikov, ten, ktorý nie je na úteku, sa už priznal, že vo svojej výpovedi klamal. Zatiaľ sa pred novinármi priznal minimálne v jednej veci. Nikdy osobne nevidel odovzdávanie úplatku do rúk Dušana Kováčika.  

Svedkovia zmizli. Fico tvrdí, že vie, čo je dôvodom

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS), už niekoľko dní hľadá dvoch svedkov, ktorí vypovedali v niekoľkých vysoko medializovaných kauzách. Ide o kauzy, ktoré spustila vláda Igora Matoviča a ktorých cieľom je postupné sa dostať k bývalým špičkám štátu.

Robert Fico dlhodobo tvrdí, že súčasná vláda pre dosiahnutie svojich cieľov využíva metódy, ktoré nemajú miesto v právnom štáte. Súčasná vláda, koaliční poslanci, hlavne poslanci OĽaNO, zas tvrdia, že Robert Fico „kope“, pretože sa bojí, že sa slučka sťahuje okolo jeho krku.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Jeden svedok – kajúcnik, už otočil

Na svetlo sveta sa však začínajú vynárať prvé dôkazy o tom, že Robert Fico mal pravdu. Dvaja svedkovia, po ktorých totiž ÚIS pátra, sú síce ukrytí, avšak jeden, Csaba Dömötör, je v rukách polície a už začal „spievať“. Pred kamerami prehovoril už pred samotným neverejným zasadnutím súdu. Čo následne na súde vypovedal, zatiaľ nie je verejne známe. Vieme len to, že ho súd poslal do kolúznej väzby.

Všetci traja sú už obvinení

Dömötör a jeho dvaja kumpáni, Peter Petrov a Matej Zeman, sú teraz obvinení z zo zločinu marenia spravodlivosti, zločinu krivej výpovede a krivej prísahy. Ich skutky sa majú týkať káuz Očistec, Judáš, Mýtnik a ďalších.

Bol som ovplyvňovaný!

Dömötöra, ktorý je v rukách polície, na zasadnutie súdu doviezla policajná eskorta. Obvinený si zakrýval tvár, avšak na otázky novinárov odpovedal. Informácie priniesol portál 1pluska.sk. Čo sa týka jeho výpovede, povedal toto: „Bol som ovplyvňovaný. Dozviete sa, kto to bol. Policajti to neboli.“ Na otázku, či ho ovplyvňovali kamaráti z mafiánskej skupiny takáčovcov, odpovedal podľa Plusky jedným slovom: „Uvidíte.“

Po súde, keď ho odvádzali z budovy, prezradil Dömötör ešte viac. Na otázku, či videl, ako Zeman dáva obálku s úplatkom pre bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika kajúcnikovi Ľudovítovi Makóovi a už nebohému Františkovi Böhmovi, odpovedal jasne: „Nie, nevidel.“ Na otázku novinára, prečo tvrdil pred vyšetrovateľmi niečo iné, povedal: „Lebo som bol ovplyvňovaný.“

Právnik Dušana Kováčika reaguje

Toto je šokujúce. Môže to predstavovať vážny zvrat v kauze Dušana Kováčika ale aj v ďalších, ktoré stoja na výpovediach kajúcnikov.

Na situáciu už pre TASR samozrejme reagoval aj obhajca D. Kováčika, Erik Magál. Ten povedal: „Stupňujúce sa podozrenia z manipulácií výpovedí svedkov v trestných konaniach, označovaných ako Božie mlyny, Očistec a ďalšie, sa po vznesení obvinenia osobám Csaba D., Matej Z. a Peter P. a následnom priznaní Csabu D. ukázali ako opodstatnené a reálne. S ohľadom na skutočnosť, že Matej Z. a Csaba D. sú svedkami vo veci vedenej na ŠTS v Pezinku proti Dušanovi K., považujeme za neprípustné, aby sa v tejto veci ďalej viedlo hlavné pojednávanie a vykonávalo dokazovanie, a to vzhľadom na reálnosť a závažnosť podozrení, že vyšetrovanie v tejto veci bolo zmanipulované.“

hlavný denník

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Ukrajinské špeciálne služby robia z detí teroristov, Bielorusko odhalilo sieť agentov

Bielorusku, ktoré nie je oficiálne zapojené do konfliktu na Ukrajine, priniesli udalosti posledných dvoch rokov…

2 hodiny ago

Macron má za sebou ťažký týždeň

Začal sa úplne katastrofálnym kolom rokovaní so Si Ťin-pchingom. Macron sa nedokázal reálne dohodnúť na…

2 hodiny ago

VIDEO: SNS nevychádza z údivu- Okrúhly stôl zmierenia s Matovičom? To naozaj, pani Čaputová?

Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od…

2 hodiny ago

Harabin: Vykopnite presstitútov a mimovládnych agentov z verejného priestoru a polarizácia spoločnosti sa skončí do týždňa

Bývalý minister spravodlivosti a niekdajší šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin v reakcii na pokus…

3 hodiny ago

Banky majú problémy. Odborníci očakávajú vlnu krachov

Vysoké úrokové sadzby, neúspešná menová politika centrálnej banky v USA a kríza na trhu komerčných nehnuteľnosti vyvolávajú…

3 hodiny ago

Ukrajinci masovo utekajú. Zločinci na front!

Na poľsko-ukrajinskej hranici sa vytvorili zápchy stoviek áut. V Ľvovskom regióne sa na hraniciach vytvorili…

4 hodiny ago